Jubiliejų švenčiančios K.Moss gyvenimas: dramos su vyrais, narkotikai ir šlovė

Kate Moss neseniai ant gimtadienio torto užpūtė 40 žvakučių. Ir nors ji neišsiskiria aštriu protu, neturi aktorės ar dainininkės talento, niekam nereikia aiškinti, kas ši britė. Jai pavyko ne tik tapti pasaulio žvaigžde, bet ir, svarbiausia, iki šiol išlikti olimpe.

K.Moss nerašo pranešimų į socialinį tinklą „Twitter“, nė žodžiu neužsimena apie makrobiotinę mitybą.
K.Moss nerašo pranešimų į socialinį tinklą „Twitter“, nė žodžiu neužsimena apie makrobiotinę mitybą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2014, 6:57 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:22 AM

Mažai kas pasikeitė ir po sausio 16 dienos – 40-ojo supermodelio gimtadienio. Bet vis tiek norisi žinoti, ar K.Moss nesijaudina, kad tampa vis vyresnė. Tačiau atsakymo į šį klausimą nėra, nes britė nebendrauja su žiniasklaida.

Santūrumas byloja apie supermodelio sumanumą, tai padeda jai išlikti paslaptingai. Iš jos lūpų neišslydo nė vienas žodis, kad jai svarbu dukterį Lilą Grace palydėti į mokyklą, kad neseniai ji pradėjo gilintis į Kabalą.

K.Moss nerašo pranešimų į socialinį tinklą „Twitter“, nė žodžiu neužsimena apie makrobiotinę mitybą.

Modelis, per 25 metus papuošęs per 300 žurnalų viršelių ir samdomas garsiausių Italijos, Prancūzijos, Amerikos ir, žinoma, gimtosios Didžiosios Britanijos mados kūrėjų, laikosi principo: „Juo labiau mane daro matomą, juo labiau stengiuosi būti nematoma.“

K.Moss ir dabar kasmet gauna 10 milijonų eurų, o karjera prasidėjo tą dešimtmetį, kai ant podiumo ir mados žurnalų viršelių karaliavo nepriekaištingas supermodelių Claudios Schiffer, Cindy Crawford ar Lindos Evangelistos grožis.

Bet dešimtojo dešimtmečio pradžioje, kai pasirodė pirmosios Kate nuotraukos, ano laiko supermodelių šypsena kėlė nuobodulį. Atėjo laikas tokiam modeliui kaip K.Moss, kuri mažai šypsojosi ir atrodė tarsi paprasta mergina iš priemiesčio.

Skrydžio iš Niujorko į Londoną metu 14-metė moksleivė K.Moss patraukė modelių agentūros agentės Sarah Doukas dėmesį. Anuomet, kai 1988-aisiais ji su savo tėvu ir broliu iš atostogų grįžo namo, S.Doukas turėjo nemažai laiko ją stebėti.

„Ji buvo labai patraukli būtybė. Mačiau, kad jos ūgis ne 180 cm, o tik apie 170 cm – jai trūko daugiau nei poros centimetrų. Bet jos kaulų struktūra buvo fantastiška. Svarbiausia – jos skruostikauliai buvo kaulėti ir labai išryškinti, žandikaulis atitinkantis skruostikaulius“, – Vokietijos laikraščiui „Suddeutsche Zeitung“ sakė agentė.

Liesutei liūdnų akių britei raudonplaukė ponia S.Doukas J.F.Kennedy oro uoste pažadėjo: „Aš padarysiu tave karaliene.“

Ir savo žodį ištesėjo.

S.Doukas atrado ir Carą Delevingne – vieną iš nedaugelio britų modelių, turinčių galimybę tapti K.Moss įpėdine.

K.Moss sėkmė yra ir nepaaiškinama, ir suprantama: ji visada buvo savo tikslo siekianti ir santūri, bet mados nesivaikanti ir nepaviršutiniška.

Būtent ši liesutė mergina iš niūraus Kroidono, esančio piečiau Londono, netikėtai tapo populiari ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir visame pasaulyje. Iš garsiausių mados žurnalų viršelių ir reklamų žvelgė Kate veidas, bet kiekvienoje nuotraukoje ji buvo vis kitokia. Pasak jos draugės Jess Hallett, supermodelis visada nori parodyti fotografams tai, ko jiems reikia. Ir dėl to jie, kaip ir dizaineriai, stilistai, myli ją. Ar galima nemylėti tos, kuri nepripažįsta žodžio „ne“?

Garsusis dizaineris Karlas Lagerfeldas matė joje savo negimusią dukterį, o jo kolega Calvinas Kleinas pirmas suvokė, kuo galima paversti šią merginą.

K.Moss karjera, jos gyvenimas keitėsi kaip kaleidoskopas: pirmoji žinoma jos nuotrauka – kvepalų „Obsession“ reklama: ji guli ant sofos, nuogas užpakaliukas, įnoringas žvilgsnis.

Nuo savo karjeros pradžios britė tapo įtakingiausia pasaulyje naujų mados tendencijų skleidėja. Mergaitės, pamačiusios kitokią Kate lūpų dažų spalvą, puldavo į parduotuves tokios ieškoti. Per roko muzikos festivalį Glastonberyje britų supermodelis per purvą šlepsėjo žaliais guminiais ilgaauliais. Jos gamintojų nuostabai, jie buvo kaip mat išpirkti ir teko gaminti daugiau.

2002 metų rugsėjį K.Moss susilaukė dukros Lilos Grace, už kurios tėvo žurnalo „Dazed and Confused“ redaktoriaus Jeffersono Hacko nenorėjo tekėti.

Švęsdama 31-ąjį gimtadienį susipažino su alternatyviojo roko grupės „Babyshambles“ vokalistu ir gitaristu – neišvaizdžiu, visuomet nevalyvai atrodančiu Pete’u Doherty.

Buvę Kate mylimieji buvo tikri gražuoliai (tiesa, to nepasakysi apie dukros L.Grace tėvą): aktoriai Johnny Deppas, Danielis Craigas, Billy Zane’as ir net „Titaniko“ žvaigždė Leonardo DiCaprio.

Kuo skandalingas herojus, patyręs daugiau nei 30 nemalonių nuotykių – buvo areštuotas, nubaustas už narkotikų vartojimą ir laikymą, muštynes, mėginimus vogti automobilius, priverstinai gydytas nuo narkomanijos, netekęs vairuotojo pažymėjimo, P.Doherty sužavėjo supermodelį, nežinia. Ne veltui sakoma, kad meilė yra akla.

Kate ilgą laiką neigė vartojanti narkotikus, ji buvo prisipažinusi, kad turi bėdų tik dėl alkoholio. Bet 2005 metų rugsėjo 15-ąją Londono dienraščio „Daily Mirror“ pirmame puslapyje pasirodė nuotraukos, kuriose supermodelis savo mylimojo muzikos grupės „Babyshambles“ įrašų metu uostė kokainą.

Pasirodžius nuotraukoms daug didelių tarptautinių bendrovių, pavyzdžiui, „Burberry“, „Chanel“, „H & M“, nutraukė ar atsisakė pratęsti sutartis su K.Moss. Supermodelio paslaugų neatsisakė tik „Dior“. Bet ją palaikė daugybė draugų: modeliai Naomi Campbell, Helena Christensen, Prancūzijos kino žvaigždė Catherine Deneuve ir net buvęs jos vaikinas J.Deppas.

Genialus britų dizaineris ir senas K.Moss draugas Alexanderis McQueenas (2010 metais nusižudė) po mados kolekcijos demonstravimo pasirodė su sportiniais marškinėliais, ant kurių buvo užrašyta: „We love you Kate!“ („Mes tave mylime, Kate!“).

Supermodelis pradėjo rimtai kovoti su savo priklausomybe – gydėsi Arizonos „Meadows“ klinikoje. Gydymas, jos teigimu, buvo sėkmingas ir po dvejų metų audringos draugystės modelis nutraukė santykius su P.Doherty.

„Ji mane paliko, nes nepirkau jai deimantų ir mano „gaidžiukas“ per mažas“, – taip išsiskyrimą komentavo skandalingasis atlikėjas.

Būdama 37-erių K.Moss tapo muzikos grupės „The Kills“ gitaristo, trejais metais už ją vyresnio Jamie Hince’o žmona. Pasipuošusi romantiško stiliaus perregima savo gero draugo mados dizainerio Johno Galliano sukurta suknele vintažinio stiliaus šydu ji atrodė kaip elfė.

Puotoje tarp 400 svečių buvo nemažai įžymybių – seras Paulas McCartney, Juodąja Pantera vadinamas topmodelis N.Campbell, aktoriai Sadie Frost, Jude’as Law, įtakingoji žurnalo „Vogue“ redaktorė Anna Wintour, britų mados dizainerės Vivienne Westwood ir Stella McCartney.

K.Moss vestuves fotografavo žymusis Mario Testino, prieš kurio objektyvą ji per 25 savo karjeros metus stovėjo dažniausiai. Juodu paprastai kalbasi prancūziškai, ypač kai nori, kad aplinkiniai jų nesuprastų.

Po ketverių metų draugystės už gitaristo J.Hince’o ištekėjusios K.Moss gyvenimas pasikeitė.

„Į klubus nebevaikštau, gana ramiai gyvenu Haigete (Londonas) su savo šunimi, vyru ir dukterimi“, – šmaikštauja ji.

Atrodo, kad jos gyvenimas skirtas vien madai ir supermodelio darbui. Pavasarį K.Moss papuoš „Vogue“ viršelį, nuo balandžio Londono „Topshop“ parduotuvėse pasirodys kolekcija, prie kurios sukūrimo prisidėjo ir ji.

40-ojo gimtadienio proga supermodelis įteikė sau dovaną – stilingą fotosesiją „Playboy“. Šis žurnalas K.Moss nuotraukų yra spausdinęs ir anksčiau, bet viršelio mergina ji tapo pirmą kartą.

Ir ne bet kokia proga, o 60-ųjų „Playboy“ metinių proga. Žurnalo leidėjas ir įkūrėjas Hugh Hefneris (87 m.) K.Moss pavadino svarbiausiu pastarųjų 25 metų supermodeliu.

K.Moss savo keturiasdešimtmetį švenčia tuo metu, kai daugelis įžymybių jaunystę stengiasi susigrąžinti plastinėmis operacijomis. Ilgą laiką toks amžius buvo laikomas moteriško patrauklumo nykimo pradžia.

Bet K.Moss dar jaunystės metais bandė parodyti grožio laikinumą, tad į senėjimą tikriausiai žvelgs atsainiai.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.