Iš M.Flatley pilies pavogtas raganosio ragas už 670 tūkst. litų

Pirmadienio vakarą su šeima laiką leidęs pelningiausio šokių šou „Lord of the Dance“ kūrėjas Michaelas Flatley nė neįtarė, kad netrukus vagišiai jam iš  panosės nugvelbs daugiau nei pusę milijono litų kainuojantį raganosio ragą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 5:54 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:40 PM

Įtartinus garsus savo 350 mln. litų vertės pilyje išgirdęs M.Flatley skubiai įjungė pavojaus signalą ir, kaip teigiama, nepabūgo įsibrovėlių vytis automobiliu. Deja, vagišių sučiupti nepavyko nei airiškų šokių čempionui, nei vietos policijai – nusikaltėliams pasisekė pasprukti.

Manoma, kad nusikaltimą įvykdė policijai gerai žinoma keliaujanti airių grupuotė, neretai įsibraunanti į muziejus, galerijas ir raganosių ragų kolekcininkų namus.

Azijoje raganosių ragai labai vertinami dėl gydomųjų, nors mediciniškai ir nepagrįstų, savybių – tikima, kad raganosio ragas gydo viską, pradedant vėžiu ir baigiant pagiriomis.

Būtent dėl šios priežasties juodojoje rinkoje kilogramas raganosių ragų vertinamas daugiau nei 160 tūkst. litų – tai tikra aukso kasykla apsukriems nusikaltėliams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.