JAV operos deivė R.Fleming giedos milijonams futbolo aistruolių

Garsiausių operos scenų primadona Renee Fleming sekmadienį 48-osiose amerikietiško futbolo supertaurės atidarymo iškilmėse paskelbs pasauliui, kad opera ir klasikinė muzika nė neketina užleisti pozicijų popsui.

R.Fleming operoje netrukus išvys ir Lietuvos publika.<br>“Metropolitan Opera” nuotr.
R.Fleming operoje netrukus išvys ir Lietuvos publika.<br>“Metropolitan Opera” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Andrikonytė

Feb 1, 2014, 10:05 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:51 PM

Keturių „Grammy“ statulėlių savininkė R.Fleming taps pirmąja operos soliste, pelniusia garbę dainuoti nacionalinį himną futbolo supertaurės varžybose, kurios prikaustys prie televizorių ekranų dešimtis milijonų sporto aistruolių.

R.Fleming dainuos iš tikrųjų, o ne tik žiopčios pagal fonogramą kaip anksčiau šioje ceremonijoje dalyvavę Holivudo aktoriai ir popžvaigždės – Alicia Keys, Cher, Mariah Carey ar Kelly Clarkson. „Pastarąsias kelias savaites dainavau himną pati sau gal 800 kartų“, – prisipažino operos žvaigždė išvakarėse surengtoje spaudos konferencijoje.

R.Fleming jau teko patirti panašių išbandymų. 2008 metais ji dainavo Pekino olimpinėse žaidynėse, prieš tai dalyvavo Nobelio premijų teikimo ceremonijoje.

Be to, solistę garbina Amerikos prezidentas Barackas Obama su žmona Michelle. Ji dainavo prezidento rinkiminės kampanijos metu ir per inauguraciją Vašingtone. 2012-aisiais B.Obama jai įteikė Baltuosiuose rūmuose Nacionalinį medalį už meną – aukščiausią menininkams skiriamą vyriausybės apdovanojimą.

Solistės grožis ir maloni išvaizda čia niekuo dėti. Jau perkopusi 50 metų slenkstį išsiskyrusi dviejų dukrų motina yra tikra scenos karalienė. Operos pasaulyje nedaug kas teikia didesnį džiaugsmą už R.Fleming dainavimą.

Dėl savo dieviško soprano ir muzikalumo ji tapo ne tik tautos ir operos mėgėjų numylėtine, bet ir mūza daugeliui kitų sričių kūrėjų. R.Fleming įkvėpė rašytoją Anną Patchett sukurti daug apdovanojimų pelniusį romaną „Bel Canto“, garsų kulinarą Danielį Bouludą – desertą „La Diva Renee“. Solistės dėka atsirado kvepalai „La Voce“, jos vardu pavadinta nauja irisų rūšis.

Į futbolo stadioną R.Fleming keliaus tiesiai iš Lincolno centro, kur šiuo metu dainuoja pagrindinę heroję Antonino Dvorako operoje „Undinė“. Tai vienas ryškiausių jos vaidmenų.

Šį „Metropolitan Opera“ spektaklį su R.Fleming vasario 8 dieną išvys 1900 kino teatrų 64 pasaulio šalyse žiūrovai, tarp jų – ir „Forum Cinemas“ kino teatrų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje publika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.