W.Allenas atmeta teiginius dėl lytinio išnaudojimo

Legendinis kino režisierius

Atvirame laiške vienam „The New York Times“ tinklaraščiui 28 metų D.Farrow rašė, kad W.Allenas ją išnaudojo, kai jai buvo septyneri.<br>AP nuotr.
Atvirame laiške vienam „The New York Times“ tinklaraščiui 28 metų D.Farrow rašė, kad W.Allenas ją išnaudojo, kai jai buvo septyneri.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2014, 2:39 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:41 PM

Griežtame pareiškime W.Alleno atstovė Niujorke pabrėžė, jog kino kūrėjui niekada nebuvo pateikti kriminaliniai kaltinimai dėl tų pareiškimų ir jog ekspertai per ankstesnį nagrinėjimą nustatė, kad tvirkinimo įrodymų nėra.

„Ponas Allenas perskaitė tą straipsnį ir jis jam pasirodė neteisingas ir gėdingas“, - sakė atstovė Leslee Dart, kuri pridūrė, kad režisierius „labai greitai“ sureaguos.

Toks pareiškimas pasirodė kitą dieną po to, kai Dylan Farrow, kurią W.Allenas įsidukrino, kai gyveno su aktore Mia Farrow, pirmą kartą detaliai papasakojo apie įtariamą lytinį išnaudojimą.

Atvirame laiške vienam „The New York Times“ tinklaraščiui 28 metų D.Farrow rašė, kad W.Allenas ją išnaudojo, kai jai buvo septyneri.

„Jis liepė man atsigulti ant pilvo ir žaisti su brolio elektriniu traukinuku. Tada jis mane išžagino“, - rašė D.Farrow.

Ji užsiminė, kad kitoks išnaudojimas galėjo prasidėti dar anksčiau: „Kiek prisimenu, mano tėvas darydavo man dalykus, kurie man nepatiko“.

Šie neįrodyti įtarimai pirmą kartą pasigirdo po W.Alleno pikto išsiskyrimo su Mia Farrow 1992 metais.

L.Dart pabrėžė, kad tuo metu teismo paskirtų nepriklausomų ekspertų tyrimas nerado jokių nederamo elgesio įrodymų.

„Ekspertai padarė išvadą, kad nėra patikimų tvirkinimo įrodymų, kad D.Farrow negalėdavo atskirti fantazijos nuo tikrovės ir kad D.Farrow tikriausiai pamokė jos motina Mia Farrow“, - sakė L.Dart.

78 metų W.Allenas paliko Mią Farrow užmezgęs santykius su aktorės įdukra iš ankstesnės santuokos Soon-Yi Previn.

Niujorko teisėjas 1994 metais W.Alleno ir M.Farrow kovoje dėl globos teisių nusprendė, kad lytinio išnaudojimo įtarimai buvo neįtikimi, bet tuo pačiu metu kritikavo režisierių kaip „egocentrišką, nepatikimą ir nejautrų“.

Jaunesnioji Farrow apkaltino Holivudo isteblišmentą tuo, kad jis, toliau pagerbdamas W.Alleno filmus, ignoruoja jo nusikaltimus.

Praėjusį mėnesį W.Allenas buvo apdovanotas „Auksiniu gaubliu“ už viso gyvenimo pasiekimus, o naujausias jo filmas „Džesmina“ yra nominuotas trims „Oskarams“, kurių įteikimo ceremonija įvyks kitą mėnesį.

D.Farrow paragino tris „Džesminos“ žvaigždes – australų aktorę Cate Blanchett, Alecą Baldwiną ir Louisą C.K. – panagrinėti savo santykius su W.Allenu ir kandžiai paklausė: „O jei tai būtų jūsų vaikas?“

„W.Allenas niekada nebuvo nuteistas už jokį nusikaltimą. Tai, kad jis išsisuko (nenubaustas) už tai, ką man padarė, persekiojo mane, - rašė ji. - Tą kankynę dar labiau didino Holivudas. Visi, išskyrus kelis, žiūrėjo pro pirštus. Daugumai buvo lengviau priimti dviprasmiškumą, sakyti, „kas gali pasakyti, kas įvyko“, apsimesti, kad nieko bloga nebuvo“.

D.Farrow užsipuolimas Holivudo isteblišmento atžvilgiu pakurstė spėliones, kad „Džesmina“ gali sulaukti priešiškos reakcijos per „Oskarų“ įteikimo ceremoniją kovo 2 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.