Vilniečius kaitino turkų „Fire Of Anatolia“ šokių ugnis

Viena žymiausių pasaulyje šokių trupių „Fire Of Anatolia“ sekmadienio vakarą nudžiugino Lietuvos publiką. Pirmą sykį mūsų šalyje viešintys šokėjai iš Turkijos surengė pasirodymą Vilniaus Pramogų arenoje – čia pristatytas daugiau nei 20 milijonų žiūrovų visame pasaulyje sudominęs šokio ir muzikos šou, pavadintas taip pat, kaip ir pati trupė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2014, 8:43 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:48 AM

Nuo „Eurovizijos“ finalo Turkijoje iki šioje šalyje surengto pasaulio krepšinio čempionato – prieš keturiolika metų karjerą pradėjusi trupė yra spėjusi pasirodyti daugelyje prestižinių scenų.

Choreografo Mustafos Erdogano suburtas kolektyvas savo pasirodymuose supina tradicinio ir moderniojo šokio elementus, o šou scenarijus pasakoja ir apie Turkijos istoriją, ir apie visuose pasaulio kampeliuose aktualią gėrio ir blogio kovą.

Kritikai „Fire Of Anatolia“ sėkmę ir šokėjų meistrišumą lygina su įžymiojo airiškų šokių spektaklio „Lord Of The Dance“ dalyvių. Trupė du sykius įrašyta į Guinnesso rekordų knygą – už daugiausia per minutę atliktų šokio žingsnelių ir pasirodymą Turkijoje, kurį stebėjo 400 tūkstančių žiūrovų.

Spalvingi kostiumai, pilvo šokio numeriai ir etiudai, įspūdingai perteikiantys kovų scenas, vilniečių nepaliko abejingų – garsūs plojimai skambėjo po kiekvieno numerio.

Tiesa, Pramogų arena galėjo talpinti kur kas daugiau žiūrovų, nei buvo susigundžiusių sekmadienio vakarą praleisti su garsiais turkų šokėjais.

Kinijoje, Kanadoje ar Berlyne į trupės pasirodymą sunku gauti bilietų, o Vilniuje susirinko apie du tūkstančius žiūrovų - arena galėtų sutalpinti daugiau.

„Visose trijose Baltijos šalyse buvo laukiama kiek didesnio žiūrovų susidomėjimo. Galbūt prisidėjo ir tai, kad pasirodymas vyksta šiandien – Vasario 16-ąją yra daug kitų renginių“, - svarstė trupės gastrolių rengėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.