Atšauktas garsaus britų komiko R.Brando šou Vilniuje

Lietuviai nesulauks vasario 23-ąją Vilniaus Teatro arenoje turėjusio vykti britų komiko Russello Brando pasirodymo. Televizijos, radijo ir kino žvaigždė atšaukė keturis savo „stand up“ komedijos gastrolių „Messiah Complex“ pasirodymus, tarp jų – ir šou Vilniuje. Tikslus tokio poelgio motyvas nenurodomas, koncerto rengėjai tik gavo žinią, kad komikas į Baltijos šalis negali atvykti dėl rimtų asmeninių priežasčių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 17, 2014, 11:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:27 AM

Komedijos superžvaigždė kol kas atšaukė keturis šią ir kitą savaitę turėjusius vykti pasirodymus – Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Švedijoje.

„Mūsų žiniomis, atšauktų pasirodymų gali būti ir daugiau. Tai – žinia, netikėta ir mums.

Gaila, kad Lietuvoje nepamatysime R.Brando. Bilietai buvo puikiai perkami. Estijoje buvo išpirkti visi bilietai, Latvijoje ir Lietuvoje irgi buvo artėjama prie tokio paties rezultato“, – sakė R.Brandą pakvietusios agentūros „Live Nation Lietuva“ atstovas Deividas Afarjanc.

Priklausomybė nuo alkoholio ir narkotikų. Ir sekso. Daug sekso. Su tokiomis moterimis kaip Gerri Halliwell ir Kate Moss. Nekalbant jau apie JAV dainininkę Katy Perry, su kuria komikas susituokė pagal hinduistų papročius, tačiau po keliolikos mėnesių apie skyrybas pranešė trumpąja žinute ir nuo to laiko nebeskambina.

Tai – tik keli spalvingos 38-erių R.Brando biografijos puslapiai. Jo gyvenimo istorija sudėliota jau dviejose memuarų knygose, bet medžiagos tikriausiai pakaktų dar aštuonioms.

Pasaulinių „stand up“ komedijos gastrolių „Messiah Complex“ šou surengsiantis Russellas jame aptaria įvairių istorinių asmenybių manijas – nuo Gandhi iki Adolfo Hitlerio.

Ne tai, ką galėtum pavadinti „politiškai korektiška“ komedija, tačiau pasišiaušęs juokintojas siaurais džinsais niekada negarsėjo kaip mandagumo įsikūnijimas.

Iš BBC radijo jis išmestas už tai, kad tiesioginiame eteryje aktoriaus Andrew Sachso autoatsakiklyje paliko daug nešvankių juokelių apie seksą su jo anūke. Iš žurnalo GQ apdovanojimų ceremonijos – už tai, kad šiurkščiai priminė istoriją apie kompanijos „Hugo Boss“ įkūrėją, siuvusį uniformas naciams. Viena bėda - „Hugo Boss“ buvo šios ceremonijos rėmėjas.

Orgijos su narkotikais ir grupiniu seksu, bičiulystė su nutrūktgalviu britų grupės „Oasis“ įkūrėju Noeliu Gallagheriu, vaidmenys populiariuose Holivudo kino filmuose, nesibaigiantis paparacių dėmesys, Russello „palinksmintų“ moterų šimtukai -- visa tai dar visai neseniai buvo komiko kasdienybė. BBC ir MTV laidų buvęs vedėjas, pastarojo kanalo apdovanojimų reitingus į neregėtas aukštumas pakėlęs nešvankiais juokeliais apie George'ą W.Bushą ir Britney Spears, gyvenimą sėmė pilnomis saujomis -- su visomis tamsiausiomis jo pagundomis.

Tačiau kažkas pasikeitė. Pernai spalį R.Brandas buvo pakviestas redaguoti vieną leidinio „New Statesman“ numerį, kuriame išdėstė savo nuomonę apie beviltišką britų politinę sistemą.

Mintys buvo girdėtos kitur – kad dabartinis politinis elitas pampsta vargstančiųjų sąskaita, kad jaunimas šioje sistemoje neturi ateities. Tačiau R.Brandą staiga pradėjo cituoti žymiausi politikos apžvalgininkai, savo vizijos dėstyti jis buvo pakviestas į politinių diskusijų laidas.

Revoliucija Didžiojoje Britanijoje dar neprasidėjo, o skeptikai sako, kad visa tai – dar vienas R.Brando savireklamos triukas.

Tačiau pats komikas, į kurio šou didelėse Londono arenose bilietai parduodami prieš pusmetį, tikrai sudaro gerokai surimtėjusio žmogaus įspūdį. Kalbama, kad prie to prisidėjo romantiški santykiai su Jemima Khan – žinoma brtų žurnaliste ir visuomenės aktyviste, sugebėjusia priversti R.Brandą subręsti.

Kaip ten bus iš tiesų, sunku prognozuoti. Russellas atrodo iki ausų įsimylėjęs, tačiau toks jis buvo jau ne kartą – apie jo nesugebėjimą su viena moterimi būti ilgiau nei pusmetį britų spaudoje sklando anekdotai. Ar plevėsa iš tiesų surimtėjo.

Prieš savaitę interviu „TV antenai“ davęs R.Brandas iš tiesų darė ramaus ir juokauti nenusiteikusio žmogaus įspūdį.

– Savo šou minite Hitlerį. Vokietijoje, kur jums neseniai teko pasirodyti, į juokelius apie jį žiūrima atsargiai. Keitėte programą?

- Ne, viskas buvo gerai. Matote, šio šou esmė nėra konkrečios asmenybės ir jų padaryti geri ar blogi darbai.

Šis pasirodymas siunčia labai žmogišką, vienybės žinią. Ir visi tai supranta, visai nesvarbu kur – Austrijoje, Vokietijoje ar Lietuvoje.

Aš tikrai manau, kad žmonės visur vienodi. Universalūs dalykai -- juokas, meilė, gėris. Visur jie priimami vienodai.

– Kai pernai paskelbėte, jog visa britų politinė sistema supuvusi ir reikia kelti revoliuciją, jūsų mintis pradėjo nagrinėti rimčiausios TV laidos ir žurnalai. Tai nustebino?

– Taip, šiek tiek. Komikas, dėstantis pasaulio perversmo teorijas -- suprantu, kad tai gal kai kam atrodo neįtikinamai.

Kita vertus, tai patvirtino mano mintį – ore tikrai tvyro permainų kvapas. Žmonės pasiruošę pokyčiams. Ir aš visai ne prieš prie jų prisidėti.

- Sakėte, jog niekada neinate balsuoti. Įmanoma, kad vieną dieną pats norėtumėte tapti parlamento nariu?

– Visiškai įmanoma. Tiesiog dabartinė politinė sistema – visiškai niekam tikusi. Jei sukurtume tokią tvarką, kurioje būtų vadovaujamasi visai kitomis vertybėmis, aš tikrai mielai eičiau į politiką. Tiesą sakant, man tai netgi būtų įdomu.

– Yra daugybė žmonių, kurie įsižeidę dėl jūsų juokų. Jei reikėtų pasirinkti vieną, kurio turėtumėte atsiprašyti, kas tai būtų?

– Kurdamas savo meną, aš stengiuosi šimtu procentų tikėti tuo, ką sakau ir darau. Todėl man būtų tikrai labai sudėtinga. Manau, nieko neatsiprašyčiau, net jei man šautuvą prie galvos laikytų.

– Esate sakęs, kad „stand up“ komediją rinktumėtės mieliau nei karjerą Holivude. Kodėl?

– Taip, tai tiesa. Nes „stand up“ komedijoje daug linksmiau ir daugiau tiesos. Šis užsiėmimas tiesiog artimesnis mano būdui. Ir kūrybine prasme, ir visomis kitomis. Tiesiog turėjo praeiti laiko, kad tai suprasčiau.

– Kaip ruošiatės pasirodymams?

– Turiu savų ritualų. Susikaupiu ir stengiuosi įsijausti į vidinės ramybės būseną. Medituoju ir atlieku kvėpavimo pratimus, tai įveda mane į labai tinkamą humorui būseną.

– Kai atvykstate į nematytą miestą, ko jame ieškote?

– Siurbiu į save žmonių nuotaikas, mintis, dairausi. Labai svarbu bandyti perprasti, kas jiems rūpi, kas svarbu. Tai leidžia visiškai pasinerti į atmosferą ir gerai pasirodyti vakare.

– Griežtai palaikote mintį uždrausti britų dienraščiuose spausdinti pusnuogių moterų nuotraukas. Jums nepatinka moterys be drabužių?

– Ne, ne todėl. Manau, kad tokios fotografijos žemina moteris. Ne tik jas, bet ir vyrus. Mintis, kad dienraščio „The Sun“ leidėjui atrodo linksma spausdinti moteris nuogomis krūtimis, kad vyrams tai turėtų patikti, man atrodo atstumianti. Todėl raginu, kad to nebūtų.

– Kita jūsų kova – už narkotikų legalizavimą. Pats esate ne vienus metus kentėjęs nuo potraukio prie narkotikų.

– Taip, bet aš noriu, kad prekybą narkotikais kažkas kontroliuotų. Nes dabar ji vis tiek vyksta, tik niekas nežino, kokia velniava pardavinėjama gatvėse.

Būtent dėl šios priežasties manau, kad visi narkotikai turėtų būti legalūs. Bet tuo pačiu norėčiau, kad niekas niekada jų nevartotų.

– Lietuvoje populiarūs kino filmai, kuriuose jūs vaidinote, pavyzdžiui, „Velniop tą Sarą Maršal“. O kuris atliktas vaidmuo jums pačiam labiausiai patinka.

– „Tempk jį čia“ buvo labai geras ir įdomus vaidmuo, patyriau smagių akimirkų ji kurdamas.

– Turite su kinu susijusių planų?

– Šiuo metu kalbuosi dėl keleto projektų, bet, kaip sakiau, šiuo metu mano pagrindinė kryptis - „stand up“ komedija, o ne kinas.

– Ar įsivaizduojate save, komiko karjerą tęsiantį 75-erių?

– Tiesą sakant, ne. Norėčiau tokio amžiaus sulaukęs gyventi tokį gyvenimą, kurio centre būtų dvasingumas. Tiesą sakant, to ir siekiu.

– Negaliu nepaklausti - ką patartumėte vaikinams, kuriems niekaip nesiseka gauti sekso? Jūs tokios problemos niekada neturėjote.

– Tiesiog būti maloniems, švelniems ir gražiai elgtis. Taip elgdamiesi su moterimis, niekada neprašausite, bičiuliai.

– Jūsų reputacija - vyro, kuriam nusitempti moterį į lovą - vieni juokai. Jus tai džiugina ar liūdina?

– Tiesą sakant, šiuo metu turiu svarbią moterį savo gyvenime, tad neskiriu daug dėmesio tokiems apsvarstymams.

Taip, buvo toks laikotarpis, buvau mergišius. Neslėpsiu, tuo metu man tai patiko. Bet šiuo metu aš visai to nepasiilgstu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.