Atskleista, kaip raja pražudė TV žvaigždę S.Irwiną

Steve'o Irwino operatorius pirmą kartą prakalbo apie televizijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-11 17:24, atnaujinta 2018-02-15 12:43

Australijos televizijos žvaigždė žuvo 2006 metų rugsėjį, būdamas 44 metų amžiaus, po to, kai jam į krūtinę dūrė raja. Tai atsitiko S.Irwinui plaukiant virš tos žuvies Didžiajame barjeriniame rife prie Kvinslando krantų.

Dabar operatorius Justinas Lyonsas pirmą kartą viešai prabilo apie tą siaubą ir papasakojo, jog buvo taip užsiėmęs filmavimu, kad nesuprato, kokio rimtumo buvo S.Irwino sužeidimai.

Jis taip pat papasakojo, kaip bebaimis gamtos mylėtojas prieš užgęstant jo gyvybei jam pasakė: „Aš mirštu“.

J.Lyonsas, kuris su S.Irwinu filmavo dokumentinę juostą, kai įvyko tragedija, Australijos televizijai „Channel Ten“ papasakojo, kad jiedu aptiko 2,4 m pločio rają, kuri puolė, tikriausiai palaikiusi S.Irwino šešėlį tigriniu rykliu.

„Buvau su kamera, pamaniau, kad bus puikūs kadrai, ir staiga ji pašoko ir pradėjo beprotiškai badyti, suduodama šimtus smūgių per kelias sekundes“, - sakė J.Lyonsas.

„Perėjau į panoraminį vaizdą, ... kai raja plaukė šalin, ir nežinojau, kad ji padarė žalos. Tik kai nukreipiau kamerą atgal ir pamačiau Steve'ą ... didžiuliame kraujo debesyje, supratau, kad kažkas ne taip“, - pasakojo jis.

J.Lyonsas taip pat prisiminė, kaip išgirdo paskutinius S.Irwino žodžius, kai padėjo jam įsiropšti į valtį: „Jis ramiai pažvelgė į mane ir pasakė „Aš mirštu“, ir tai buvo paskutiniai jo pasakyti žodžiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.