„Formulės 1“ bosą traukia perpus jaunesnės aukštaūgės

„Formulės 1“ valdytojas, daugiau nei 2,2 milijardo Didžiosios Britanijos svarų sterlingų savininkas Bernie Ecclestone’as (83 m.) prisivirė košės. Netrukus jis stos prieš Miuncheno (Vokietija) teismą dėl mėginimo papirkti. Tačiau britas ramus – namie jį konsultuoja trečioji jo žmona – brazilų kilmės advokatė Fabiana Flosi (37 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 9:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:10 AM

Keturiasdešimt šešeriais metais jaunesnė advokatė – jau trečioji Bernie žmona. Su pirmąja žmona Ivy Bamford ji susilaukė dukters Deborah (59 m.). Ji padovanojo B.Ecclestone’ui pirmąjį anūką. Šis jau turi savo vaikų, taigi „Formulės 1“ valdytojas jau prosenelis, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „Stilius".

Po to jis 25 metus gyveno susituokęs su Slavica Ecclestone (Radic), buvusiu „Armani“ modeliu iš Kroatijos. Ji – 28 metais jaunesnė ir 31 cm (188 cm) aukštesnė už B.Ecclestone’ą (157 cm).

Artimų B.Ecclestone’o ir Slavicos draugų teigimu, gražuolė kroatė niekada nemylėjo savo vyro. Gavusi iš jo viską, ko tik širdis geidė, pradėjo jį niekinti.

Slavica savo tėvynėje buvo prastai apmokamas fotomodelis, uždarbiavo ir kaip prostitutė – bent taip tvirtina ją šantažavę asmenys.

Su B.Ecclestone’u kroatė susilaukė dviejų dukterų – Tamaros (30 m.) ir Petros (26 m.). Jaunėlė Petra jau sūpuoja dukrelę Lavinią, Tamara taip pat neseniai susilaukė pirmagimės.

2009-aisiais B.Ecclestone’as ir S.Ecclestone išsiskyrė. Po trejų metų „Formulės 1“ valdytojas vedė advokatę F.Flosi (ūgis – 178 cm).

Taigi lenktynių aistruolį visuomet žavėjo gerokai jaunesnės ir už jį aukštesnės moterys.

Apie savo asmeninį gyvenimą B.Ecclestone’as kalbėjosi su Vokietijos žiniasklaida.

– „Formulėje 1“, regis, vaikų bumas: Sebastianas Vettelis sausį tapo tėvu, prieš jį – jau Romainas Grosjeanas, Pastoras Maldonado, Christianas Horneris. Jūsų duktė Tamara ką tik susilaukė pirmagimės. Ar mylite vaikus?

– Atsakymą į šį klausimą formuluoju atsargiai: myliu savo ir savo vaikų vaikus. Bet jei keiti sauskelnes, tai jokiu būdu dar nereiškia, jog esi geras tėvas.

– O kas?

– Būtina prisiimti atsakomybę už vaiką, juo rūpintis, net jei kartais tai ir nėra malonu. Nusprendus turėti vaikų privalu pagalvoti ir apie pasekmes. Aš, kaip tėvas, ne visada buvau tobulas, bet pagal galimybes dėjau kuo didžiausias pastangas.

– Jūsų žmonai Fabianai – 37-eri. Ar galite dar kartą save įsivaizduoti kaip kūdikio tėvą?

– Norėčiau, jei tai būtų įmanoma. Fabiana taip trokšta mažylio! Bet man jau 83-eji ir tai būtų nekorektiška vaiko atžvilgiu. Įsivaizduokite, mano jaunajai atžalai šešeri metai ir jis lanko mokyklą. O jo po pamokų ateina pasiimti 90-metis tėvas. Šitaip elgtis su vaiku negalima.

– Ar būdamas 83 metų esate šiuolaikiškas žmogus? Ar mokate rašyti trumpąsias žinutes ir elektroninius laiškus?

– Jei reikia ir šalia nėra jokio žmogaus, galinčio pagelbėti, tuomet tai darau. Bet tokiais atvejais man padeda Fabiana. Ji visuomet keliauja su manimi, ir jei kas nors man nori pasiųsti žinutę ar elektroninį laišką, labai džiaugiuosi, kai siunčiama Fabianai, o ne man. Tokiu atveju garantuota, kad žinutė pasieks adresatą ir bus perskaityta.

– Ko žmona galėjo pasimokyti iš jūsų, o jūs – iš jos?

– Galiu tik perteikti savo gyvenimo patirtį, bet to Fabianai pakanka.

Ką gi suaugusiai moteriai veikti su 25-erių vaikinu? Ką jis gali jai pasiūlyti? Fabiana patiria su manimi daug naujų gyvenimo akimirkų, susipažįsta su naujais žmonėmis. Mes abu – gera komanda.

Fabiana padarė mane švelnesnį ir ramesnį. Žinoma, gal šiems bruožams įtakos turi mano amžius, bet nuo to laiko, kai šalia Fabiana, esu labiau atsipalaidavęs, mažiau slegia įtampa.

– Nors jūsų banko sąskaitoje milijardai, vis dar dirbate kiekvieną dieną. Kodėl?

– Vaizdžiai sakant, esu tarsi ugniagesys, nes kur nors nuolat kas nors vis dega. Jei nedega, ugnį pats įžiebiu. Savo gyvenimo nemoku sustabdyti.

– Ar žmonėmis pasitikite šimtu procentų?

– Daug daugiau, nei manote. Pasitikiu tikrai daugeliu žmonių. Žmonės privalo manimi pasitikėti ir kartu aš atlyginu jiems. Bet tol, kol manęs neapgaudinėja.

– Ar žinote, kiek pinigų jūsų sąskaitoje?

– Ne, sąžiningai sakant, – ne. O jūs?

– Deja, taip...

– Žinote, pinigai man nieko nereiškia. Pinigai juk nėra gyva būtybė, kuri gali su manimi bendrauti ir smagiai nuteikti. Didžiosios dalies sąlygiškai sėkmės lydimų verslininkų varomoji jėga nėra siekis uždirbti vis daugiau pinigų. Jei sandoris pavyksta, esu patenkintas. Man pasisekė, kad nereikia sukti sau galvos dėl pinigų. Bet ir nesistengiu užkalti vis daugiau.

– Jūsų pirmoji mintis prabudus?

– Ką šiandien suvalgyti per pusryčius?

– Geriausios pastarojo laiko akimirkos?

– Tiesą sakant, esu patenkintas savo gyvenimu. Esu laimingas dėl to, kas buvo ir kas dar bus. Mėgaujuosi kiekviena gyvenimo diena. Neieškau preteksto pykčiui, susierzinimui išlieti, nors kai kurie žmonės tuo netiki.

– Gyvenime padarėte daugiau blogo ar gero?

– Jei padariau ką nors blogo, dažniausiai ne dėl piktų kėslų.

– Kaip būtų pakrypęs jūsų gyvenimas, jei turėtumėte ne tris dukteris, o tris sūnus?

– Veikiausiai turėčiau daugiau pinigų. Juokauju. Gyvenimas su trimis sūnumis veikiausiai būtų paprastesnis, nes būtų mažiau rūpesčių. Bet nesupraskite manęs klaidingai. Esu labai laimingas su savo dukterimis.

Pakliuvo į bėdą dėl kyšio

B.Ecclestone’as gimė Ipsviče (Didžioji Britanija) darbininkų šeimoje. 1958 metų „Formulės 1“ sezonui buvo įregistruotas dviem – Monako ir Didžiosios Britanijos didžiųjų prizų – lenktynėms. Bet abu kartus neperėjo kvalifikacinės atrankos.

„Sunday Times“ kasmet sudaromame turtingiausių britų sąraše B.Ecclestone’as užima 13-ąją vietą.

Prokurorai pradėjo oficialų tyrimą prieš garsiųjų lenktynių šeimininką dėl 44 milijonų JAV dolerių, kuriuos jis sumokėjo buvusiam bankininkui Gerhardui Gribkowsky, dalyvavusiam organizuojant „Formulės 1“ teisių pardavimą.

B.Ecclestone’as tvirtina, kad G.Gribkowsky sumokėjo, nes siekė išvengti Didžiosios Britanijos mokesčių inspekcijos tyrimo dėl „Formulės 1“ akcijų pardavimo 2006-aisiais. Jis tvirtina, kad taip nepapirkinėjo bankininko.

Bet Miuncheno prokurorams atrodo kitaip. G.Gribkowsky jie paskyrė aštuonerių su puse metų nelaisvės bausmę, o B.Ecclestone’o teismas turėtų prasidėti balandžio 23-iąją.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.