Dainininkė K.Melua laimę atrado motociklininko glėbyje

Jos švelnus balsas milijonams glosto širdį, jis geriausiai jaučiasi ant riaumojančio motociklo. Dainininkė Katie Melua (29 m.) ir motociklų sporto čempionas Jamesas Toselandas (33 m.) atrodo lyg nužengę iš skirtingų pasaulių, tačiau viena žaviausių Didžiosios Britanijos garsenybių porų sako esantys sukurti vienas kitam.

Prieš pusantrų metų ištekėjusios Katie gyvenimas šiuo metu yra toks, kokio norėtų daug kas.<br>AOP nuotr.
Prieš pusantrų metų ištekėjusios Katie gyvenimas šiuo metu yra toks, kokio norėtų daug kas.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 20, 2014, 7:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:52 AM

Populiari dainininkė kovo 26-ąją surengs koncertą Vilniaus Pramogų arenoje. Lietuvoje ji viešės jau trečią kartą, tačiau dar niekada to nedarė su sutuoktiniu.

„Ar jis manęs atvyks aplankyti? Visko gali būti. Jamesas mėgsta mane nustebinti per gastroles“, – koketiškai į telefono ragelį nuo atsakymo išsisukinėja Katie.

Prieš pusantrų metų ištekėjusios Katie gyvenimas šiuo metu yra toks, kokio norėtų daug kas. Daugiau nei 12 milijonų svarų sterlingų banko sąskaitoje, puikiai perkami bilietai į koncertus, gerbėjų minios ir mylintis vyras namie.

Tačiau dar prieš keletą metų tokia idiliška kasdienybė neatrodė ranka pasiekiama.

2010-aisiais pramogų pasaulį apskriejo žinia – simpatiškoji atlikėja atšaukė visus artimiausius koncertus.

Į dienos šviesą išlindo tai, apie ką užkulisiuose buvo kalbama jau kurį laiką. Negailestingu režimu nuo pat išgarsėjimo 2003-iaisiais dirbusi mergina pervargo taip, kad teko kreiptis į medikus.

Laikotarpis, kurį Katie tikriausiai norėtųsi pamiršti. Nusprendusi pakeisti prodiuserį ir atsisakyti ją išgarsinusio veterano Mike’o Batto paslaugų, dainininkė sulaukė kritikos. Gerbėjai nesuprato jos naujos muzikos krypties.

Nervus gadino ir nuolat sklandantys gandai. Nors anksčiau buvo nuskambėjęs Katie romanas su grupės „The Kooks“ dainininku Luke’u Pritchardu, britų bulvarinė spauda staiga nusprendė ją paversti lesbiete.

Buvo plačiai aptariami „keistai artimi“ dainininkės ir homoseksualumo neslepiančios fotografės Laros Bloom santykiai. Pati Katie iš pradžių į tai atsakė juokeliais ir net dviprasmiais pasvarstymais: „Sunku susivokti. Lytinės orientacijos ribos šiais laikais nusitrynusios.“

Tačiau šiandien ji sako, kad iš šio laikotarpio daug ko pasimokė: „Man atsibodo gandai. Dabar kalbuosi tik su gerais žmonėmis.“

J.Toselandas jos gyvenime pasirodė pačiu laiku. Nors dainininkės ir motociklininko pažinties istorija primena anekdotą.

Profesionalaus lenktynininko karjerą dėl riešo traumos jau baigęs sportininkas, kartą išrinktas BBC Metų sporto asmenybe, garsėja muzikos pomėgiu – neblogai groja fortepijonu.

Kai K.Melua koncertavo Šefilde, jos grupės pianistas brūkštelėjo motociklininkui žinutę – nė nenujausdamas, kad ką tik tapo piršliu. J.Toselandas į koncertą atėjo su motina.

„Po koncerto mano pianistas pasakė, kad su manimi nori susitikti tikra legenda. Kai pasakė Jameso vardą, nustebau, niekada nebuvau apie tokį girdėjusi.

Bet jis norėjo susitikti – ir man visai patiko. Po to nuėjome į keletą pasimatymų ir tapome neišskiriami“, – pasakojo Katie.

„Katie nuostabi. Jai visai nerūpėjo, kad aš lenktynininkas. Ji apie šią sporto šaką visai nieko nežinojo“, – džiaugėsi Jamesas.

Po kelių mėnesių koncerto Londono „Ronnie Scott’s“ klube metu Katie prasitarė susižadėjusi, o 2012-ųjų rugsėjį pora susituokė. Ceremoniją, kuri vyko Karališkajame botanikos sode, stebėjo per 200 svečių, tarp jų – Nyderlandų princas Pieteris Christiaanas Michielis ir žymus muzikos prodiuseris Williamas Orbitas.

Jau po poros mėnesių Katie išvyko gastrolių, jų metu grojo ir Kaune. Tačiau šis tas pasikeitė. Ir ne tik jos, bet ir sutuoktinio gyvenime.

„Nuo mažens žavėjausi moterimis, kurios patiria įdomių nuotykių. Tokiomis kaip Sigourney Weaver herojė iš filmo „Svetimas“, – „Stiliui“ pasakojo K.Melua.

Pernai ji kartu su sutuoktiniu iš lėktuvo atliko šuolį parašiutu. Netrukus pasklido žinios, kad trapaus sudėjimo dainininkė pradėjo lankyti bokso pamokas.

Jamesas savo ruožtu ėmėsi įgyvendinti nuo mažens puoselėtą svajonę – su motociklų sportu atsisveikinęs vyras dabar daug laiko skiria savo roko grupei, kurios pavadinimas išduoda, kad jis nemirs iš kuklumo: „Toseland“.

Grupėje, beje, gitara groja Katie brolis Zurabas, tačiau dainininkė neskuba apie tai pasakoti ir nenori, kad jo muzika sulauktų dėmesio tik dėl jos populiarumo.

Jamesas bandė ją užkrėsti aistra motociklams, tačiau jam tai pavyko tik iš dalies. Dainininkė šiandien daug žino apie motociklų sportą ir žavisi jo atstovų drąsa, tačiau pati sėstis ant plieninio žirgo taip ir nepamėgo.

„Vyras bandė išmokyti – aš vairavau, o jis sėdėjo ant galinės sėdynės ir dalijo patarimus. Bet net ir jis sakė, kad buvau sudėtingiausia mokinė jo gyvenime. Man tiesiog nepavyko, vairuoti motociklą man nenatūralu. Taip ir pasakiau, todėl prie tos temos nebegrįžome“, – „Stiliui“ pasakojo Katie.

Jei ne žmona, Jamesas galbūt niekada nebūtų pamatęs Gruzijos – šioje šalyje gimė Katie, į Didžiąją Britaniją su tėvais emigravusi būdama aštuonerių.

Dabar J.Toselandas apie žmonos gimtinę jau žino nemažai. Katie neslepia, kad neįsivaizduoja savęs, visiems laikams grįžtančios į Gruziją, – pernelyg daug dalykų ją sieja su Didžiąja Britanija. Tačiau būsimiems vaikams ji būtinai parodys savo gimtinę, o gal ir išmokys gruziniškai.

„Kai sutikau Jamesą, buvau sutrikusi. 2010-aisiais kritau į bedugnę – buvau visiškai pervargusi, nebegalėjau dirbti. Supratau, kad turiu visiškai pakeisti savo požiūrį į karjerą ir poilsį.

Jamesas nuo pirmųjų pažinties dienų buvo nuostabus. Jis dievina tai, ką aš darau. Ir puikiai mane supranta – juk ir pats jautė tokią pat aistrą savo karjerai, niekada neskaičiuoja valandų, kurias skiria treniruotėms ir varžyboms.

Nebuvo jokių kalbų apie tai, kad tapčiau ramia namų šeimininke. Jis sakė – daryk tai, kas tau svarbu, aš visada palaikysiu.

Mes mokame viską suderinti. Ištekėjusi nekeliauju gastrolių daugiau nei mėnesiui. Be to, Jamesas irgi daug keliauja“, – atviravo Katie.

Ji džiaugiasi, kad vyras nebelaksto motociklų trasomis. Per šio sporto istoriją ne vienas nutrūktgalvis užsimušė per varžybas ar treniruotes.

„Man, kaip žmonai, būtų labai sunku, jei jis dirbtų tokį pavojingą darbą. Aš jo vis klausdavau – ar nebijai užsimušti? O jis atsakydavo – ne, bijau atvažiuoti antras“, – stebėjosi Katie.

Pernai išleistame albume „Ketevan“ yra ne viena užuomina į dainininkės širdyje karaliaujantį jausmą.

Jamesas turėtų džiaugtis girdėdamas dainą „The Love I’m Frightened Of“ – „Meilė, kurios bijau“. „Ši daina apie tą jausmą, kuris toks brangus ir svarbus, kad privalau žinoti, kaip jo nesuknisti.“

Kai kas vis dėlto nepasikeitė. Kino premjerose, apdovanojimų ceremonijose ar prabangiame prekybos centro „Harrods“ vyno žinovų vakarėlyje, kuriame Katie grojo vasario pabaigoje, dainininkė ir jos vyras atrodo puošniai ir akimirksniu pritraukia fotografų dėmesį.

Tačiau kasdienybėje tiek Katie, tiek Jamesas labiau už viską vertina patogumą.

„Pasipuošti suknele kartais smagu. Tačiau širdyje esu labai berniukiška. Džinsai yra patogiausias drabužis pasaulyje.

Kita vertus, man jau beveik trisdešimt, metas atrasti ir moteriško stiliaus malonumus“, – juokėsi Katie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.