A.Hopkinsas pirmąkart savo valsą išgirdo po 50 metų

Ar žinojote, kad seras Anthony Hopkinsas yra ne tik puikus aktorius, kurio turbūt vienas įsimintiniausių sukurtų vaidmenų – intelektualas Hanibalas Lekteris, besimėgaujantis žmogiena, bet ir gabus kompozitorius? Prieš penkiasdešimt metų jis sukūrė valsą ir paslėpė natas stalčiuje, nes bijojo išgirsti jį sugrotą. Pagaliau jis įsidrąsino ir kreipėsi į valsų karaliumi tituluojamą olandų smuikininką bei dirigentą André Rieu, pasiūlęs šį kūrinį sugroti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2014, 8:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:06 PM

A.Rieu, išgirdęs, kad jam į biurą Niujorke skambina kažkas, prisistatęs dideliu gerbėju ir siūlo su orkestru sugroti jo sukurtą valsą, iš pradžių buvo skeptiškas.

„Panašių skambučių, elektroninių ir paprastų laiškų iš žmonių, sukūrusių valsus ir norinčių, kad juos sugročiau, sulaukiu kasdien. Tačiau ilgametė patirtis mane išmokė, kad naujasis Johannas Straussas dar negimė. O aš vis dar teikiu pirmenybę J.Strausso valsams“, – neslėpė A.Rieu.

Tačiau išgirdęs skambinančiojo vardą smuikininkas teigia vos nenualpęs. Valsą, kurį jam siūlė sugroti, sukūrė ne kas kitas, o vienas ryškiausių Holivudo aktorių A.Hopkinsas.

Garsus smuikininkas sužinojo, kad prieš penkiasdešimt metų iki tapdamas aktoriumi A.Hopkinsas buvo muzikantas. Kaip tik tuo metu jis ir sukūrė valsą, kurio natas užrašė, bet taip niekam iki šiol ir nebuvo pasiūlęs sugroti, nes bijojo tai išgirsti.

„Prieš kelerius metus jis mane išvydo per Amerikos televiziją ir pasakė: „Štai tas žmogus, kuris su savo orkestru sugros mano valsą“, – pasakojo priešistorę A.Rieu.

Pasikalbėję telefonu aktorius ir muzikantas netruko užmegzti puikius ryšius. „Atsiųskite man natas“, – pasiūlė smuikininkas. Taip ir buvo padaryta.

Gavęs natas A.Rieu teigė supratęs – valsas, kurį sukūrė A.Hopkinsas, yra nuostabus, jaudinantis, romantiškas, pavergiantis, kinematografiškas.

Turbūt neatsitiktinai pirmąsyk A.Hopkinso muzikinis kūrinys, pavadinimu „Ir valsas tęsiasi“ buvo sugrotas ne bet kur, o valsų sostinėje Vienoje. Valso klausėsi ir jo kompozitorius A.Hopkinsas su žmona aktore Stella Arroyave. Sėdėdamas žiūrovų salėje A.Hopkinsas atidžiai sekė savo muzikinio kūrinio melodiją ir akivaizdžiai mėgavosi kiekviena sugrota nata.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.