Modelį P.Geldof pražudė liekno kūno kultas?

Pirmadienio vakarą pramogų pasaulį sukrėtė liūdna žinia – mirė vos 25 metų sulaukusi modelis ir žurnalistė Peaches Geldof.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2014, 3:35 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:24 PM

Nors Peaches artimieji dar laukia koronerio paaiškinimo, kodėl sveika jauna moteris staiga mirė, britų naujienų portalo dailymail.co.uk žurnalistai padarė savo išvadas. Naujienų portalas priminė, kad vos prieš dvejus metus P.Geldof laikėsi itin radikalios dietos – kelias savaites ji maitinosi tik daržovių sultimis. Mitybos specialistė Cath Collins tuomet prašė Peaches nutraukti šią dietą, mat dėl jos modeliui galėjo sustoti širdis.

Tokie perspėjimai neišgąsdino P.Geldof, nes dėl dietos ir taip liekna mergina sugebėjo atsikratyti 4,5 kilogramų svorio vos per keturias savaites.

„Aš laikausi sulčių dietos: išspaudi daržovių sultis ir geri jas tris kartus per dieną. Tai šlykštu. Dažniausiai šios dietos laikausi mėnesį“, – apie savo mitybos įpročius tuomet papasakojo Peaches.

Mergina prisipažino, kad ji vis pakartoja šią dietą, nes jaučia nuolatinį spaudimą būti liekna: „Būna dienų, kai atsikeliu ir pagalvoju: aš tokia stora.“

Didžiosios Britanijos dietologų asociacijos atstovė C.Collins  Peaches ir visus jos gerbėjus patikino, kad taip ilgai besitęsianti skysčių dieta tik kenkia organizmui: silpnina raumenis, sukelia elektrolitų išsigimimus, sekina vidaus organus. Dėl visų šių šalutinių poveikių gali sustoti širdis.

Kalbos apie dietas trumpam nutilo, kai Peaches ėmė lauktis pirmagimio Astala. Jis gimė 2012 metais. Vos po metų P.Geldof ant rankų sūpavo antrą sūnų. Pramogų pasaulio žvaigždė taip krimtosi dėl pasikeitusių kūno formų, kad netrukus po gimdymo vėl ėmė laikytis skysčių dietos.

Per interviu, kurį Peaches davė po to, kai per metus atsikratė beveik 13 kilogramų svorio, ji sakė: „Aš neturiu valios, bet sulčių dieta man tinka. Aš turiu jos laikytis, nes man reikia atsikratyti papildomų 4,5 kilogramų.“

Toks P.Geldof pasisakymas sukėlė prieštaringą jos gerbėjų reakciją. Daugelis jų pareiškė esantys rimtai susirūpinę Peaches sveikata, tačiau ji nekreipė dėmesio ir tvirtino, kad jei nesilaiko šios dietos, ji valgo lyg arklys.

Mirties priežastis lieka neaiški

Peaches buvo antroji iš trijų Bobo Geldofo ir Paulos Yates dukrų, be to, P.Yates dar pagimdė dukrą Heavenly Hiraani Tiger Lily nuo velionio INXS lyderio Michaelo Hutchence'o.

Peaches antrasis vyras Tomas Cohenas, dabar jau iširusios grupės S.C.U.M dainininkas, sakė: „Mano mylimą žmoną Peaches nepaprastai mylėjome aš ir jos du sūnūs Astala ir Phaedra, ir aš auginsiu juos su motina širdyje kiekvieną dieną. Mes ją mylėsime amžinai.“

Už pirmojo vyro, roko muzikanto Maxo Drummey, Peaches ištekėjo 2008 metais, bet jau kitais metais jiedu nebegyveno kartu.

Kento policijos pareiškime sakoma: „Policija buvo iškviesta 2014 metų balandžio 7 dieną 13 val. 35 min. vienu adresu netoli Rutamo, kai po pranešimo buvo susirūpinta vienos moters gerove. Pietryčių pakrantės greitosios medicinos pagalbos tarnyba konstatavo 25 metų moters mirtį.“

„Šiuo metu ši mirtis laikoma nepaaiškinama ir staigia. Pareigūnai stengiasi nustatyti mirties aplinkybes. Buvo informuotas vietos koroneris, tikimasi, kad artimiausiomis dienomis bus atliktas skrodimas“, – nurodoma pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.