Modelis E.Herzigova: „Slavėms labai pasisekė“

Eva priklauso tos kartos supermodeliams, kuriuos iš veido pažinojo milijonai žmonių. Kovo 10-ąją E.Herzigovai sukako 41-eri. Bet Eva, regis, savo amžiaus neprisimena: ir toliau vaidina filmuose ir reklamose, praėjusiais metais pagimdė trečiąjį sūnų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Apr 10, 2014, 5:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:11 PM

Karjeros pradžioje E.Herzigova buvo vadinama dešimtojo dešimtmečio Marilyn Monroe – dėl šviesių garbanų, katės žvilgsnio ir gundomos šypsenos.

Bet panašumas su garsiąja Holivudo žvaigžde buvo tik išorinis.

Priešingai nei įnoringoji Marilyn Monroe, iš Čekijos kilusi E.Herzigova visuomet atkakliai siekė savo tikslo: gerai mokėsi, sportavo, būdama 16-os laimėjo prancūzų modelių agentūros „Metropolitan“ surengtą modelių konkursą Prahoje ir nuvykusi į Paryžių sudarė sutartis su kompanijomis „Guess“ ir „Wonderbra“.

E.Herzigova dirbo su geriausiais to meto fotografais, mados namais ir puošė garsių leidinių, pavyzdžiui, „Elle“ viršelius.

Jos garbei „Louis Vuitton“ sukūrė rankinę „Eva“.

Ji suvaidino filme „Angelai sargai“ su Prancūzijos kino žvaigžde Gerard’u Depardieu ir sulaukė pagyrų. Bet tai dar ne viskas. Supermodelis gyvena Monake, mėgsta ruošti valgius ir draugams net rengia čekų patiekalų gaminimo valandėles.

– Ar turite kokių nors paslaptingų čekiškų receptų, kurie padeda visuomet puikiai atrodyti?

– Nežinau, kiek jis čekiškas, bet jo griebiuosi visada, kai jaučiu jėgų išsekimą. Citrinos, pusės agurko ir salierų šakelės kokteilis padeda man likti žvaliai net po daugelio valandų trukusio filmavimo ar fotosesijų.

– Kuo nesilepinate?

– Plakta grietinėle.

– Kokias grožio procedūras paprastai atliekate?

– Svarbiausia – valyti ir drėkinti odą rytą ir vakare tomis priemonėmis, kurios jos neerzina. Bet apskritai neturiu kažin kokių išskirtinių įpročių, nebent manikiūrą ir pedikiūrą kartą per savaitę.

– Koks gyvenimo momentas pakeitė jus visiems laikams?

– Vaiko gimimas.

– Kaip apibūdintumėte prabangos sąvoką?

– Laikas – štai tikroji prabanga. Bet kai tuo pat metu tenka rūpintis šeima, vaikais ir karjera, laikas bėga taip greitai!

– Koks jūsų požiūris į neišvengiamą senėjimo procesą?

– Esu taip išauklėta, kad į šį procesą žvelgiu ramiai. Niekuomet neskyriau didelės reikšmės grožiui, vertinau kitus dalykus – išsilavinimą, mokėjimą skaniai gaminti.

Į išorę nekreipiu dėmesio, man svarbus vidinis žmogaus pasaulis, kuris atskleidžia kitokį grožį – tą, kuris išlieka visą gyvenimą.

– Pastaruoju metu daug kalbama apie išskirtinį Azijos šalių moterų grožį. Ką jūs apie tai manote?

– Man atrodo, kad jų sėkmės paslaptis paprasta: į visa tai, ką daro, jos įlieja dalelę savo širdies. Be to, jos ištikimos tradicijoms – ir rūpindamosi savo išvaizda.

Nuostabu, kai žmonės sugeba iš praeities paimti visa, kas geriausia, ir tai įterpti į šiuolaikinį gyvenimą.

Japonų moterys – labai gražios ir madingos. Neseniai oro uoste pamačiau japonę, nuo kurios negalėjau atitraukti akių: stilinga šukuosena, jokio makiažo ir atrodo kaip 16-metė! Ir kaip joms tai pavyksta?

– Ar egzistuoja slaviško grožio sąvoka?

– Slavėms labai pasisekė todėl, kad jų veido kaulų struktūra ypatinga, jų veidai panašūs į paveikslų rėmus. Oda ištempta tarsi drobė.

– Kokius vyrų ir moterų bruožus laikote seksualiausiais?

– Seksualiausia vyrų kūno dalis – rankos, konkrečiai – dilbis ir delnas. O apie moterų kūno dalis nesu linkusi kalbėti. Tai veikiau charakterio bruožai: sugebėjimas užjausti, gerumas.

– Kokia buvo jūsų vaikystė?

– Augau gana spartietiškomis sąlygomis, daug sportavau: slidinėjimas, gimnastika, krepšinis.

Sportas išugdė drausmę. Esant tokiam aktyviam gyvenimo būdui neturėjau laiko visokioms kvailystėms, kurios paprastai šauna paaugliams.

Tuo labai džiaugiuosi. Jei būtų buvę priešingai, sunku pasakyti, ar būtų pavykę rasti savo vietą gyvenime.

– Daug keliaujate. Koks ir kokios šalies grožio ritualas paliko didžiausią įspūdį?

– Marokietiškas arba turkų hamamas. Aromatiniai garai, šveitiklis, alyvuogių aliejus, juodas marokietiškas muilas labai švelnina odą.

– Ar turite talentą, apie kurį niekas nežino?

– Domiuosi fotografija. Negana to, kolekcionuoju kulinarijos knygas ir kartais gaminu pagal jų receptus.

Eva gimė Čekoslovakijoje. 1996 m. ištekėjo už Tico Torreso - grupės  „Bon Jovi" muzikanto, grojančio mušamaisiais. Po trejų metų jų santuoka iširo. 2006-aisiais lemtingąjį  „taip" ištarusi Eva italui Gregorio Marsiajui, augina tris sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“