Operos Apolono J.Kaufmanno širdis vėl laisva

Populiariausias šių dienų tenoras 44 metų vokietis Jonas Kaufmannas asmeniniame tinklapyje lakoniškai pranešė išsiskyręs su savo žmona vokiečių mecosopranu Margarete Joswig. Pora darniai gyveno apie 20 metų, susilaukė trijų vaikų.

Daugiau nuotraukų (1)

Austė Radžiūnaitė

Apr 15, 2014, 6:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:53 PM

Pasak vokiečių spaudos, tvirtai ant žemės stovinti M.Joswig suteikė savo antrajai pusei saugų uostą nerimastingu kūrybos periodu. Gyvendamas su ja J.Kaufmannas tapo pasauline žvaigžde. O žmonos Margaretės gyvenime karjera atsidūrė antroje vietoje – kaip ji pati teigė viename interviu, 70 proc. savo laiko ji atidavė šeimai.

J.Kaufmannas pastaraisiais metais tapo vienu labiausiai graibstomų pasaulio tenorų. Per sezoną jis pasirodo keliose premjerose, pristato kelis albumus, jo rečitaliai driekiasi nuo Europos iki Amerikos ir Australijos. Pavyzdžiui, nuo kovo vidurio solistas keliauja per Europos šalis rengdamas dainų vakarus.

Pernai dainininkas susižėrė visą šūsnį garbingų apdovanojimų, tarp jų – „International Opera Award“ net dviejose kategorijose, „ECHO Klassik“, „Gramophone Award“. Neseniai jo įdainuotas G.Verdi arijų albumas tapo auksiniu Austrijoje.

Lietuvių publika matė J.Kaufmanną keturiose transliacijose iš Niujorko teatro „Metropolitan Opera“.

Tenoras jau kuris laikas įvairiuose interviu užsimindavo apie šeimynines problemas, kurios kildavo dėl nuolatinių jo kelionių. Jis neslėpė vengdavęs trumpalaikių vizitų į namus dėl jų keliamos sumaišties. Laisvas dienas tarp spektaklių svetur dainininkas leidžia viešbučiuose.

Anot žiniasklaidos, sutuoktiniai nekaltina vienas kito, ir skyrybų priežastis nėra nauji kurio nors santykiai. Tačiau akivaizdu, kad J.Kaufmannui dailiosios lyties gerbėjų nestinga. Jos liaupsina solistą socialiniuose tinklapiuose, laukia jo po spektaklių.

J.Kaufmannas išsiskiria tarp didžiųjų operos tenorų balso šiluma, nepaprastai turtinga savo perteikiamų emocijų gama. Šiam dainininkui scenoje paklūsta intymiausi sielos virpesiai ir nežabotos aistros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.