„Aukščiausios pavaros“ žvaigždė J.Clarksonas - rasizmo skandale

Vienos populiariausių televizijos laidų pasaulyje „Aukščiausia pavara“ vedėjas Jeremy Clarksonas įsivėlė į naują rasizmo skandalą. Jis įsiutino juodaodžius, pavadindamas juos negrais.

Iš kairės: Jamesas May, Jeremy Clarksonas, Richardas Hammondas.<br>Scanpix nuotr.
Iš kairės: Jamesas May, Jeremy Clarksonas, Richardas Hammondas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:32 AM

Incidentas kilo, kai paviešintas laidos epizodas, kuriame J.Clarksonas bando apsispręsti, kurį automobilį pasirinkti. Todėl jis panaudojo rasizmu persmelktą vaikišką skaičiuotę: „Eni, meni, mini, mo... Pagauk negrą už jo piršto“ (angl. „Eeny, meeny, miny, moe... Catch a nigga by his toe“).

Nors šios skaičiuotės turinys neprilygsta lietuviškoms skaičiuotėms, kur raginama mušti žydų tautybės žmones, kilo didžiulis šurmulys. Nuo J.Clarksono nusigręžė net jo ištikimi gerbėjai.

Tai ne pirmas kartas, kai Jeremy įsivelia į skandalą dėl rasistiškų posakių. Kiek anksčiau, per laidos filmavimą Tailande, J.Clarksonas pavartojo anglišką žodį „slope“. Nuo Vietnamo karo laikų šis žodis yra laikomas bet kokio azijiečio įžeidimu.

Nuo J.Clarksono kliuvo ir musulmonams. Per vieną laidą jis negailestingai išsityčiojo iš musulmonių moterų nešiojamų burkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.