Bėgiojimo virusu užsikrėtė ir popžvaigždės, ir politikai

Pavasaris puikus tuo, kad net didžiausius tinginius paragina stoti į kovą su nereikalingais kilogramais ir atsikratyti apsnūdusios būsenos. Bėgte vytis gerą savijautą – vienas paprasčiausių būdų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-04 14:20, atnaujinta 2018-02-14 08:29

Iš Londono į Niujorką gyventi persikrausčiusi Jorko princesė Eugenie (24 m.) laiko veltui neleidžia. Karališkosios šeimos atstovė lankosi prabangiuose vakarėliuose, oficialiuose priėmimuose. Tam, kad juose atrodytų nepriekaištingai, princesė nuolat sportuoja. Paparacai princesę Eugenie užfiksavo bėgančią per Bruklino tiltą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Dažnai juokaujama, kad visos gražiausios merginos atitenka roko atlikėjams. Galbūt šiame posakyje yra šiek tiek tiesos. Grupės „Red Hot Chili Peppers“ vokalistas Anthony Kiedis (51 m.) bėgioja kartu su 30 metų jaunesne mylimąja supermodeliu Helena Vestergaard.

Pusės metukų dukrytę auginantys aktorius Alecas Baldwinas (56 m.) ir jogos trenerė Hilaria Thomas (30 m.) naudojasi kiekviena akimirka pabūti kartu. Net jei tai tebūtų bėgiojimas Beverli Hilso gatvelėmis.

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy (59 m.) garsėja pomėgiu bėgioti. Nesvarbu, kokioje šalyje jis būtų, kokie orai būtų, N.Sarkozy apsimauna juodus sportinius šortus ir lekia į lauką pabėgioti. Kartu su politiku visada bėga ir apsaugininkai.

Gerą savijautą ir nuotaiką galima pasivyti

Vis dėlto prieš šokant į trasą reikėtų žinoti keletą naudingų dalykų – ir žalos neprisidarysite, ir malonumą tikrai patirsite. Vilniaus sporto ir laisvalaikio klubo šeimai „Goodlife“ treneris Žygimantas Malinauskas patarė nesusikurti sau psichologinio spaudimo ir į naują iššūkį žiūrėti kuo paprasčiau.

Jis siūlo pirmą savaitę tik ilgai vaikščioti.

Neapsiribokite laiku ar atstumu, tiesiog bėkite klausydamiesi savo organizmo. Jeigu sunku, pereikite į ramų ėjimą. Bent jau pirmą mėnesį bėgiokite ir nesigraužkite, kad darote ėjimo pertraukėles. Jūsų kūnas su kiekviena diena bus pasiruošęs priimti didesnį atstumą.

Stenkitės giliai kvėpuoti: kiek įkvepiate oro, tiek ir iškvėpkite.

Atsispirkite nuo kojų kulnų, nebėkite nuo kojų pirštų. Kaitaliokite trasas, rinkitės miško gruntą, parko takus, ne vien asfaltą.

Avalynė labai svarbu, tad kategoriškai draudžiama bėgioti avint laisvalaikio sportinius batelius. Žygimantas pataria rinktis kiek didesnius batus, nei avite įprastai, – puse, vienu dydžiu.

Bėgimui netinka rinktis medvilninių drabužių – jie sugeria drėgmę, tampa sunkūs. Rinkitės sintetinę aprangą, tačiau įsitikinkite, kad ji leidžia kūnui kvėpuoti, nesulaiko drėgmės.

Kojines reikėtų rinktis iš mišraus audinio, nes medvilnė sušlampa ir gali nutrinti.

Bėgant svarbiausia, kad skrandis būtų apytuštis arba visai tuščias. Tie, kurie bėgioja siekdami numesti svorio, šios taisyklės turėtų laikytis griežtai, tačiau visiems kitiems iki treniruotės likus 30–40 min. galima suvalgyti vaisių.

Jie tinka ir po treniruotės – tai padeda susigrąžinti prarastas jėgas ir užkerta kelią vėlesniam persivalgymui.

Nuolatos bėgiodami lauko sąlygomis ne vien šiltuoju metų laiku, bet ir visus metus, stiprinate imuninę sistemą.

Bėgant aktyvinama hormonų veikla, o tai padidina metabolizmą, kuris padeda sutirpdyti nereikalingus riebalus.

Daugėja raumeninių skaidulų kojose – taip celiulitas praranda progą jus užpulti.

Nuolatinis bėgiojimas sureguliuoja insulino kiekį kraujyje, didina antistresinio hormono DHEA kiekį, kuris daro jus labiau atsipalaidavusius ir laimingesnius. Pagerėja miego kokybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.