JAV pirmoji ponia atidarė Annos Wintour kostiumo centrą

Metropoliteno muziejaus direktorius Thomas Campbellas sakė, kad Annos Wintour kostiumo centro tikslas yra „pasitarnauti kitai kartai ir ją įkvėpti“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 6, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:52 AM

M.Obama, kuri vilkėjo pribloškiamą, žaliomis gėlėmis išmargintą Indijoje gimusio amerikiečių dizainerio Naeemo Khano suknelę, Annos Wintour kostiumo centrą atidarė per ceremoniją Metropoliteno muziejuje, dalyvaujant dideliam būriui įžymybių.

„Tiesa ta, kad šiandien esu čia dėl Annos. Esu čia, nes taip gerbiu šią moterį, kurią didžiuodamasi vadinu savo drauge, ir taip ja žaviuosi“, – sakė M.Obama.

Pirmoji ponia, kurią Amerikos mados pasaulis labai myli už eleganciją, sakė, kad šis centras bus žinių ir įkvėpimo šaltinis jauniems žmonėms, besidomintiems mados industrija.

Juostos perkirpimo ceremonijoje dalyvavo Holivudo aktorė Sarah Jessica Parker, dizaineriai Diane von Furstenberg, Marcas Jacobsas, Calvinas Kleinas, Ralphas Laurenas, Stella McCartney ir Oscaras de la Renta.

Pirmadienio vakarą vyko prašmatnus Kostiumo instituto pokylis „Met ball“, kurio šeimininkė buvo A.Wintour.

Tai vienas svarbiausių visuomeninio kalendoriaus renginių pasiturinčiųjų klasei.

Kostiumo institute buvo atlikta dvejus metus trukusi renovacija, jis buvo pervadintas A.Wintour – Britanijoje gimusios amerikiečių „Vogue“ vyriausiosios redaktorės ir leidyklos „Conde Nast“ meno direktorės – vardu.

A.Wintour nuo 1999 metų buvo Metropoliteno muziejaus patikėtinių valdybos narė ir padėjo surinkti maždaug 125 mln. dolerių Kostiumo institutui.

Metropoliteno muziejaus direktorius Thomas Campbellas sakė, kad Annos Wintour kostiumo centro tikslas yra „pasitarnauti kitai kartai ir ją įkvėpti“.

Instituto kolekcijoje yra daugiau kaip 35 tūkst. kostiumų ir aksesuarų, o bibliotekoje – daugiau kaip 30 tūkst. retų knygų ir periodinių leidinių, bylų, spaudinių, piešinių ir fotografijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.