Niujorke - pasaulinių žvaigždžių spindesys

Senojo stiliaus spindesys,ypač – juoda ir balta spalvos, pirmadienį karaliavo metiniame

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 6, 2014, 11:58 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:45 AM

Šis pokylis, dar vadinamas „Met ball“, yra svarbiausias Niujorko mados kalendoriaus renginys. Pernai pokylio tema buvo pankai, o šiemet prašmatnumo kartelė buvo gerokai pakelta: moterys rinkosi žemę šluojančias suknias, o vyrų buvo paprašyta apsirengti frakus. Keli vyrai atėjo net su cilindrais.

Prašymas – ar, kaip kai kas sakė, pasiūlymas – dėl frakų atitiko šiemetinės Kostiumo instituto parodos, kuri visuomenei atidaroma ketvirtadienį, temą – „Charlesas Jamesas: anapus mados“ (Charles James: Beyond Fashion). 1978 metais miręs Ch.Jamesas buvo dizaineris, kuris panaudodamas sudėtingas drapiravimo technikas kūrė įspūdingas, skulptūriškas suknias.

Tai pirmoji naujo, 40 mln. dolerių atsiėjusio A.Wintour kostiumo centro paroda.

Pati legendinė „Vogue“ redaktorė A.Wintour, kuri buvo pokylio šeimininkė, vilkėjo margą „Chanel“ aukštosios mados modelį („couture“). Tarp pirmųjų svečių buvo aktorė Sarah Jessica Parker, kuri puikiai perteikė Ch.Jameso stilių pasipuošusi prabangia „Oscar de la Renta“ suknia su juodu korsetu ir pūstu baltu sijonu, nugarinėje dalyje dekoruotu juodų „grotelių“ raštu. Sijono apačioje nugarinėje dalyje buvo dramatiškai išraitytas dizainerio vardas.

Juodos ir baltos spalvų deriniu taip pat pribloškė aktorė Charlize Theron, kurios balta „Dior“ buvo puošta juodomis vertikaliomis, persipinančiomis juostomis. Ją atlydėjo naujasis draugas, aktorius Seanas Pennas.

Kitos viešnios, pasirinkusios baltos ir juodos derinį, buvo aktorės Anna Kendrick, pasirinkusi „J.Mendel“ kūrinį, ir Hailee Steinfeld su rafinuota „Prabal Gurung“ suknia, kuri šiek tiek priminė klasika tapusią Ch.Jameso 1953 metų „Dobilo“ suknią.

S.J.Parker apranga, papildyta ilgomis baltomis pirštinėmis ir aukšta šukuosena, turėtų sužavėti mados entuziastus, o naujesnę mados padangių žvaigždę, „Oskarą“ pelniusią aktorę Lupitą Nyong'o, gerbėjai, regis, įvertino prieštaringai.

Ji vilkėjo trumpą rudą suknelę, o virš jos – karoliukais ir plunksnomis puoštą ryškiai žalią „tinklą“, buvo priderinusi galvos juostą ir delninukę. „Prada“ apdaras šiek tiek priminė „flapper“ stilių ir, galbūt, buvo tam tikra duoklė ankstyvajai Ch.Jameso kūrybai.

Supermodelis Karolina Kurkova spindėjo su „Marchesa“: sluoksniuota, pūsta, vidurnakčio mėlio suknia su gėlių rašto detalėmis. Ne tokį didelį entuziazmą sukėlė Katie Holmes su ryškiai geltona ir nuo pečių krintančia „Marchesa“.

Vidurnakčio mėlį taip pat pasirinko Kim Kardashian, kurios „Lanvin“ suknia buvo su itin daug atidengusiu skeltuku priekyje. Realybės televizijos žvaigždę atlydėjo jos mylimasis Kanye Westas.

Aktorė Idina Menzel priminė neseną, sėkmės sulaukusį savo darbą įgarsinant „Ledo šalį“ (Frozen) – ji pasidabino šerkšną primenančia balta „Donna Karan Atelier“ suknia su šleifu. Baltai taip pat pasipuošė Rihanna, kuri vilkėjo prigludusią, pilvo nedengiančią „McCartney“ suknelę.

Po jos raudonu kilimu žengė Kate Bosworth, pasipuošusi blyškiai rožine „McCartney“ suknele. Tą pačią spalvą pasirinko Taylor Swift, kurios „Oscar de la Renta“ suknia, kaip ir daugelis kitų tą vakarą, buvo su šleifu.

Blake Lively pelnė daug pagyrų už įkūnytą senojo kino dvasią su rausva „Gucci“ suknele ir dramatišku šleifu.

Tačiau pokylyje buvo ir ryškių spalvų pliūpsnių: aktorė Emmy Rossum vilkėjo geltoną, spalvingais gėlių raštais puoštą „Carolina Herrera“, Allison Williams iš HBO serialo „Girls“ - oranžinę „Oscar de la Renta“, Emma Stone – pilvą atidengiantį violetinės viršutinės dalies ir raudono sijono ansamblį, kurį sukūrė Thakoonas, Reese Witherspoon – ryškiai rožinę „McCartney“ suknelę.

Kaip ir L.Nyong'o atveju, vertintojai nesutaria dėl Zoe Saldanos apdaro – drąsaus silueto „Michael Kors“ suknios. Tuo tarpu pats Michaelas Korsas negailėjo pagyrų Ch.Jameso kūriniams: „Jis kūrė sudėtingus drabužius, kurie atrodė paprastai, o ar ne tai mes visi norime daryti?“.

Tarp dizainerių, šia proga turėjusių daugiausiai darbo, regis, buvo Ralphas Laurenas, kuris aprengė ne tik visą būrį žvaigždžių, bet ir kolegą dizainerį Calviną Kleiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.