Kuo šiandien gyvena podiumo legenda Twiggy?

Legendinis britų modelis Twiggy (64 m.) mados istorijoje statoma į vieną gretą su garsiausiais mados dizaineriais – Yves’u Saint Laurent’u, Coco Chanel, Christianu Dioru. Visi jie įvykdė perversmą kuriant drabužius, o Twiggy – paprasta mergaitė iš Londono priemiesčio – septintajame dešimtmetyje padarė revoliuciją ant podiumo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2014, 8:27 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:31 PM

Nuolat besišypsanti, energinga, šiuolaikiška Twiggy (tikrasis vardas ir pavardė – Lesley Hornby) ir šiandien kupina įvairiausių planų: dabar su vyru Leigh Lawsonu, su kuriuo kartu jau daugiau nei 25 metus, kuria naują dokumentinį serialą.

Pastaruoju metu Twiggy svajoja apie dar vieną vaidmenį – močiutės. Praėjusiais metais jos duktė Carly (35 m.) ištekėjo už aukciono „Christie’s“ darbuotojo Beno Wigginso. Legendinė Twiggy labai tikisi, kad artimiausiu metu sutuoktiniai padovanos jai anūką ar anūkę.

Dukters pasirinkimui supermodelis Twiggy pritaria: „Benas – labai geras žmogus, protingas, malonus. Su juo Carly laiminga. Aš, motina, nieko daugiau nenoriu. Kaip sakoma: motina laiminga tiek, kiek laimingas jos vaikas. Ir tai tiesa.“

Twiggy (išvertus iš anglų k. – laiba, liauna) pravardę L.Hornby gavo dėl itin mažo svorio, gležnumo, kuris pasirodė esąs galingiausias ginklas Vakarų rinkodaros specialistų rankose.

Pirmą kartą mados istorijoje modelis pardavinėjo ne tik atskirus daiktus, bet ir įvaizdį, įskaitant šukuoseną, makiažą ir apsirengimo stilių.

Ir dabar jau 64-erių Twiggy, kuri vadinama pirmuoju pasaulio supermodeliu ir mados dievaite, glaudžiai susijusi su mados pasauliu. Nuo 2005-ųjų filmuojasi „Marks and Spencer“ reklamai, o 2012 metais šiam garsiam britų prekės ženklui pradėjo kurti ir savo kolekcijas.

Twiggy spėjo pasireikšti ir kaip aktorė, gavo net du Auksinius gaublius – kaip geriausia komedijos ir jaunoji aktorė – miuziklo „Draugas“ („Boyfriend“) ekranizacijoje. Ji atsiskleidė ir kaip dainininkė, televizijos laidų vedėja, savo televizijos šou šeimininkė. Ir dar: Twiggy – mylinti suaugusios dukters Carly motina, sugebėjo tapti jai ne tik artimu žmogumi, bet ir geriausia drauge.

Pasak Carly, motina su ja visada ir visais klausimais buvo atvira, todėl jai niekada net mintis nekildavo ją apgaudinėti. Tarp jų niekada nėra kilę rimtų ginčų, net ir tuomet, kai Carly buvo sunkaus paaugliško amžiaus.

Twiggy neslepia, kad jai sunkiausia buvo leisti vienintelei atžalai būti savarankiškai.

„Nelengva buvo išmokti Carly paleisti nuo virvutės. Kai ji pradėjo bendrauti su draugais, visada prašiau, jog man paskambintų kad ir kur būtų. To prašau ir dabar, nors Carly jau 35-eri ir ji ištekėjusi. Kai išvyko mokytis į Edinburgo universitetą, grįžusi namo verkdavau – taip man jos trūko. Bet, kita vertus, didžiavausi, kad Carly studijuoja tai, kas jai patinka“, – sako Twiggy.

Dukters žodžiais tariant, tokie šilti, pasitikėjimu pagrįsti santykiai su motina buvo visuomet – nuo vaikystės. Kai Carly buvo viso labo penkeri, netikėtai nuo širdies priepuolio mirė jos tėvas, amerikiečių aktorius Michaelas Witney. Nors Twiggy tuo metu su juo nebegyveno, abi su dukterimi labai išgyveno dėl jo netekties.

„Ir taip buvau labai artima su Carly, bet mirtis mus dar labiau suartino“, – sako garsusis britų modelis. Ji visuomet stengėsi palaikyti ir apsaugoti savo mažylę, pirmiausia nuo savo žinomumo. Twiggy buvo 29-erių, kai gimė Carly. Tuomet modelis jau buvo pasaulinė įžymybė: jos nuotraukos puošė geriausių ir garsiausių žurnalų viršelius, ji suvaidino kine, įrašė muzikinį albumą. Bet jaunoji motina išsikėlė tikslą: atriboti dukterį nuo pernelyg didelio visuomenės dėmesio.

„Tapau labai populiari, nors to nesiekiau. Kai susilaukiau dukters, negalėjau atsikratyti savo šlovės, bet norėjau, kad dukters vaikystė būtų normali. Tai tapo svarbiausiu mano uždaviniu. Namie buvome paprasti, normalūs žmonės“, – sako Twiggy.

Bet visiškai atriboti dukters nuo savo gyvenimo pasaulio supermodelis neketino.

„Kai Brodvėjuje vaidinau miuzikle „My One and Only“, Carly buvo ketveri. Ji ateidavo į dieninius spektaklius, sėdėjo užkulisiuose su šokėjais, rinkdavo nukritusius jų kostiumų blizgučius ir plunksnas, o aš dainavau ir šokau scenoje. Ji tuomet manė, kad tuo užsiima visos mamos“, – prisimena Twiggy.

Dažnas svečias namuose buvo ir legendinis bitlas Paulas McCartney. Carly jis buvo tiesiog dėdė Paulas, o jo vaikai – geriausi jos žaidimų draugai. Su P.McCartney dukterimi, žymiąja britų dizainere Stella McCartney, Carly ne tik bendrauja, bet ir kartu dirba: jau šešeri metai ji yra S.McCartney prekės ženklo komandos narė.

Nors supo tokia išskirtinė aplinka, Carly tik būdama paauglė suvokė, kad jos motina įžymi. Šią aplinkybę Twiggy aiškina tuo, kad niekuomet neturėjo žvaigždėms būdingų manierų.

„Pažįstu daug garsenybių, kurios niekada ir niekur nepasirodo be asmens sargybinių ir važinėja tik su asmeniniu vairuotoju. Tiesa, pažįstu daug žinomų žmonių, su kuriais galiu vaikštinėti gatvėmis. Kas nors pasisveikina, ir viskas.

Kartą per savaitę važiuoju į prekybos centrą maisto produktų, ir net jei prie manęs prieina žmonės, tai tik pasisveikinti ar ką nors pasakyti, kaip antai: „O, mano senelis jus dievina!“ – sako legendinis britų modelis.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.