Milijardieriaus D.Rybolovlevo buvusiai žmonai - rekordinė išmoka

Rusų milijardierius Dmitrijus Rybolovlevas buvusiai žmonai Jelenai turės sumokėti 4,5 mlrd. dolerių. Tiek priteisė Šveicarijos teismas. Nė vienai rusų turtuolių eksžmonai dar nepavyko gauti tokios sumos.

Buvę sutuoktiniai D. ir J.Rybolovlevai dabar susitinka Šveicarijos teismuose.
Buvę sutuoktiniai D. ir J.Rybolovlevai dabar susitinka Šveicarijos teismuose.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

May 21, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:45 PM

Šveicarijoje gyvenanti J.Rybolovleva, rusų verslininko D.Rybolovlevo, kurio turtas vertinamas 9 milijardais dolerių, žmona, prieš šešerius metus kreipėsi į teismą dėl skyrybų ir turto padalijimo.

Ir štai pagaliau Ženevos teismas priėmė sprendimą, įpareigojantį oligarchą buvusiai žmonai išmokėti 4 mlrd. Šveicarijos frankų (4,5 mlrd. JAV dolerių) ir perduoti turto, kurio vertė – apie 563,5 mln. dolerių.

Tačiau tai pirmosios instancijos teismo sprendimas, kuris gali būti ir bus apskųstas.

Jelena ir Dmitrijus susituokė 1987-aisiais, dar studijų metais. Taigi visus savo milijardus 47 metų D.Rybolovlevas užgyveno būdamas susituokęs.

Pagal Rusijos ir daugelio kitų šalių įstatymus toks turtas laikomas bendru, jeigu vedybų sutartyje nenumatyta kitaip. Tačiau prieš 27 metus vargšai studentai nežinojo, kas yra vedybų sutartis.

Užtat 2010 metais J.Rybolovleva, siekdama gauti savo dalį, pasiekė, kad Šveicarijos teismas įšaldytų buvusio vyro lėšas. Ji kaltino jį pardavus savo akcijas, tarp jų – didžiausių Rusijos kalio trąšų bendrovių, kad išsisuktų nuo dalybų.

Advokatai ieškojo D.Rybolovlevo milijardų pėdsakų po visą pasaulį ir kai ką rado, tarp jų – vilą Havajuose, apartamentus Niujorke ir Monake.

Rybolovlevai turi dvi dukteris. Vyresniajai Jekaterinai priklauso tėvo pirkti apartamentai Niujorke, „Central Park West“ komplekse, kurie, „Forbes“ duomenimis, patenka į brangiausių pasaulyje namų dvidešimtuką.

Pernai Jekaterina tapo ir dviejų Graikijos salų, anksčiau priklausiusių milijardieriui Aristotle’iui Onassiui, savininke.

Jaunesnioji Ana dar nepilnametė, 13 metų, ir Ženevos teismo sprendimu jos globa patikėta motinai. Teismas taip pat įpareigojo buvusį „Uralkalij“ savininką perduoti žmonai vilą, kurioje ji gyvena Kalonji mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.