P.Cruz gyvenimas - tarsi pasaka su ispanišku akcentu

Prireikė daugiau nei 15 metų ir keleto bendrų filmų, kad Javieras Bardemas (45 m.) ir Penelope Cruz (40 m.) suprastų, jog privalo būti kartu. Užtat kino žiūrovai jau seniai suprato, kad Javieras ir Penelope - ideali pora: abu gražūs, žymūs ir dar kraštiečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2014, 7:24 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:12 PM

Penelope ir Javieras susipažino juostos „Kumpis, kumpis“ filmavimo aikštelėje 1991-aisiais. Bet jų susitikimas galėjo įvykti ir anksčiau, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „Stilius".

1988-aisiais Madrido vyresniųjų klasių moksleivė Penelope, sėkmingai įveikusi atranką, gavo pagrindinio herojaus draugužės vaidmenį Ispanijos muzikos grupės „Mecano“ vaizdo klipe „La fuerza del destino“. Mergina dievino šio kolektyvo kūrybą ir dėl to džiaugėsi kaip mažas vaikas.

„Prisimenu, kaip man buvo paskambinta ir pasakyta: „Gali spygauti ir šokinėti iš džiaugsmo! Tu – naujojo vaizdo klipo žvaigždė!“ Tuomet maniau, kad tai laimingiausia mano gyvenimo diena“, – prisimena aktorė.

Javieras buvo vienas iš kandidatų į pagrindinio vaizdo klipo herojaus vaidmenį. Žinoma, ne apie tokį darbą svajojo išskirtinių griežtų veido bruožų ispanas. Bet tuo metu pasirinkimas buvo nedidelis.

„Reikėjo užsidirbti pragyvenimui, juo labiau kad filmuotis vaizdo klipuose – tai ne su padėklais lakstyti“, – sakė Javieras, jaunystėje paragavęs padavėjo, apsaugininko, statybininko ir net vyrų striptizo šokėjo duonos.

Tačiau klipe jis taip ir nesuvaidino. Tuomet J.Bardemas gavo vaidmenį erotinėje kriminalinėje dramoje „Aistringoji Lulu“. Scenarijų jis gavo netikėtai – išsipūtęs vokas buvo atsiųstas paštu. Pasirodė, kad garsaus Katalonijos režisieriaus Juano Jose Bigaso Lunos asistentas įsiminė charizmatiškąjį vyriškį iš vieno televizijos šou ir susirado jo adresą.

Ak, koks tai buvo vaidmuo! Pradedančiajam aktoriui pasiūlyta suvaidinti gėjų žudiką. Ir J.Bardemas nedelsdamas sutiko, nes niekuomet nebijojo net ir itin netikėtų persikūnijimų. Tad vaidmens vaizdo klipe jam teko atsisakyti. Javiero susitikimas su Penelope buvo atidėtas trejiems metams.

Į to paties režisieriaus J.J.Bigaso Lunos akiratį pateko ir P.Cruz. 1991-aisiais jis pakvietė ją suvaidinti filme „Kumpis, kumpis“. Pradedančiajai aktorei tai buvo tik antrasis vaidmuo, ir gana nepaprastas.

Penelope reikėjo nusifilmuoti erotinėje scenoje su J.Bardemu. Dėl savo drovumo jaunoji ispanė labai jaudinosi. Į pagalbą jai atskubėjęs Javieras paprašė režisieriaus atidėti scenos filmavimą vienai dienai, ją ir praleido su P.Cruz.

Per tą dieną Javieras ir Penepole labai susidraugavo ir aktorė sugebėjo pasitikėti partneriu filmavimo aikštelėje. Bet tai ir buvo viskas. Ir tik dėl to, kad 22-ejų aktorius atrodė pernelyg suaugęs 17-metei Penelope.

Be to, J.Bardemui tuo metu patiko režisieriaus J.J.Bigaso Lunos asistentė Christina Pales. Tiesa, ji iš pradžių į gerbėją nežiūrėjo rimtai.

„Visi jo personažai man buvo nepriimtini. Bet kai pamačiau, jog Javieras – kuklus, mandagus žmogus, ir sužinojau, kad jam patinka Williamo Shakespeare’o sonetai, patyriau šoką“, – sako Ch.Pales.

J.Bardemo ir Christinos Pales draugystė truko daugiau nei dešimt metų, o štai gražioji Penelope pastovumu nepasižymėjo. Dėl daugybės meilės romanų, gebėjimo greitai ir lengvai pakerėti stipriosios lyties atstovų širdį ir išardyti santuokas jai net buvo duota burtininkės pravardė.

P.Cruz paveržė Mattą Damoną iš Winonos Ryder, būtent dėl lemtingosios ispanės Nicolas Cage’as išsiskyrė su savo žmona Patricia Arquette. Po skyrybų su Nicole Kidman ir Tomo Cruise’o žvilgsnis nukrypo į Penelope.

Gražioji ispanė turėjo romaną su Holivudo sekso simboliu Matthew McConaughey, jai buvo priskirta ir „švelni“ draugystė su meksikiečių kilmės aktore Salma Hayek, su kuria vaidino filme „Banditės“.

Gerbėjai buvo įsitikinę, kad Javiero ir Penelope romanas anksčiau ar vėliau turėjo įsižiebti. Abu aktoriai dar ne kartą susitiko įvairių režisierių filmavimo aikštelėse, bet lemiamą vaidmenį jų meilės istorijoje suvaidino legendinio amerikiečių režisieriaus Woody Alleno juosta „Viki Kristina Barselona“.

2007 metais pasibaigus jos filmavimui aplinkiniai J.Bardemą su P.Cruz dažnokai pradėjo matyti kavinėse, kino festivaliuose ir vakarėliuose. Bet į visus žurnalistų klausimus apie santykius su J.Bardemu ji nuolat kartojo, vaizdžiai sakant, tą pačią maldelę: „Tai netiesa. Jis – mano draugas ir geriausias aktorius pasaulyje.“

Konspiracija išgaravo, kai paparacai ispanų porą užtiko Maldyvuose. Po karšta atogrąžų saule Javieras ir Penelope visiškai neslėpė savo jausmų. Matyt, tiesiog pavargo slapstytis.

Netrukus paaiškėjo, kad gražuolė P.Cruz yra nėščia. Pasklido gandai apie vestuves. Bet aktoriai nepavertė vestuvių ceremonijos spektakliu.

J.Bardemas ir P.Cruz lemtingąjį „taip“ ištarė 2010 metais Bahamų salose giminių ir artimų draugų akivaizdoje. Sausio 22-ąją Los Andžele J.Bardemas ir P.Cruz susilaukė sūnaus Leo.

O apskritai apie savo šeimos reikalus nei Javieras, nei Penelope niekam nepasakoja.

„Nei aš, nei mano vyras nesirengiame kalbėti apie savo asmeninį gyvenimą ir juo labiau kviesti į namus fotografų. Anksčiau su vyrais bendravau kaip isterikė. Man patiko įsakinėti ir būti kaprizingai. Dabar viskas pasikeitė. Man velniškai malonu išklausyti Javierą ir pasakyti: „Esi teisus, brangusis!“ Į tai Javieras atsako: „Tu tokia miela! Esi nuostabiausias žmogus, kokį man teko sutikti!“

Beje, jei tikėtume poros draugais, Javieras ir Penelope labai panašūs į Chuaną ir Mariją iš filmo „Viki Kristina Barselona“ – santykius aiškinasi taip audringai, kad aplinkui skraido lėkštės ir puodeliai. Po to būna aistringas susitaikymas. Vargu ar gali būti kitaip: ispanai – karšta tauta.

Tik kartą P.Cruz širdis buvo nerami. Kino juostos „Valgyk, melskis, mylėk“ filmavimo aikštelėje jos vyro partnere tapo „Gražios moters“ žvaigždė Julia Roberts.

P.Cruz net buvo nuvykusi į Balį, kur buvo kuriamas filmas, įsitikinti, kad Javieras jai ištikimas. Juk dėl pasaulį apkeliavusios nuotraukos, kurioje įamžinti J.Roberts ir seksualiojo ispano vandens žaidimai, sunerimo ir P.Cruz.

Laimė, kad Javieras – moterų numylėtinis tik ekrane, o gyvenime – nuostabus sutuoktinis ir mylintis tėvas. Pora nusprendė neapsiriboti vienu vaiku ir praėjusių metų liepos 22-ąją, tą pačią dieną kaip Kembridžo kunigaikštis George’as, jiems gimė duktė Luna.

„Didelė šeima – mano sena svajonė. Noriu ne mažiau nei trijų vaikų. Jei negalėsiu pagimdyti, įsivaikinsiu“, – sako P.Cruz.

Tokiems sutuoktinės planams J.Bardemas neprieštarauja.

Abu gražūs, seksualūs ir talentingi

Penelope Cruz (Penelope Cruz Sanchez) – pirmoji ispanų aktorė ir tik antra savo šalies atstovė, laimėjusi „Oskarą“, – po Javiero Bardemo.

Turi jaunesnį brolį Eduardo, dainininką, ir jaunesnę seserį Monicą, kuri taip pat yra aktorė, šokėja ir modelis.

2006 m. žurnalo FHM surengtuose „100 seksualiausių pasaulio moterų“ rinkimuose užėmė 72-ąją vietą.

P.Cruz sako esanti vegetarė.

Moka keturias kalbas: ispanų, anglų, italų ir prancūzų.

Javieras Bardemas paauglystėje buvo Ispanijos nacionalinės regbio rinktinės narys.

Aktoriui ne kartą buvo lūžusi nosis, kartą labai absurdiškomis aplinkybėmis. Diskotekoje prie jo priėjo vyriškis, pasiteiravo aktoriaus vardo ir smogė jam į veidą. J.Bardemas iki šiol nesupranta, kuo neįtiko smurtautojui.

2008-aisiais J.Bardemas pelnė Auksinį gaublį geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje filme „Šioje šalyje nėra vietos senukams“. Tais pačiais metais buvo apdovanotas „Oskaru“ geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje filme „Šioje šalyje nėra vietos senukams“.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.