Holivudo žvaigždės sukilo prieš skalūnų dujų gavybą

Seras Paulas McCartney vienija jėgas su Johno Lennono našle Yoko

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 6:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:29 AM

Buvęs grupės „Beatles“ narys ir jo bičiulio žmona parašė atvirą laišką Didžiosios Britanijos vyriausybei, kuriame reikalauja nedelsiant nutraukti skalūnų dujų gavybos projektus Didžiojoje Britanijoje.

Šį laišką pasirašė ir kitos žvaigždės, tarp jų aktorė ir modelis Lily Cole, komikas Russellas Brandas ir didžiojo ekrano garsenybės Helena Bonham Carter bei Jude'as Law.

„Vyriausybės planai pradėti skalūnų gavybą visiems laikams pakeis JK (Jungtinę Karalystę)... Vyriausybė tvirtinta, kad tokia gavyba yra saugi, nors yra draudžiama keliose Europos šalyse ir JAV valstijose... Ši technologija nesumažins kuro kainos, nesukels milžiniško darbo vietų augimo, tačiau gali palikti kenksmingą aplinką ateities kartoms“, – nurodoma laiške, kurį spausdina britų laikraštis „The Times“.

„Mes raginame vyriausybę nedelsiant sustabdyti skalūnų dujų gavybą, kol nebus surengti visiškai nepriklausomi, subalansuoti ir nuodugnūs viešieji debatai dėl galimų grėsmių, kurias ši pramonė kelia JK“, – nurodoma laiške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.