Monako kunigaikštį Albert'ą persekioja prakeiksmas?

Monakas – vos dviejų kvadratinių kilometrų Viduržemio pajūrio kunigaikštystė, tačiau čia vykstančių dramų ir legendų pakaktų visai Europai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-05 19:53, atnaujinta 2018-02-13 03:36

Monakas – vos dviejų kvadratinių kilometrų Viduržemio pajūrio kunigaikštystė, tačiau čia vykstančių dramų ir legendų pakaktų visai Europai.

Charlene Lynette Wittstock, buvusi Pietų Afrikos Respublikos (PAR) olimpinė plaukikė, beveik niekada nesišypso ir atrodo prislėgta, liūdna, susikausčiusi. Tokią ją išvydo ir Vilnius, kai 2012-aisiais karališkoji pora lankėsi Vilniuje su oficialiu vizitu.

Kalbama, kad 2011-aisiais Charlene už kunigaikščio tekėjo nenoromis – net buvo susiruošusi pabėgti. Tai įrodė ašaros jungtuvių ceremonijos metu – neatrodė, kad jaunoji verktų iš džiaugsmo. Atrodytų, kodėl? Juk su Albert’u juodu buvo pažįstami dešimtmetį, ilgai draugavo. Spėjama, kad iš vėžių Charlene išmušė prieš vestuves pasklidę gandai apie nesantuokinius kunigaikščio vaikus.

Ištekėjusi princesė patyrė didžiulį spaudimą pagimdyti oficialų įpėdinį. Tai ją varė į neviltį. Pikti liežuviai plaka, kad kūdikis būtų Charlene bilietas į laisvę, neva pagal sutartį su vyru ji galėtų skirtis tik pagimdžiusi jam įpėdinį.

Tai toli gražu neprimena nuostabios kunigaikščio Albert’o tėvų istorijos. Holivudo aktorė Grace Kelly ir kunigaikštis Renjė III susituokė iš didžiulės meilės. Ją nutraukė tik tragedija: 1982-aisiais G.Kelly žuvo automobilio avarijoje.

Laimės santuokoje nepatyrė Albert’o seserys: princesė Caroline buvo triskart nelamingai ištekėjusi, o princesė Stephanie išsiskyrė dukart.

Kai kurie tyrinėtojai prisimena legendą apie Grimaldi dinastijos prakeiksmą. XIII amžiuje kunigaikštis Renjė pagrobė ir išprievartavo gražią mergelę, o ji prakeikė giminę: „Grimaldi giminė niekada neras tikros laimės santuokiniame gyvenime.“

Tokiame kontekste galima tikėtis ir stebuklo – galbūt kūdikis praskaidrins rūmuose tvyrančią nuotaiką, o princesei nušvis laimė. Juk ji – viena elegantiškiausių pasaulio moterų, jos skoniu žavisi garsus dizaineris Karlas Lagerfeldas. Jis tikisi, kad, kaip kadaise jos anyta princesė Grace, Charlene įpūs Monakui šviežio oro ir modernios prabangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.