Aktorė Gwyneth Paltrow tiki, kad vanduo turi stebuklingų galių

Holivudo aktorė Gwyneth Paltrow nustebino savo gerbėjus, teigdama, kad

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 6, 2014, 7:47 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:47 AM

„Oskaro“ laureatė suglumino savojo tinklalapio Goop.com skaitytojus, paskelbusi išsamią apžvalgą apie japonų mokslininko Masaru Emoto tyrimus, esą rodančius, kad vandens molekulinė struktūra gali būti paveikta žmogiškųjų emocijų.

„Mane žavi mokslo įrodymai apie sąmonės energiją ir jos poveikį medžiagai. Ilgą laiką turėjau daktaro Emoto knygelę apie tai, kaip neigiamos emocijos veikia vandens struktūras; kaip molekulės skirtingai reaguoja į šalimais sklindančius žodžius arba muziką“, – rašo ji.

Vėliau aktorė citavo daktaro Habibo Sadeghi darbus, aiškindama keistą teoriją, jog vanduo, šaldomas mėgintuvėliuose etiketėmis, ant kurių užrašytos malonios frazės, suformuoja į snaiges panašius kristalus, tuo tarpu mėgintuvėliuose su užrašytais neigiamais žodžiais vanduo sušąla į „gumulus“.

„Atlikdamas eksperimentus, Emoto įpylė gryno vandens į mėgintuvėlius su neigiamomis frazėmis, tokiomis kaip „Nekenčiu tavęs“ arba „Baimė“. Po 24 valandų vanduo buvo užšaldytas ir nebesikristalizavo po mikroskopu: jis sudarydavo pilkus, beformius gumulus, užuot sudarydamas gražius į nėrinius panašius kristalus“, – teigia G.Paltrow.

„Ir priešingai – Emoto uždėjo etiketes, kuriose buvo sakoma „Myliu tave“ arba „Taika“, ant užteršto vandens mėgintuvėlių. Po 24 valandų juose susidarydavo tviskantys tobuli šešiakampiai kristalai“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.