Žavi Ukrainos pirmoji ponia žada stiliaus permainas

Ukrainos naujoji prezidentienė Maryna Porošenko, spindinti natūralia elegancija, pasitikėjimu ir žavesiu, atrodo pradedanti naują amžių be sustingusios arogancijos, kuri ilgai buvo siejama su šalies politiniu elitu.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 8, 2014, 3:48 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:48 AM

„Ji savo beribiu geranoriškumu ir nepaprastu grožiu įkūnija Ukrainos moteris, – apie šią liekną 52 metų moterį, keturių vaikų motiną, kuri pagal išsilavinimą yra kardiologė, rašė įtakingas tinklaraštininkas Oleksijus Gončarenka. – Šalis su tokiomis moterimis yra nenugalima!“

O.Gončarenka, kuris taip pat yra parlamentaras iš šalies pietuose esančios Odesos, tvirtino, kad „Marynos faktorius“ padėjo paskatinti milijonus ukrainiečių balsuoti už jos vyrą Petro Porošenką, kuris prezidento rinkimuose praėjusio mėnesio pabaigoje gavo 54,7 proc. balsų.

Šį savaitgalį sėdėdama parlamente per savo vyro inauguraciją, kuri per televiziją buvo rodoma visame pasaulyje, M.Porošenko, regis, signalizavo, kad naujoji vadovybė Kijeve reikš ne tik politikos, bet ir stiliaus pasikeitimą.

Vietoje pretenzingos aukštos šukuosenos, kurias demonstruodavo buvusios pirmosios ponios, ji susuko plaukus į paprastą kuodelį ir vilkėjo santūrų, bet tobulai tinkantį mėlyną kostiumėlį. Jos tėvynainiams, regis, patiko tai, ką jie pamatė.

„Ji atrodo visai kaip europietė“, – sakė Kijevo gyventoja Galina Pogranyčna. P.Porošenkos stovyklai žodis „europietiška“ reiškia visa, kas modernu ir rafinuota.

„Ukrainiečiams tikrai reikia pirmosios ponios. Nuo moterų daug kas priklauso ir Maryna Porošenko turi padėti prezidentui“, – pridūrė G.Pogranyčna.

Maryna ir Petro Porošenkos yra susituokę 30 metų, jų santuoka vadinama tvirta ir laiminga.

„Nesigailėjau nė vienos dienos“, – sakė P.Porošenka, kuris yra trejais metais jaunesnis už žmoną.

Ypač aiškus kontrastas ji yra nušalintojo prezidento Viktoro Janukovyčiaus žmonai Liudmilai Janukovyč, kuri, jei tai išvis įmanoma, buvo dar nepopuliaresnė už savo vyrą.

Pagrindinis šios pagiežos šaltinis buvo vienas viešas pasirodymas prieš dešimtmetį, per Oranžinę revoliuciją, kai ji apkaltino savo vyro provakarietiškus priešininkus suvalgius „narkotikų prifarširuotų apelsinų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.