Ištvirkėle vadinamos Rihannos graudi gyvenimo istorija

Kai praėjusią savaitę Amerikos mados dizainerių apdovanojimuose atlikėja Rihanna (26 m.) pasirodė su permatoma suknele, buvo pavadinta ištvirkėle. Šis epitetas dainininkę lydi nuolat – jis skamba ir kaip pripažinimas, ir kaip panieka.

Rihanna.
Rihanna.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2014, 9:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:20 PM

Kuri aktorė galėtų tobulai įkūnyti Džeimso Bondo merginą? Išgirdęs tokį klausimą Danielis Craigas (šį agentą vaidinęs juostoje „007. Operacija „Skyfall”) nedvejojo nė akimirkos: „Ištvirkėlė Rihanna.”

„Kažkokia ištvirkėlė. Greičiausiai prostitutė”, – taip Los Andželo medikai apibūdino garsiąją dainininkę, kai ji prieš penkerius metus sumušta savo tuomečio draugo dainininko Chriso Browno pateko į ligoninę.

Panašių vertinimų atlikėja sulaukė ir tuomet, kai visiškai nuoga nusifotografavo Prancūzijos žurnalui „Lui”.

Žiauriai sumušė mylimasis

2009 metų vasario 8-ąją Rihannos pasirodymas kasmetėje „Grammy” apdovanojimų ceremonijoje buvo atšauktas paskutinę akimirką.

Susirinkusiųjų nepasitenkinimo banga atslūgo, kai organizatoriai pranešė, kad prieš kelias valandas Rihanna buvo žvėriškai sumušta, vos neuždusinta ir paguldyta į ligoninę. Iš nusikaltimo vietos pabėgęs smurtautojas buvo areštuotas ir patupdytas už grotų. Paaiškėjo, kad tai atlikėjos mylimasis dainininkas Ch.Brownas. Kai kurių šaltinių teigimu, jo automobilio daiktadėžėje buvo rastas pistoletas.

Atlikėją palaikė prostitute

Buvo jau po vidurnakčio, kai į Los Andželo ligoninės priimamąjį įlėkė medikai su neštuvais, ant kurių gulėjo krauju pasruvusi tamsiaodė.

Ji raudojo, šaukė, kad niekas prie jos nesiliestų, ir bandė ištrūkti.

Medikų brigada greitai įvertino merginos sužalojimus: pabrinkusios akys, sumušti skruostikauliai, nosis ir lūpos, ant rankų – įkandimo žymės ir pjautinės žaizdos. Veikiausiai lūžusi ar išnirusi dešinė ranka, ant kaklo – akivaizdūs smaugimo požymiai.

„Tai veikiausiai prostitutė”, – paciente susidomėjusiems žurnalistams paaiškino pirmąją pagalbą suteikę medikai.

Gydytojų nė kiek nenustebino, kad ant suplėšytų drabužių matėsi garsių dizainerių prekių ženklai, o ant kaklo kabojo auksinė grandinėlė su didžiuliu geltonu briliantu. Argi mažai pigių klastočių galima įsigyti miesto turgavietėse?

Medikai tik ryte iš žiniasklaidos sužinojo, kad jų pacientė – garsioji atlikėja Rihanna. Nieko nuostabaus – sužalotas veidas buvo neatpažįstamas.

Rytą internete išplito ir sumuštos Rihannos nuotrauka, padaryta policijos protokolui. Vėliau paaiškėjo, kad dvi policininkės fotografiją pardavė už 60 tūkst. JAV dolerių.

Įžymybės piktinosi ir guodė

Kai apie šią dramą ėmė rašyti viso pasaulio leidiniai, dainininkė Whitney Houston perspėjo Rihanną daugiau nebendrauti su smurtautoju. Ji prisiminė savo gyvenimą su narkomanu ir mušeika Bobby Brownu.

Garsioji pokalbių laidų vedėja Oprah Winfrey taip pat paragino atlikėją palikti Ch.Browną.

„Vyras, nors kartą pakėlęs ranką prieš moterį, tai darys vėl. Rihanna, bėk nuo jo kuo greičiau. Gelbėkis, juk tau tik 20 metų. Dar sutiksi savęs vertą meilę!” – ragino televizijos žvaigždė.

Perdėtas kuklumas

Ch.Brownas ir Rihanna susipažino 2005-aisiais, dar būdami paaugliai. Jie linksminosi tuose pačiuose vakarėliuose ir šauniai leido laiką, bet meilės vienas kitam nejautė.

Chrisas buvo pasinėręs į aistringą romaną su jauna afroamerikiečių kilmės manekene Carucci Tran, iš kurios šaipėsi visi jo bičiuliai. Draugams buvo smagu, kai liesa brunetė rausdavo išgirdusi nepadorų anekdotą.

Tačiau 2007-aisiais Carucci pagal sutartį išvyko dirbti į Italiją, o Chriso laukė koncertai Los Andžele. Jis netikėtai tapo laisvas, o tuo netruko pasinaudoti Rihanna.

Netrukus jie tapo neišskiriami. Chrisas suprato be proto įsimylėjęs šią juokingą žaliaakę gražuolę iš Barbadoso.

Rihanna iš pradžių nejaukiai jautėsi Chriso draugų kompanijoje. Ji vis skambindavo namo į Sent Mišelio miestelį Barbadoso saloje – broliams Rorrey ir Rajadui bei motinai Monicai. Mergina artimiesiems smulkiai pasakodavo apie savo gyvenimą Amerikoje, kur jau pradėjo kilti jos žvaigždė.

Idealas – Britney Spears

Robyn Rihanna Fenty gimė buhalterės Monicos ir drabužių siuvyklos sandėlio prižiūrėtojo Ronaldo šeimoje, kuri glaudėsi nedideliame trijų kambarių bute. Vienintelė Rihannos ir dviejų jos brolių pramoga buvo kiaurą parą muzikos klipus transliuojantys televizijos kanalai.

Rihanna svajojo tapti to lengvo, paprasto ir linksmo pasaulio dalimi. Geriausiai, žinoma, Britney Spears. Mergaitė įsivaizdavo save žingsniuojančią baseino kraštu, geriančią iš aukštos taurės mėlynos spalvos limonadą ir įsimylėjusią iš kojų verčiantį vaikiną. Jis turėjo būti su akiniais nuo saulės, auskarais ausyse, masyvia grandine ant raumeningos krūtinės.

Septynerių Robyn Rihanna į namus pavakaroti užsukantiems svečiams atlikdavo dainas, išmoktas iš muzikinių televizijos kanalų. Mergaitė dainuodavo viską – nuo dievinamos B.Spears ir Mariah Carey iki senųjų Ellos Fitzgerald baladžių.

Prieš pasirodymą Rihanna būtinai apsivilkdavo savo susikurtą šventinį kostiumą – mamos persiūtą suknelę, apklijuotą margaspalvės folijos gabalėliais.

Įdomu tai, kad net ir tapusi įžymybe, galinčia sau leisti bet ką, ji rengiasi neskoningai – puošiasi stambia „Chanel” bižuterija, į dažytus plaukus prisikaišo dirbtinių gėlių ir avi aukso spalvos sportbačius.

Būtent taip Rihanna visuomet įsivaizdavo turtuolių pasaulį – jame viskas turi blizgėti ir spindėti.

Tėvas vaišino narkotikais

Kai Rihanna buvo dešimties, tėvas jai pasiūlė marihuanos. Mergaitei patiko, kad likusi su tėvu viena galėdavo atsipalaiduoti ir kalbėtis taip, kaip dar su niekuo nekalbėjo. Ronaldas prašydavo dukters padainuoti, o jos klausydamasis verkdavo.

„Ir kodėl Dievas apdovanojo tave tokiu balsu? Juk vis tiek iš šitos skylės neištrūksi”, – ašarodavo nuo narkotikų apkvaitęs vyras.

Gal niekas ir nebūtų sužinojęs, kad paauglė svaiginasi marihuana, tačiau ją ėmė kamuoti nepakeliami galvos skausmai. Kai ištikdavo priepuoliai, Rihanna negalėdavo eiti į mokyklą. Maža to, jai buvo sunku vaikščioti ir net kalbėti.

Suriesta skausmų mergaitė apsivyniodavo galvą rankšluosčiu ir įsiropštusi į spintą nejudėdama gulėdavo kelias valandas.

Motina, nusprendusi, kad tai migrena, ėmė vedžioti dukrą pas gydytojus. Šie įtarė galvos auglį, todėl atliko įvairiausius tyrimus. Kol Rihanna su motina važinėjo po klinikas, jos tėvas neteko darbo. Gyvenimu nusivylęs vyras slampinėjo po namus, gėrė alkoholį, rūkė marihuaną ir bet kokia dingstimi kėlė skandalus.

Kartais jį lankydavo kažkokios moterys – apsvaigęs vyras mėgdavo tenkinti savo lytinę aistrą. Vėliau jos vėl atsibelsdavo ir reikalaudavo alimentų, tad namuose užvirdavo tikras pragaras.

Mokslai trukdė dainuoti

Vieną dieną Rihannos motina parodė savo vyrui duris. Ji taip ir nesužinojo, kas iš tiesų įpratino dukterį prie marihuanos.

Kai tėvas išėjo, Rihannai buvo 14 metų. Tą dieną mergaitė nesivaržydama liejo ašaras – juk jos vienintelis draugas, parūpindavęs marihuanos, išvyko į Jamaiką. Neliko kam dainuoti, neliko marihuanos ir svajonės kada nors ištrūkti iš Barbadoso.

Mokslai Rihannai sekėsi vis prasčiau, nors neseniai ji buvo geriausia mokinė. Būsima žvaigždė praleisdavo pamokas ir planavo apskritai mesti mokslus. Ji norėjo dainuoti vietos bare arba išvažiuoti į Ameriką ieškoti laimės.

Sužavėjo garsų prodiuserį

Prieš pat 2003 metų Kalėdas likimas, lyg žinodamas Rihannos planus, pasiuntė į Barbadosą garsų amerikiečių prodiuserį Evaną Rogersą. Jis atvyko Kalėdų atostogų su žmona, kilusia iš šių vietų.

Tai sužinojusi Rihanna įsiprašė pas sutuoktinius į viešbutį. O kad būtų drąsiau, atėjo su dviem draugėmis – muzikos grupės narėmis.

E.Rogersas netikėtas viešnias sutiko gerai nusiteikęs, bet neslėpdamas ironijos. Juk žmona jam dažnai pasakodavo, kad kas topicas Barbadoso gyventojas save laiko Luciano Pavarotti. Pasiūlęs limonado prodiuseris dribtelėjo į kėdę ir tingiai ištarė: „Esu jūsų paslaugoms.”

Rihanna pirmoji uždainavo savo mėgstamiausią M.Carey dainą. Liūdno veido paauglė atrodė ne pagal metus rimta. Ji dar nieko negalėjo pasakyti apie meilę, bet jos dainavimas bylojo ką kita.

Prodiuseris buvo sužavėtas. Po šio susitikimo Rihanna su motina ištisus metus važinėjo pas E.Rogersą į JAV dėl bandomųjų įrašų, kuriuos jis ketino pasiūlyti stambioms leidybos bendrovėms.

Sėkmė – tarsi sapnas

Prieš pat 2005 metų Kalėdas Rihannos gyvenime įvyko dar vienas stebuklas. Kai bandomasis įrašas atkeliavo į muzikos bendrovę „Def Jam Recordings”, ją pasikvietė garsusis reperis Jay-Z.

Paklausęs, kaip dainuoja, bendrovės vadovas Rihannai iškart pasiūlė likti JAV ir sudaryti sutartį. Visa tai priminė nuostabų Kalėdų sapną.

Pirmasis atlikėjos albumas „Music Of The Sun” buvo parduotas dviejų milijonų egzempliorių tiražu. Daugeliui patiko nekoketuojanti, nevaitojanti ir nespygaujanti tamsiaodė dainininkė.

Į Rihannos sąskaitą ėmė plauti solidžios sumos pinigų, tad pamėgtos marihuanos ji galėjo pirkti tiek, kiek tik širdis geidžia. Ją užgriuvo beprotiškas populiarumas. Mergina užmezgė trumpalaikį romaną su aktoriumi Shia LaBeoufu, o vėliau nėrė į meilės nuotykį su Ch.Brownu.

Genialusis chuliganas

Chrisui jau seniai buvo prilipęs blogo vaikino įvaizdis. Jis mėgavosi seksu su Prancūzijos realybės šou žvaigžde Ayem Nour, o vieno Niujorko naktinio klubo tualete bandė pamylėti repo įžymybę Nicki Minaj.

Ch.Brownas nuolat laidydavo juokelius ir mėgavosi aplinkinių dėmesiu. Jo judesiai klipuose buvo genialūs – net geresni už dievinamo Michaelo Jacksono. Atlikėjas išdarinėjo be galo komiškas grimasas, riebiai keikėsi, ieškojo priekabių, taip erzindamas ne tik didžiulę pavyduolių armiją, bet ir policiją.

Jis nuolat įsiveldavo į muštynes, kažką buvo apgavęs dėl pinigų, galėjo iš dizainerių parduotuvės nugvelbti drabužį, vietoj čekio palikdamas savo autografą. Kai žurnalistė Jenny Johnson pabandė pakritikuoti nesivaldantį atlikėją, šis nevyniodamas žodžių į vatą savo „Twitter” paskyroje parašė, ką jai padarys ir kokia poza.

Ėmė švaistytis milijonais

Rihanną ir Ch.Browną meilės romanas įsuko tarsi viesulas. Iki aušros trunkančios diskotekos, savaitgaliai Havajuose, besaikis švaistymasis pinigais prabangiose parduotuvėse, pašėlęs lakstymas oranžiniu Ch.Browno „Lamborghini” vidurnaktį tuščiais Mirties slėnio keliais.

Šėliojanti Rihanna neatitrūko nuo muzikos – įrašinėjo kompaktinius diskus, kurie netrukdavo sulaukti sėkmės, ir skynė vieną apdovanojimą po kito.

Prodiuserių kompanija „Roc Nation” dainininkę lepino brangiomis dovanomis.

Pavyzdžiui, pamalonino 150 tūkstančių JAV dolerių vertės „Porsche 911 Turbo S”.

Rihanna įprato švaistytis pinigais. Pavyzdžiui, kartą sumokėjo 8 tūkstančius JAV dolerių patikusiai striptizo šokėjai, o už prabangius namus (su septyniais miegamaisiais, devyniais vonios kambariais, baseinu ir 20 automobilių aikštele) Holivudo kalvose pakloje 12 milijonų JAV dolerių.

Ji išleisdavo sunkiai suvokiamas sumas prabangiems apatiniams drabužiams ir avalynei. Visa tai buvo kraunama kambariuose, kartais – net neišpakuojant.

Pinigai susuko galvą

Ar plačiai gyvenanti jaunoji milijonierė prisimindavo tuos laikus, kai jos motina virtuvėje ant klijuote užtiesto stalo dėliodavo kupiūras ir svarstydavo, ką daryti – sumokėti už elektrą ar nusipirkti naują šluotą? Ar Rihanna prisiminė, kad tuomet svajojo jai padėti? Vargu.

Tapusi turtinga, ji galvojo tik apie save.Rihanna nuolat šaukdavo ant savo bendradarbių, dėl smulkmenų puldavo į isteriją, chamiškai elgdavosi, vėluodavo į savo koncertus.

„Tu tapai tikra kale”, – kartą moterų tualete Rihannai rėžė dainininkė Pink ir už tai gavo kumščiu į šoną.

Mušeika priverstas slėptis

Po dramatiškos nakties Ch.Brownas pramogų pasaulyje tapo nepageidaujamu asmeniu – televizijos kanalai neberodė jo klipų, buvo atšaukiami jo koncertai ir reklaminės kelionės.

Jay-Z perspėjo atlikėją nesipainioji po kojomis. „Pridusinsiu taip, kaip pridusinai vargšelę Rihanną”, – pagrasino jis. Žavaus chuligano karjera atsidūrė ant bedugnės krašto.

Ch.Brownas buvo priverstas slėptis. Jis išvyko į savo gimtąjį miestelį Virdžinijos valstijoje, tačiau ir ten neišvengė žurnalistų atakų.

Atlikėjas bandė teisintis Larry Kingo laidoje, tačiau per valandą trukusį interviu žadėtų atvirų atsakymų legendinis pokalbių laidų vedėjas ir televizijos žiūrovai taip ir neišgirdo.

Ch.Brownas kalbėjo painiai, išsisukinėjo, atsiprašinėjo, atgailavo, o pabaigoje tėškė frazę, kuri visus suglumino: „Negaliu pakeisti tos baisios nakties įvykių, bet daugiau nieko nepasakosiu iš pagarbos Rihannai.”

„Iš pagarbos?” – negalėjo savo ausimis patikėti laidos vedėjas.

Tebeieško meilės

Ch.Browno sumušta Rihanna tapo geidžiamiausia populiarių JAV laidų viešnia. Prieš TV kameras atlikėja liedavo ašaras ir žerdavo širdį veriančius monologus: „Noriu, kad namuose smurtą patiriančios moterys žinotų, kad šios problemos negalima nutylėti, apie ją reikia šaukti visu balsu, kad pasaulis žinotų ir nubaustų nusikaltėlį.

Maniau, kad su Chrisu susituoksiu. Norėjau vaiko. Aš vis dar jį myliu ir nesu įsitikinusi, kad kada nors liausiuosi mylėti.”

Bet greitai paparacai užtiko Rihanną paryčiais išeinančią iš dainininko Justino Bieberio namų, paskui matė beisbolininko Matto Kempo, krepšininko J.R.Smitho, reperio Asherio glėbyje.

„Noriu rasti naują laimę. Noriu įsimylėti gerą vaikiną, kuris manęs nemuš”, – aiškino dainininkė, vis dar ieškanti gero vaikino.

O štai Ch.Brownas grįžo pas buvusią mylimąją – modelį C.Tran.

 Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.