Vaikystė aštuonmetei Ispanijos sosto įpėdinei pasikeitė

Kaip ir daug kitų aštuonmečių, ji valgo mokyklos valgykloje ir lanko baleto pamokas. Jos draugai vadina ją Leonor, bet nuo šiol turės vadinti ją „didenybe“. Dabar, kai jos tėtis tapo Ispanijos karaliumi Felipe VI, jos vaikystė nebebus tokia pati.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:04 PM

Ji jau nebėra „infanta“ kaip jos jaunesnioji sesuo Sofia – ji tapo Astūrijos princese ir vieną dieną turės tapti karaliene. Ji yra jauniausia tiesioginė sosto įpėdinė Europoje.

Kameras traukia jos mėlynos akys, šviesūs plaukai ir plati šypsena. Karališkosios šeimos stebėtojai sako, jog kaip tik to ir gali reikėti Ispanijos karališkajai šeimai, kad būtų pataisytas jos įvaizdis.

„Iki šiol jos tėvai sąmoningai saugojo ją, kad apie ją ne visada rašytų laikraščiai. Tie laikai dabar baigėsi“, – sakė Felipe biografas Jose Apezarena.

„Jie vis tiek stengsis iki minimumo sumažinti poveikį jos asmeniniam gyvenimui, bet netrukus ji bus sosto įpėdinė. Tai pakeis jos gyvenimą“, – sakė jis ir pridūrė: „Truputį ją užjaučiu, nes šis pokytis atims dalį jos laisvės“.

„NORMALI“ VAIKYSTĖ

Felipe ir jo žmona Letizia, buvusi televizijos žinių vedėja, o dabar – karalienė, jau buvo apie įžymybes rašančios spaudos numylėtiniai, kai 2005 metų spalio 31-ąją gimė Leonor.

Gimus Leonor ir Sofiai, kuriai dabar – septyneri, jie virto turbūt mieliausia karališkąja šeima pasaulyje: aukštas princas, žavinga motina ir dvi mažos mergaitės ilgais šviesiais plaukais.

Pora stengėsi per daug nerodyti dukrų viešumoje, kad jų vaikystė būtų kaip įmanoma normalesnė.

Tą nedaugelį kartų, kai rūmai leisdavo į jas pažvelgti, jos buvo matomos besišypsančios, įsikibusios į ranką motinai ir tėvui arba senelei karalienei Sofiai.

„Leonor yra labai protingas vaikas, labai aktyvus, bet ramus. Ji labai ramiai jaučiasi prieš kameras, – sakė J.Apezarena. – Ji labai rūpinasi seserimi, ... jai pataria ir padeda. Ji daro tą patį, ką ir jos klasės draugai, valgo mokykloje, lanko baleto pamokas ir mokosi anglų kalbos“.

Teigiama, kad mažoji Astūrijos princesė gerai kalba angliškai ir kad šios kalbos išmoko iš senelės, auklės britės ir, žinoma, savo brangioje privačioje Švč. Mergelės Marijos rožių krūmų mokykloje Madrido vakaruose.

SUŽINOTI, KAS ESI

Tačiau istorija keičia Leonor de Borbon y Ortiz vaikystės rutiną.

Vos kelios savaitės prieš tai, kai Felipe tėvas karalius Juanas Carlosas birželio 2 dieną paskelbė, kad atsisakys sosto, Leonor dalyvavo savo pirmajame viešame karališkajame renginyje.

Vilkėdama baltą megztuką ir žalius šortus, ji gegužės 2 dieną stovėjo greta tėvo mėlyna oro pajėgų uniforma per aviacijos paradą.

Karališkosios šeimos stebėtojai sako, kad 76 metų Juanas Carlosas tada jau buvo nusprendęs atsisakyti sosto ir kad tas pasirodymas buvo Leonor naujo, reikšmingesnio būsimosios sosto įpėdinės vaidmens pradžia.

Tikimasi, kad ji įgis tokį patį kaip tėvas pasirengimą valdyti, įskaitant karinį pasirengimą, kai bus vyresnė. Sulaukusi 18-os ji turės prisiekti ištikimybę karaliui ir konstitucijai.

„Jie kuris laikas aiškino jai, kas ji yra, kas yra jos tėvai ir seneliai, ir kokį vaidmenį jie vaidina šalyje. Ji to klausėsi, bet vis tiek dar yra labai jauna“, – sakė J.Apezarena, kuris neseniai išleido knygą apie Felipe ir Letizią.

GRAŽUS VEIDAS

Už karališkųjų Sarsuelos rūmų ir Švč. Mergelės Marijos rožių krūmų mokyklos sienų Leonor galbūt ir negirdi triukšmingų gatvių protestų, kuriuose dalyvauja tie, kad nori Ispanijos paskelbimo respublika.

Felipe teko užduotis pasistengti pelnyti ispanų, kuriems jau įgriso korupcijos skandalai ir dvi recesijos, palankumą.

Tam naujoji sosto įpėdinė gali itin pasitarnauti.

„Kai tik infantos Leonor ir Sofia pasirodo viešai, jos pelno žmonių meilę. Jos yra labai gražios mergaitės ir atrodo labai gerai išauklėtos“, – sakė J.Apezarena.

„Nuo šiol matysime daug daugiau tokių vaizdų ir jie padės naujajam karaliui pelnyti žmonių palankumą“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.