Penkeri metai po M.Jacksono mirties: popkaraliaus šlovė neblėsta

Michaelo Jacksono gerbėjai trečiadienį, minėdami penktąsias jo mirties metines, dėjo gėles prie „popmuzikos karaliaus“ mauzoliejaus, o jo gydytojas dalijosi prisiminimais apie paskutines dainininko gyvenimo valandas.

M.Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną dėl ligoninėse naudojamo anestetiko propofolio perdozavimo.<br>Scanpix nuotr.
M.Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną dėl ligoninėse naudojamo anestetiko propofolio perdozavimo.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-26 14:14, atnaujinta 2018-02-12 11:53

Conradas Murray, kuris dėl M.Jacksono mirties buvo nuteistas už netyčinę žmogžudystę, išreiškė apgailestavimą, bet tvirtino, kad yra nekaltas.

„Aš labai kenčiu dėl to, kad Michaelas mirė“, – CNN sakė jis.

„Michaelas buvo draugas. Jaučiausi tarsi tėvo paveikslas Michaelui“, – sakė C.Murray ir pridūrė, kad gydė M.Jacksoną ne dėl 150 tūkst. dolerių per mėnesį, kurie jam turėjo būti sumokėti: „Tai buvo ne dėl pinigų, o iš meilės Michaelui“.

Su CNN jis kalbėjosi kelios valandos po to, kai maždaug 100 gerbėjų, kurių kai kurie buvo apsirengę kaip „popmuzikos karalius“, susirinko kapinėse „Forest Lawn“ netoli Los Andželo, kur dainininkas atgulė amžinojo poilsio.

M.Jacksonas mirė 50 metų, rengdamasis sugrįžimo į muzikos sceną gastrolėms.

„Mes mylime tave, Michaelai“, – skelbė plakatas ant didžiulės raudonos širdies prie nedidelio mauzoliejaus Glendeile, į šiaurę nuo Los Andželo centro.

„Penkeri metai be tavęs – mylime tave dar labiau“, – skelbė vienas raštelis. Kiti buvo parašyti paprasčiau: „Mes ilgimės tavęs“ ar „Ačiū už tai, kad nuolat suteiki mums priežastį nusišypsoti“.

Mikie, kuri su keliomis draugėmis atvyko iš Japonijos, sakė, kad jau antrą kartą lankosi šiose kruopščiai prižiūrimose kapinėse.

„Užplūsta jausmai“, – sakė mergina, kuri, kaip ir visos jos draugės, vilkėjo marškinėlius su M.Jacksono atvaizdu.

M.Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną dėl ligoninėse naudojamo anestetiko propofolio perdozavimo. Šių vaistų dainininkui jo gydytojas skyrė nemigai gydyti, jam rengiantis koncertams „This is It“ Londone.

C.Murray dėl dainininko mirties 2011 metais už netyčinę žmogžudystę buvo nuteistas kalėti ketverius metus. Į laisvę jis išėjo spalio mėnesį, po dvejų kalėjime praleistų metų.

Gyveno kankinamas skausmo

Trečiadienį gydytojas prisiminė paskutines dainininko gyvenimo valandas, kaip jis davė jam įvairių vaistų, kad jis galėtų užmigti. Tačiau C.Murray tvirtina nežinojęs, kad kitas gydytojas daug metų skirdavo dainininkui kitų vaistų, skausmą malšinančių „Demerol“.

Michaelas Jacksonas gyveno kankinamas skausmo, tiek daug metų, dešimtmečius... Negaliu neužjausti šio žmogaus“, – sakė C.Murray ir pridūrė, jog planuoja apskųsti jam paskelbtą nuosprendį Aukščiausiajame Teisme, jei to prireiks.

„Daug iškenčiau... Mano gyvenimas tikrai yra kova. Kaip įmanydamas stengiuosi grąžinti jį į vėžes, – sakė jis. – Gedžiu Michaelo kiekvieną dieną“.

M.Jacksonas planavo pasaulines sugrįžimo gastroles, kad atitolintų bankrotą penkeri metai po to, kai buvo išteisintas dėl vaikų seksualinio išnaudojimo. Tie kaltinimai buvo sužlugdę jo karjerą.

Jo skolos prieš mirtį siekė 500 mln. dolerių, bet per vėlesnius penkerius metus jo testamento vykdytojai uždirbo daugiau kaip 700 mln. dolerių, rašoma neseniai išleistoje knygoje „Michael Jackson Inc.“.

Tarp pelningų projektų buvo filmas „This is It“ apie pasirengimą toms taip ir neįvykusioms gastrolėms, „Cirque du Soleil“ šou ir du po mirties išleisti albumai. Dainininko albumų planuojama išleisti ir daugiau.

Trečiadienį gerbėjai į „Forest Lawn“, kur ilsisi daug Holivudo įžymybių, atvyko iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos, Meksikos, Jungtinių Valstijų ir daugelio kitų šalių.

Carine Temmerman iš Belgijos M.Jacksono gerbėjų klubo skaitinėjo raštelius, kuriais buvo nuklota žemė priešais mauzoliejų.

„Daug verkiau matydama, ką parašė žmonės“, – sakė ji.

„Daugumai mūsų tai liūdna diena, bet mes nusprendėme pagerbti tai, kas buvo šis žmogus, ir jo palikimą“, – sakė Melanie Freeman iš Niujorko.

„Po penkerių metų tai tik auga, tai nė kiek nemąžta“, – sakė ji ir pridūrė: „Visa, ką darydavo MJ, dabar dėl jo darome mes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.