65-metį atšventusi Meryl Streep vis dar pritrenkia savo išvaizda

Aktorė Meryl Streep savo pirmąjį „Oskarą“ pamiršo persirengimo kambaryje. Kai apdovanojimai pasipylė kaip grybai po lietaus, jai teko išmokti labiau susikaupti. Vis dėlto neseniai 65-ąjį gimtadienį atšventusi Holivudo žvaigždė tikina, kad žiūrovų meilė jai svarbiau už prizus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 9:50 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:51 PM

Geriausia Holivudo aktore dažnai tituluojama M.Streep 18 kartų buvo nominuota „Oskarui„. Tai – visų laikų rekordas, pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

O pelnė šią statulėlę ji tris kartus: už vaidmenis filmuose „Geležinė ledi“ (2012 m.), „Sofijos pasirinkimas“ (1984 m., geriausia aktorė) ir „Kramer prieš Kramerį“ (1980 m., geriausia antrojo plano aktorė).

Atliko pagrindinius vaidmenis

Meilužė. Kankinė. Kovotoja už tiesą. Griežta politikė. Linksma ir rūpestinga motina. Grožio imperijos despotė. M.Streep, kuriai birželio 22-ąją sukako 65-eri, – tūkstančio veidų aktorė.

Nors kino pasaulyje vyrauja arši konkurencija, M.Streep visada buvo mėgstama kolegų. Kodėl? „Žinau paprastą būdą, kaip susidraugauti, – tereikia kartu nueiti į barą“, – ne kartą yra sakiusi aktorė.

Antra vertus, M.Streep niekada neturėjo rimtų konkurentų – ji visada buvo geriausia.

Dar tada, kai studijavo koledže, o vėliau Yale’io universiteto Dramos fakultete, jai atitekdavo pagrindiniai vaidmenys.

Bendrakursiai veltui nėrėsi iš kailio. M.Streep vaidino pagrindinius vaidmenis Williamo Shakespeare’o, Tennessee’io Williamso, Bertoldo Brechto, Augusto Strindbergo dramose.

Negavo vaidmenų kine

Kai M.Streep baigė Yale’io universitetą, dėl jos ėmė varžytis mažiausiai du rimti teatrai.

Tačiau kai ji savo aktorinį talentą panoro atskleisti filmavimo aikštelėje, teko nusileisti ant žemės.

M.Streep negavo vaidmens filme apie King Kongą. Prodiuseris rėžė tiesiai: „Jūs nesimpatiška.„

M.Streep apsisuko ir išėjo. King Kongo mergina tapo Jessica Lange – tuo metu tikra gražuolė.

Vėliau M.Streep norėjo suvaidinti kantri muzikos atlikėją filme „Saldžios svajonės“, tačiau ir šį vaidmenį vėl gavo J.Lange.

Grožio chirurgams – ne

M.Streep niekada nelaikė savęs gražuole. Jaunystėje ji labai išgyveno dėl netaisyklingos nosies. Ilgai svarstė – gal verta gultis ant plastikos chirurgo stalo? Tačiau pagaliau apsisprendė – ne.

„Supratau, kad nosis atspindi mano charakterį, ir nusiraminau“, – kartą prisipažino aktorė.

M.Streep tikina niekada nesinaudojusi plastikos chirurgų paslaugomis. Ji traukė per dantį savo koleges, kurios dailino lūpas ir krūtis, tempė odą ir siurbė riebalus. M.Streep įsitikinusi – kiekvieną žmogų labiausiai puošia natūralumas.

Nors M.Streep visada kritiškai vertino savo išvaizdą, negraži ji niekada nebuvo. O ankstyvuosiuose filmuose, pavyzdžiui, režisieriaus Michaelo Cimino karinėje dramoje „Elnių medžiotojas“ ar romantinėje Woody Alleno komedijoje „Manhatanas“, ji buvo stulbinama.

Linų spalvos plaukai (na, ir kas, kad truputį padažyti?), įdėmus žvilgsnis, drovi šypsena. Ji negalėjo nevesti iš proto savo partnerių. O jie nebuvo akli.

Tikri ir tariami meilužiai

Sklandė legendos apie daugybę aktorės romanų. Vienas jos mylimųjų esą buvo Jeremy Ironsas.

Filme „Prancūzų leitenanto moteris“ Jeremy su Meryl atsidūrė vienoje lovoje. Atrodo, kad žavusis britas iš tikrųjų tikėjosi, jog apkabindama jį prieš filmavimo kameras Meryl nevaidino.

„Po Madisono grafystės tiltų“ gandonešiai į M.Streep meilužių sąrašą įtraukė filmo režisierių ir aktorių Clintą Eastwoodą. Kalbos apie jųdviejų romaną sklido pašėlusiu greičiu ir apaugdavo vis kitokiomis detalėmis.

„Meryl – žavi, graži, stulbinama, protinga, talentinga. Bet meilės romanas? Ne-e-e...“ – nutęsė C.Eastwoodas.

M.Streep jau laukėsi kūdikio, kai su pagarsėjusiu mergišiumi Jacku Nicholsonu juostoje „Ironweed“ įkūnijo aistringus įsimylėjėlius.

Kai aktorė pagimdė, gerbėjai nė kiek neabejojo, kad kūdikis – J.Nicholsono.

Meilė įsiliepsnojo teatre

Tai, kas vyko tarp M.Streep ir Roberto De Niro herojų karinėje dramoje „Elnių medžiotojas“, žodžiais nenusakysi. Apie tokius jausmus daugelis svajoja visą gyvenimą.

Tiesa, realiame gyvenime Meryl tuo metu mylėjo kitą žmogų – aktorių Johną Cazale, kuris filme „Elnių medžiotojas“ vaidino vieno iš herojų bičiulį.

Ekrane jo veidas sušmėžavo taip trumpai, kad daugelis žiūrovų šio negražaus, nesveikai lieso aktoriaus su didžiule kakta nė neįsidėmėjo.

Meryl ir Johno meilės istorija prasidėjo teatre, per repeticiją. Buvo šalta, ir ant Meryl, vilkinčios šilkinę palaidinę, pečių Johnas užmetė švarką.

Paskui Meryl pakvietė jį į savo namus puodelio arbatos su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis.

Išrinktąjį pakirto vėžys

M.Streep ir J.Cazale meilė liepsnojo dvejus metus. Jie susižadėjo. Bet viskas baigėsi tragiškai.

Dar nepradėjus filmuoti „Elnių medžiotojo“ paaiškėjo, kad Johnas serga plaučių vėžiu. Liga pasiekusi tokią stadiją, kad medicina jau buvo bejėgė.

Aktorius nyko tiesiog akyse ir prodiuseriai baiminosi, kad jis gali nesulaukti filmavimo pabaigos. Todėl jo scenos buvo smarkiai trumpinamos.

J.Cazale mirė praėjus dviem savaitėms po to, kai „Elnių medžiotojas“ pasirodė kino teatruose. Ši karinė drama pelnė nemažą „Oskarų“ derlių.

Meryl budėjo prie Johno lovos, laikė už rankos ir pati užspaudė jam akis.

Nuomininkė tapo žmona

Po J.Cazale mirties Meryl ėmė ieškoti, kur prisiglausti. Vienas bičiulių rekomendavo jai išsinuomoti skulptoriaus Dono Gummerio butą. Skulptorius lyg ir rengėsi išsikelti.

Tačiau atsitiko taip, kad jis niekur nebeišsikėlė, o M.Streep apsigyveno kartu su juo.

Jos buto kaimynas tyliai liejo savo abstrakčias formas iš bronzos ir kitų medžiagų, dalyvavo parodose, pelnė teigiamas recenzijas. Nepasakysi, kad uždirbdavo daug, ypač skaičiuojant Holivudo masteliais.

Todėl kai pasklido kalbos apie jųdviejų meilės romaną, daug kas nepritarė tokiam aktorės pasirinkimui.

Bet su šiuo žmogumi Holivudo žvaigždė jau 36 metus gyvena santuokoje ir skirtis, regis, neketina.

„Esu laiminga, kad turiu tokį talentingą vyrą. Esu jam dėkinga už tai, kad padovanojo man nuostabius vaikus. Nesvarbu, ką apie mane mano kiti, – aš esu šeimos žmogus“, – sakė keturių vaikų motina M.Streep.

Tobula namų šeimininkė?

Holivudo žvaigždė stebina savo gerbėjus pasakojimais, kaip ji mėgsta tvarkytis namuose – siurbti kilimus, valyti dulkes, lyginti drabužius. Daugeliui moterų tokie darbai – tarsi jungas. Tačiau Meryl tai atokvėpis po įtemptų filmavimų.

Tačiau aktorė prisipažino, kad yra prasta virėja.

„Maistą ruošiu taip prastai, kad mano namų telefone įvestas apsinuodijimo centro numeris, – sakė aktorė. – Ieškodama gyvenimo partnerio klausdavau, ar jis moka gaminti. Jei atsakydavo teigiamai, būdavo beveik tinkamas.

Mano gyvenimas suskirstytas aiškiais periodais: keturis mėnesius vyksta filmavimas, vėliau keturis mėnesius esu laisva ir galiu visą savo laiką ir jėgas skirti šeimai. Šis laikas man prilygsta apsilankymui SPA.

Dirbti kasdien kaip dauguma moterų ir protarpiais auginti vaikus – didvyriškumas“, – tvirtino M.Streep.

Žengia motinos keliu

Sūnų ir tris dukteris ji augino tarsi višta perekšlė – vežiojosi juos ten, kur tuo metu filmuodavosi.

„Kiek daug egzotiškų kraštų jie pamatė!“ – džiaugėsi aktorė.

M.Streep savo atžalomis rūpinosi net tada, kai jiems atėjo laikas kelti sparnus iš namų. Nenuostabu, kad dukterys nutarė pasekti motinos pėdomis.

Vyresnės M.Streep dukterys jau vaidina teatre ir kine. Jaunėlė taip pat ketina tapti aktore. Sūnus, anksčiau irgi ketinęs tapti aktoriumi, šiuo metu groja roko grupėje.

„Labai noriu, kad jų karjera susiklostytų sėkmingai. Džiaugiuosi mažiausiais jų laimėjimais, – sakė Holivudo žvaigždė. – Bet man svarbiausia, kad jie turėtų sveikatos draudimą.„

Režisieriai aktorę dievina

M.Streep garsėja ir kaip daugiausia dirbanti Holivudo aktorė. Tiesa, ji priima ne visus režisierių pasiūlymus.

Aktorė atsisakė vaidinti amerikietę avantiūristę garsiojo rusų režisieriaus Nikitos Michalkovo filme „Sibiro kirpėjas„.

Atrodo, kad į septintąją dešimtį įkopusi M.Streep jau galėtų pailsėti, tačiau to daryti nė neketina.

Aktorės bičiuliai juokauja: „Tegul į pensiją eina tos Meryl amžiaus aktorės, kurių plastikos chirurgai, konservuodami jų grožį, apsiskaičiavo. Prigimtinis Meryl išraiškingumas leis jai vaidinti dar ilgai, o raukšlelės – tik į naudą.„

„Režisieriaus rojus – tai vieta, kur visą gyvenimą galima filmuoti M.Streep“, – sakė kartą Alanas J.Pakula, nufilmavęs aktorę vienoje geriausių jos juostų – „Sofijos pasirinkimas„.

Prieš sveikintoją puolė ant kelių

M.Streep ir artimiausi jos bičiuliai puikiai prisimena jos 55-ąjį gimtadienį.

Jį aktorė šventė Maskvoje tarptautinio kino festivalio metu. Šampanas, juodieji ikrai, populiarios rusų dainos – festivalio rengėjai padarė viską, kad garsioji viešnia liktų patenkinta.

Puota vyko prabangiuose viešbučio apartamentuose, čia aktorė buvo apsistojusi su vyru ir trimis dukterimis.

Per festivalio uždarymo ceremoniją M.Streep buvo pagerbta premija „Veriu. Konstantin Stanislavskij“ („Tikiu. Konstantinas Stanislavskis“).

Ją aktorei įteikė vienuolikametis Didžiojo teatro reformatoriaus proproanūkis. Paauglys atliko neapolietišką dainą, o M.Streep jam plojo atsiklaupusi.

Įkvepiančios M.Streep mintys

„Neįtikėtina – man per 60 metų, o aš vis dar vaidinu pagrindinius vaidmenis romantinėse komedijose.“

„Negaliu prisiminti, kada pastarąjį kartą nuoširdžiai jaudinausi dėl to, ar esu seksualios išvaizdos.“

„Man labai patinka pagyvenę žmonės. Žvelgdama į juos galvoju, kad praeityje kiekvienas jų tikriausiai išgyveno dramą, turi paslaptį, saugo didelės meilės ar sėkmės istoriją. Man patinka senti.“

„Sunku bendrauti su žmogumi, kurio veidą sukūrė grožio chirurgai. Plastinė operacija – tarsi šydas, slepiantis tikrąjį veidą.“

„Nelabai domiuosi mada. Dėmesys aprangos detalėms atima nežmoniškai daug laiko.“

„Laimei pakanka trijų paprastų dalykų: meilės, sekso ir skanaus valgio.“

„Aš velniškai dėkinga likimui už tai, kad iki šiol esu gyva ir sveika. Kiek mano draugų jau mirę ar sunkiai serga. Aš vis dar esu šiame pasaulyje – argi tai nenuostabu?“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.