Sandra Bullock – geriausiai apmokama Holivudo aktorė

23 metų aktorė Jennifer Lawrence, vadinusi filmuose „Bado žaidynės“ (Hunger Games), liko antra antrus metus iš eilės, uždirbusi apie 34 mln. dolerių.

Sandra Bullock.<br>AP nuotr.
Sandra Bullock.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-08-05 11:05, atnaujinta 2018-02-11 13:11

50-metės S.Bullock finansinę sėkmę per pastaruosius metus labiausiai nulėmė vaidmuo populiariame filme „Gravitacija“ (Gravity), už kurį ji buvo nominuota „Oskarui“ kaip geriausia aktorė.

Tas specialiųjų efektų kupinas filmas apie astronautų pastangas išgyventi orbitoje, kai buvo sunaikintas jų erdvėlaivis, pelnė septynis „Oskarus“ ir uždirbo 716 mln. dolerių.

Geriausios aktorės „Oskarą“ 2010 metais už vaidmenį filme „Nematoma pusė“ (The Blind Side) pelniusi S.Bullock peršoko iš septintos vietos ankstesniame „Forbes“ sudarytame daugiausiai uždirbančių aktorių sąraše į aukščiausią poziciją, įvertinus jos metines pajamas nuo 2013-ųjų birželio.

„Gravitacijos“ žvaigždė Sandra Bullock nelaimėjo geriausios aktorės titulo šiais metais, tačiau ji išėjo su krūva pinigų“, – rašo portalas Forbes.com.

23 metų aktorė Jennifer Lawrence, vadinusi filmuose „Bado žaidynės“ (Hunger Games), liko antra antrus metus iš eilės, uždirbusi apie 34 mln. dolerių.

Tuo tarpu 45 metų Jennifer Aniston pakilo į trečiąją poziciją, uždirbusi 31 mln. dolerių.

Į daugiausiai uždirbančių didžiojo ekrano moterų penketuką pateko 41 metų Gwyneth Paltrow, uždirbusi 19 mln. dolerių, ir Angelina Jolie – 18 mln. dolerių.

39 metų A.Jolie, kuri praeitais metais buvo „Forbes“ sąrašo viršūnėje, šiais metais dalijasi penktąja vieta su Cameron Diaz (Kameron Dias), irgi uždirbusia 18 mln. dolerių.

Sudarydamas šį sąrašą, „Forbes“ atsižvelgia į aktorių honorarą už vaidmenis filmuose, atlyginimą už atsiliepimus ir reklamą, taip pat pajamas už pakartotinį filmų rodymą. Žurnalas tokios informacijos gauna iš aktorių agentų, vadybininkų ir advokatų.

29 metų aktorė Scarlett Johansson, mokslinės fantastikos trilerio „Liusi“ (Lucy) žvaigždė, užėmė septintąją poziciją, uždirbusi 17 mln. dolerių, o kino sagos „Saulėlydis“ (Twilight) žvaigždė 24 metų Kristen Stewart nukrito iš trečiosios vietos į 10-ąją, uždirbusi 12 mln. dolerių.

Nors visos šios aktorės nemažai uždirbo, „Forbes“ pažymėjo, kad Holivudo moterys vis dar uždirba mažiau negu vyrai. Dešimt daugiausiai uždirbusių aktorių vyrų bendrai susižėrė 419 mln. dolerių, o per tą patį laikotarpį moterys uždirbo tik 226 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.