Su smegenų vėžiu kovojančiai Ž.Friske neužtenka pinigų gydymui

Rusijos žiniasklaidoje pasklido nerimą keliančios naujienos – su ketvirtos stadijos smegenų vėžiu kovojančiai atlikėjai Žanai Friske gydyti neužtenka pinigų. Prieš akis – dar ilgi gydymo mėnesiai, o santaupų pas 39-erių dainininkės artimuosius jau seniai nebeliko. Iššvaistytos ir Rusijos labdaros ir paramos fondo „Rusfond“ surinktos aukos – iš beveik 70 mln. rublių Žanai gydyti buvo skirti 30 mln., likę pinigai dainininkės pageidavimu atiteko onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Su smegenų vėžiu kovojančiai Ž.Friske gydyti neužtenka pinigų.<br>AOP nuotr.
Su smegenų vėžiu kovojančiai Ž.Friske gydyti neužtenka pinigų.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2014, 1:13 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:42 PM

Gerbėjų paaukotais pinigais buvo apmokėtos Ž.Friske gydymo išlaidos Vokietijos, Niujorko ir Los Andželo klinikose. Už šiuos pinigus atlikėjai buvo leidžiama imunitetą stiprinanti eksperimentinė vakcina, po kurios moters sveikata sparčiai gerėjo. Vis dėlto norint tęsti gydymą reikalingos beprotiškos investicijos, o Ž.Friske artimieji tikina esantys beviltiškoje padėtyje.

Apie Žanos artimųjų finansinius sunkumus išgirdęs atlikėjas Grigorijus Lepsas rankų sudėjęs nelaikė – per vieną iš savo koncertų jis paskelbė rinksiąs lėšas bičiulei gydyti. Ž.Friske artimieji neslėpė susižavėjimo kilniu atlikėjo poelgiu ir tikino, kad Grigorijus vertas karščiausių aplodismentų.

„Labai malonu, kad Grigorijus ir jo draugai padeda Žanai. Esu dėkingas visiems, padedantiems mums šią sunkią minutę. Gydymas labai brangus, pinigų nebeužtenka. Dėkoju žmonėms, padėjusiems mums apmokėti klinikose išrašytas sąskaitas“, – emocijų neslėpė Žanos tėvas Vladimiras Borisovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.