Holivudo žvaigždžių baimės - nuo driežų iki savo atvaizdo

Holivudo žvaigždės ir pramogų pasaulio garsenybės vaikščioja rožių žiedlapiais nubarstytais raudonaisiais kilimais, skraido nuosavais lėktuvais ir dažnai net nežino, ką reiškia ko nors neturėti. Bet net ir jos turi silpnų vietų.

Johnny Deppas bijo klounų.
Johnny Deppas bijo klounų.
Johnny Deppas bijo klounų.
Johnny Deppas bijo klounų.
Tyra Banks bijo delfinų.
Tyra Banks bijo delfinų.
Orlando Bloomas bijo kiaulių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Orlando Bloomas bijo kiaulių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Orlando Bloomas bijo kiaulių.
Orlando Bloomas bijo kiaulių.
Madonna bijo griaustinio.
Madonna bijo griaustinio.
Nicole Kidman paniškai bijo drugelių.
Nicole Kidman paniškai bijo drugelių.
Nicole Kidman paniškai bijo drugelių.
Nicole Kidman paniškai bijo drugelių.
Robbie Williamsas nuo vaikystės siaubingai bijo animacinių filmų.
Robbie Williamsas nuo vaikystės siaubingai bijo animacinių filmų.
Alfredas Hitchcockas bijo ovalių daiktų.
Alfredas Hitchcockas bijo ovalių daiktų.
Alfredas Hitchcockas bijo ovalių daiktų.
Alfredas Hitchcockas bijo ovalių daiktų.
Oprah Winfrey kenčia nuo kramtomos gumos baimės.
Oprah Winfrey kenčia nuo kramtomos gumos baimės.
Daugiau nuotraukų (12)

lrytas.lt

Aug 11, 2014, 8:30 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:35 AM

Daugiausia šlamančiųjų susižeriančios žvaigždės neretai patiria psichologinę įtampą, kurios nepanaikinsi už jokius milijonus. Supažindiname su garsenybėmis, kurios kenčia nuo įvairių keistų baimių.

Baisusis klounas

Moteriškosios žmonijos pusės dievinamas aktorius Johnny Deppas (51 m.) kenčia nuo vienos labiausiai JAV paplitusių baimių – kaulrofobijos. Tai reiškia, kad aktorius bijo klounų!

Aktorius J.Deppas neprisimena, kada atsirado ši baimė, bet ją stengiasi įveikti radikaliomis priemonėmis: savo namuose pasikabino amerikiečių maniako, išprievartavusio ir nužudžiusio 33 berniukus, Johno Wayne’o Gacy portretą, kuris linksmino vaikus vakarėliuose, užsidėjęs klouno kaukę.

Aktorius manė, kad dažniau matydamas šį žudiką galės įveikti baimę. Ar J.Deppui pavyko? Atsakymo į šį klausimą Amerikos žiniasklaida neturi.

Tarakonas batelyje

Gražiausia Holivudo blondinė Scarlett Johansson (29 m.) kenčia ne tik dėl to, kad nuolat dvejoja, ką vilkėti viešumoje. Ją kankina dar dvi baimės: vabzdžių (etnomofobija) ir baimė užsikrėsti (mezofobija).

Kaip paprastai būna, tai nutiko vaikystėje. Į mažosios Scarlett batelį įropojo didelis tarakonas. Nuo to laiko ji pradėjo mirtinai jų bijoti.

S.Johansson mėgino atsikratyti tarakonų ir apskritai visų vabzdžių baimės: susidraugavo su mergaite, kuri veisė afrikinius tarakonus – nepadėjo.

Negana to, Holivudo žvaigždė bijo pasigriebti bet kokią infekciją. Viešbučio apartamentai, į kuriuos atvyksta S.Johansson, itin kruopščiai išvalomi. Vis dėlto gražiajai šviesiaplaukei to nepakanka, todėl ji tvarkosi ir pati.

Niekas nedžiugina

Režisieriaus Woody Alleno (78 m.) baimės rūšis – angedonija – abejingumas gyvenimo džiaugsmui ir nesugebėjimas apskritai iš bet ko jausti malonumą.

Garsųjį režisierių ir aktorių baimina viskas: vaikai, šunys, saulės šviesa, minia, galimybė susirgti, nedidelės patalpos ir aukštis.

W.Allenas bijo liftų ir stengiasi jais nesinaudoti, vengia tunelių ir reikalauja, kad viešbučio duše vandens nutekėjimo sistema būtų įrengta ne vonios centre, o iš šono.

„Esu iki kaulų smegenų pesimistas. Iki šiol žmones tebeskirstau į niekšus ir pasigailėjimo vertus“, – sakė W.Allenas.

Beje, jo komedijos „Enė Hol“, kuri 1978-aisiais susižėrė net keturis „Oskarus“, darbinis pavadinimas buvo „Angedonija“.

Ne toks jau ir kietas

Buvęs Holivudo žvaigždės Angelinos Jolie sutuoktinis Billy Bobas Thorntonas (58 m.), ant savo kaklo nešiojęs buteliuką su mylimosios krauju ir padovanojęs jai žemės gabalą kapinėse, nebuvo toks jau kietas vyrukas. Aktorius kenčia nuo panofobijos – visko baimės dėl nežinomos priežasties. Pavyzdžiui, jis patiria baimę pamatęs antikvarinius baldus.

„Gal praėjusiame gyvenime buvau nužudytas kokia nors sena kėde“, – juokdamasis sakė B.B.Thorntonas.

Jis prisipažįsta, kad antikvariniai amerikiečių baldai jam neįvaro tokios didelės baimės kaip prancūzų, karaliaus Liudviko XIV laikų. B.B.Thorntonas įsitikinęs, kad originalą gali lengvai atskirti nuo klastotės.

Holivudo aktorių kamuoja ir kita ne mažiau egzotinė baimė – jis bijo Komodo driežų. Keista, bet kitos reptilijos vyro visiškai negąsdina.

B.B.Thorntonas yra prasitaręs, kad vengia tam tikrų sidabrinių stalo įrankių. Būtent dėl šios priežasties jo herojus filme „Monstrų puota“ valgė plastikiniu šaukštu.

Bijo prilipti?

JAV televizijos žvaigždė, pokalbių laidos „The Oprah Winfrey Show“ vedėja Oprah Winfrey (60 m.), kuri ne kartą buvo išrinkta viena įtakingiausių pasaulio moterų, kenčia nuo čiklefobijos – kramtomosios gumos baimės.

Siaubingi kiaušiniai

Garsus Holivudo režisierius, psichologinių siaubo filmų kūrėjas Alfredas Hitchcockas (1899–1980) kentėjo nuo ovofobijos – bijojo ovalių daiktų. Pavyzdžiui, daugiausia siaubo jam įvarydavo kiaušiniai. Kai A.Hitchcocko žmona laukėsi, būsimo kūdikio tėvas negalėjo į ją net pažvelgti.

Kas pasaulyje gražiausia?

Iš Kanados kilusi aktorė Pamela Anderson (47 m.) taip pat turi problemą: pikantiškų kūno formų šviesiaplaukė kenčia nuo eispotrofobijos – bijo savo atvaizdo veidrodyje.

Beveik toks, kaip ir visi

JAV aktorių, režisierių ir prodiuserį Robertą De Niro (70 m.) kankina dentofobija – ne tokia jau reta odontologų baimė.

Draugai ar priešai?

JAV modelis, laidų vedėja, aktorė ir dainininkė Tyra Banks (40 m.) bijo delfinų.

Didelė kiaulystė

Didžiosios Britanijos aktorius Orlando Bloomas (37 m.), gerai žinomas kaip elfų princo vaidmens atlikėjas trilogijoje „Žiedų valdovas“, bijo kiaulių.

Kad jį kur griausmas!

Popmuzikos žvaigždė, dainų autorė ir aktorė Madonna (55 m.) – drąsi moteris bent jau drabužių stiliaus požiūriu ir vis jaunesniais meilužiais. Bet, kaip ir daugelis dailiosios lyties atstovių, garsioji amerikiečių atlikėja kenčia nuo keraunofobijos – griaustinio baimės.

Animacinis siaubas

Garsusis dainininkas Robbie Williamsas (40 m.) prisipažino nuo vaikystės siaubingai bijantis animacinių filmų. Beveik prieš 2 metus tėvu tapęs R.Williamsas būdamas mažas nuo jų net slėpdavosi po lova.

Baisuokliai drugeliai

Holivudo žvaigždė Nicole Kidman (47 m.) paniškai bijo drugelių (lepidopterofobija), nes Australijoje, iš kur ji kilusi, jie yra labai dideli.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.