Robino Williamso gyvenimą lydėjo baimės priepuoliai ir vienatvė

„Vieną dieną aš įėjau į parduotuvę ir pamačiau butelį „Jack Daniels“. Ir tada mano galvoje suskambėjo balsas – jį vadinu žemosiomis jėgomis – „Ei, tik paragauk. Tik vieną“. Išlenkiau tą butelį ir pajutau, kad man gera. Bet šis jausmas dingo labai greitai. Po savaitės jau pirkau gausybę butelių, o juos nešdamasis namo skambėjau kaip butelių rinkėjo nešulys. Žinau, kad Padėkos diena mano šeimai tada buvo labai bloga... Buvau toks girtas, kad man reikėjo pagalbos norint užlipti į antrąjį aukštą...“ – viename interviu prieš metus kalbėjo aktorius R.Williamsas. 

Aktoriaus R.Williamso gyvenimo akimirkos (nuotraukoje aktorius užfiksuotas 2005-aisiais).<br>Scanpix/AFP nuotr.
Aktoriaus R.Williamso gyvenimo akimirkos (nuotraukoje aktorius užfiksuotas 2005-aisiais).<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 12:09 AM

Pirmadienį savo namuose Šiaurės Kalifornijoje rastas negyvas garsus aktorius, Oskaro laureatas Robinas Williamsas.  Įtariama, kad vyras nusižudė. Komikas pralaimėjo mūšį su jau seniai jį kankinusia gilia depresija. 63 metų R.Williamsas net 35 metus buvo vienas garsiausių Holivudo aktorių, vertęs žiūrovus ir juoktis, ir verkti.

R.Williamsas prieš mėnesį gulėsi į reabilitacijos kliniką, kad galėtų toliau išlikti blaivus. Scenoje ir prieš filmavimo kameras visus žavėjęs ir juokinęs aktorius pats nuolat kovojo su narkotikais ir alkoholiu. Jis grūmėsi su alkoholizmu, sveikatos problemomis ir išgyveno dvejas skyrybas.

Anksčiau jis buvo vedęs Valerie Velardi, su kuria turi 28 metų sūnų Zaką, ir Marshą Garces, su kuria išgyveno 19 metų, o 2008-aisiais išsiskyrė.

Su antrąja žmona jis turi du vaikus – 25 metų dukterį Zeldą ir 19 metų sūnų Cody.

Robinas buvo artimas draugas su „Blues Brothers“ ir „Saturday Night Live“ žvaigžde Johnu Belushi. Būtent R.Williamsas buvo vienas paskutiniųjų, matęs gerą draugą gyvą. Šis 1982-aisiais Los Andželo viešbutyje buvo rastas negyvas – perdozavo narkotikų.

Tuomet garsus aktorius kalbėjo, kad šis sukrėtimas jį privertė pagalvoti apie savo paties nevaldomą gyvenimą. Jau tada jis pareiškė, kad privalo nugalėti savo priklausomybę kokainui ir alkoholiui.

„Ar tai buvo skambutis, nuo kurio pabudau? Taip, ir labai garsus“, – anksčiau, po draugo mirties, yra sakęs R.Williamsas.

Vis dėlto su priklausomybėmis jis nesusidorojo – jau 2006-aisiais jam vėl reikėjo reabilitacijos ir medikų pagalbos.

„Vieną dieną aš įėjau į parduotuvę ir pamačiau butelį „Jack Daniels“. Ir tada mano galvoje suskambėjo balsas – jį vadinu žemosiomis jėgomis – „Ei, tik paragauk. Tik vieną“. Išlenkiau tą butelį ir pajutau, kad man gera.

Bet šis jausmas dingo labai greitai. Po savaitės jau pirkau gausybę butelių, o juos nešdamasis namo skambėjau kaip butelių rinkėjo nešulys. Žinau, kad Padėkos diena mano šeimai tada buvo labai bloga... Buvau toks girtas, kad man reikėjo pagalbos norint užlipti į antrąjį aukštą...“ – viename interviu prieš metus kalbėjo aktorius.

2013-aisiais viename savo interviu jis sakė, kad šeima jam pateikė ultimatumą – visi sakė, kad jis privalo nugalėti savo problemas. „Ir aš ėjau, nes jie buvo teisūs“, – tuomet kalbėjo garsus aktorius.

Jis samprotavo, kad prie tokių dalykų, matyt, jį privesdavo vienatvės priepuoliai ir baimė.

„Buvau mažame miestelyje, bet tai nebuvo pasaulio kraštas – bet jis iš ten man jau matėsi. Pamaniau: alkoholis. Tiesiog pamaniau, kad padėsiu sau, jei išgersiu. Jaučiausi vienas, manyje gyveno baimė.

Tas jausmas, manau, atsirado dėl daugybės darbo, pervargęs ir išsisėmęs. Viskas mano galvoje tuo metu ėjo velniop. Gal alkoholis mane nuramins... Ir tai buvo blogiausias dalykas pasaulyje“, – kalbėjo R.Williamsas.

Kitame interviu jis pasakojo, kad tas pats mažas įkyrus balselis jo viduje vis liepė jam, stovinčiam ant savo gyvenimo bedugnės krašto, šokti žemyn.

„Dabar viskas gerai, aš susitvarkiau, – tame pačiame interviu sakė aktorius. – Tačiau kitas dalykas, kurį aš irgi visada žinau – niekas nėra gerai. Suvokiu, kad kartais nebežinau, kur esu. Clevelande?“

2006-iaisiais R.Williamsas du mėnesius praleido Minesotoje, pagalbos su priklausomybe kovojantiems žmonėms centre. Tuomet ir paaiškėjo, kad jo problema – ne tik alkoholis, bet ir kokainas.

Trečioji R.Williamso žmona, grafikos dizainerė Susan Schneider žinią apie netektį paskelbė per atstovą.

„Šį rytą aš praradau savo mylimą vyrą ir savo geriausią draugą, o pasaulis prarado vieną iš savo mylimiausių aktorių“, – rašoma pranešime.

„Esu visiškai (prislėgta) sielvarto. Robino šeimos vardu mes prašome privatumo mūsų didžio sielvarto laiku. Tokiu metu, kai jis prisimenamas, mes viliamės, kad bus akcentuojama ne Robino mirtis, o tos nesuskaičiuojamos džiaugsmo ir juoko akimirkos, kurias jis suteikė milijonams“, – sakoma pareiškime.

Pranešimas apie nelaimę buvo gautas rugpjūčio 11 dieną apie 11 val. 55 min. Buvo paskelbta, kad namuose rastas nekvėpuojantis vyras. Atvykusi pagalba jau negalėjo padėti aktoriui. Jo mirtis buvo užfiksuota 12 val. 02 min.

Įtariama, kad Robinas nusižudė, tačiau tai turėtų būti dar patvirtinta po tyrimų.

Mirus 63 metų R.Williamsui, kuris yra vienas mylimiausių savo kartos komikų, ėmė plūsti skausmingos užuojautos žinutės. Po šios žinios, prie R.Williamso namų gerbėjai plūsta padėti gėlių.

Komikas, kuriam patiko ne tik juokinti

Su komedijos žanru Robinas susipažino dar studijų laikais. Los Andžele ir San Franciske studenčiokas pasakodavo komiškas istorijas į barus susirinkusiems žmonėms. Robinui puikiai sekėsi tai daryti, tad netrukus jis pasirodė įvairiuose komedijos šou televizijoje. Netrukus R.Williamsas jau turėjo savo šou „Morkas ir Mindė“ („Mork & Mindy“).

Aktoriaus debiutas didžiajame ekrane įvyko 1981 metais, kai Robinas suvaidino špinatus valgantį jūreivį filme „Popajus“ („Popeye“). Vėliau R.Williamso karjera augo ant mielių. Aktorius visada gaudavo pačius geriausius vaidmenis, ir visai nesvarbu, filmo žanras buvo komedija ar drama. Talentingas vyras susidorodavo su bet kokia užduotimi.

Karjeros pradžioje Robinas gavo pagrindinius vaidmenis iki šiol visame pasaulyje vertinamuose filmuose: „Pasaulis pagal Garpą“ („The Worls According to Garp“, 1982), „Moscow on the Hudson“ (1984). Už sukurtus pagrindinius vaidmenis filmuose „Labas rytas, Vietname“ („Good Morning Vietnam“, 1987) ir „Mirusių poetų draugija“ („Dead Poets Society“, 1989) R.Williamsas buvo nominuotas svarbiausiam kino industrijos apdovanojimui – „Oskarui“.

Sėkmė karjeroje Robinui buvo ir daugelio nelaimių priežastis – aktorius įniko į narkotikus ir alkoholį. Vis dėlto tai nesustabdė R.Williamso nuo aktorystės. Jis pasirodė kultiniame Penny Marshallo filme „Prabudimai“ („Awakenings“, 1990). Vaidmuo filme „Karalius žvejys“ („The Fisher King“, 1991) Robinui pelnė trečiąją nominaciją „Oskarui“.

Prestižinį Kino akademijos apdovanojimą R.Williamsas pelnė už antraeilį vaidmenį filme „Gerasis Vilas Hantingas“ („Good Will Hunting“, 1997).

Po to Robinas ėmėsi kuo įvairiausių vaidmenų: nuo humoru pacientus gydančio daktaro iki besistengiančio Antrąjį pasaulinį karą išgyventi žydo.

Nors R.Williamsą labiausiai garsina vaidmenys komedijose, aktorius išbandė save ir tamsesnių spalvų filmuose: „Nuotrauka per valandą“ („One Hour Photo“, 2002), „Nemiga“ („Insomnia“, 2002). Prie komedijos žanro Robinas sugrįžo vaidmenimis filmuose „Metų žmogus“ („Man of the Year“, 2006) ir „Naktis muziejuje“ („Night at the Museum“, 2006).

Vis dėlto 2006 metai Robinui nebuvo itin palankūs. Priklausomybė nuo narkotikų sukėlė daugiau nepatogumų nei įprastai, tad R.Williamsas atsigulė į reabilitacijos kliniką. Vis dėlto aktorius greitai atsitiesė – jau 2007 metais nusifilmavo komedijoje „Teisė tuoktis“ („License to Wed“).

Paskutiniai R.Williamso darbai – antraeiliai vaidmenys romantinėje komedijoje „Didžiosios vestuvės“ („The Big Wedding“, 2013) ir „Liokajus“ („The Butler“, 2013). Šiais metais R.Williamsas nusifilmavo Henry Altmanno filme „Pikčiausias žmogus Brukline“ („Angriest Man in Brooklyn“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.