Buvusios Prancūzijos prezidento žmonos memuarams – arši kritika

Buvusi Prancūzijos pirmoji

V.Trierweiler, kuriai – 49 metai, romanas su F.Hollande'u užsimezgė 2005-aisiais.<br>„Scanpix“ nuotr.
V.Trierweiler, kuriai – 49 metai, romanas su F.Hollande'u užsimezgė 2005-aisiais.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:02 PM

Netikėtus jos memuarus, kurie knygynuose pasirodė ketvirtadienį, premjeras Manuelis Vallsas pavadino „piktinančiais“, o dešiniųjų lyderė Marine Le Pen, kuri paprastai negaili kritikos F.Hollande'ui, – „gėda Prancūzijai“.

Ankstesnė F.Hollande'o partnerė Segolene Royal, jo keturių vaikų motina, kurią jis paliko dėl V.Trierweiler, taip pat „šlamštu“ pavadino knygoje esantį teiginį, kad F.Hollande'as, kuris 2012 metais tapo pirmuoju per beveik du dešimtmečius Prancūzijos socialistų prezidentu, slapta niekina neturtinguosius.

Knygoje „Ačiū už šią akimirką“ V.Trierweiler rašo, kad bandė nusižudyti prezidento miegamajame – perdozuoti migdomųjų, kai sausį iškilo aikštėn F.Hollande'o romanas su aktore Julie Gayet.

Ji taip pat kelia klausimus dėl F.Hollande'o, kuris, kaip žinia, yra pasakęs, kad jam „nepatinka turtuoliai“, socialistų mandato, tvirtindama, kad privačių pokalbių metu jis neturtinguosius vadindavo „bedančiais“ (sans dents), t. y. neveiksniais ir bejėgiais.

S.Royal ketvirtadienį ryte televizijai BFMTV kelis kartus pakartojo, kad nekomentuos asmeninio pobūdžio klausimų, tačiau reagavo primygtinai klausinėjama apie F.Hollande'o neva panieką neturtingiesiems.

„Tai šlamštas, tai visiškai priešinga politiniam didžio kairiųjų lyderio įsipareigojimui“, – sakė ji.

„Ar manote, kad tai tiesa? – interviu ėmusiam žurnalistui atšovė S.Royal. – Ar galvojate, kad tai tiesa apie politiką, kurį pažįstate daug metų?“.

„Politikus reikia vertinti pagal jų darbus“, – sakė ji ir pridūrė, kad F.Hollande'as dirbo dėl neturtingųjų.

V.Trierweiler, kuriai – 49 metai, romanas su F.Hollande'u užsimezgė 2005-aisiais, kai jis dar gyveno su S.Royal, kuri ir pati yra buvusi kandidatė į prezidentus.

Žavingai atrodančios žurnalistės visuomenė nemėgo ir prilipdė jai pravardę „Rottweiler“.

M.Le Pen, dešiniųjų Nacionalinio fronto, kuris sparčiai didina savo rinkėjų gretas, lyderė, sakė, kad V.Trierweiler knyga yra „itin nederamas sąskaitų suvedinėjimas“ ir tam tikra „keršto“ forma.

Memuarai, kurie buvo parašyti slapta ir kurių ištraukas trečiadienį paskelbė blizgus žurnalas „Paris-Match“ bei dienraštis „Le Monde“, išleisti 200 tūkst. egzempliorių tiražu.

Tačiau jo tikriausiai nepakaks, nes knyga jau tapo bestseleriu „Amazon France“, kur vos per dieną iškilo į pirmąją perkamiausių knygų sąrašo vietą ir šiuo atžvilgiu pranoko populiarųjį erotinį romaną „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.