Linksmiausi komedijos karalienės Joan Rivers pasisakymai

Holivudo šlovės alėjoje esančią komikės Joan Rivers žvaigždę nuklojo gėlės – ketvirtadienį užgeso komedijos karaliene vadinamos moters gyvybė, ji mirė Niujorke sulaukusi 81 metų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2014-09-06 22:25, atnaujinta 2018-02-09 17:39

Paskutinį savo pasirodymą Joan Rivers surengė likus savaitei iki mirties. Iš dalies tai Joan Rivers senos svajonės išsipildymas – komikė buvo darboholikė ir vylėsi, kad jai niekada neteks užleisti scenos.

„Aš priklausoma – tai mano narkotikas. Man labai patinka mano darbas. Jame jaučiuosi laimingiausia“, – kartą pasakė ji.

Šaipėsi iš garsenybių

Komikė, kurios tikrasis vardas yra Joan Alexandra Molinsky, gimė Brukline, baigė Niujorko Barnardo koledžą ir dirbo mados industrijoje, o paskui, pasivadinusi Joan Rivers, pradėjo estrados komikės karjerą.

Joan Rivers tiesiog vadinti komike – pernelyg banalu ir prasta. Joan Rivers buvo daugiau nei komikė. Ji – tikras fenomenas.

Stipri ir patraukli Joan Rivers į komedijos pasaulį įsiveržė tuomet, kai jame karaliavo vyrai.

Tuo metu publiką linksmino tik kelios moterys, kurios juokaudavo apie savo įsivaizduojamus sutuoktinius, o pasirodymus užbaigdavo dainomis, kurios turėdavo padėti publikai atlyžti.

Joan Rivers šokiruodavo auditoriją istorijomis iš ginekologo kabineto.

Joan Rivers drąsos netrūko – moteris be gailesčio šaipydavosi iš garsiausių pasaulio ponių, diktatorių ir net Holokausto aukų. Už tai ji pati sulaukė kandžių ir juokingų replikų.

Juokų tema – ir mirtis

Bet Joan Rivers ir pati mielai iš savęs pasijuokdavo. Tikriausiai per paskutinius kelerius metus nebuvo jos pasirodymo, per kurį komikė makabriškai nebūtų pasišaipiusi iš savo amžiaus ir artėjančios mirties.

Joan Rivers juokavo ir apie savo pačios laidotuves. Savo knygoje „Nekenčiu visų... Pradedant nuo savęs“ („I Hate Everyone... Starting With Me“) moteris rašė, kad nori „didžiulio šou verslo reikalo“ su būriais paparacų ir aktore Meryl Streep, „verkiančia su penkiais skirtingais akcentais“.

Maža to, Joan Rivers pabrėžė, kad per savo laidotuves ji turi vilkėti ne ką kita, o „Valentino“ mados namų suknelę.

Pasidavė grožio manijai

Vėlesniais metais Joan Rivers išgarsėjo aistra plastinei chirurgijai – dėl operacijų jai išsišovė skruostikauliai, o veide nebuvo nė vienos raukšlės.

Joan Rivers toli gražu nebuvo pirmoji komikė, išbandžiusi plastinę chirurgiją. Tačiau ji buvo pirmoji, išdrįsusi apie tai atvirai kalbėti. Joan Rivers visada tikino, kad po grožio peiliu ji gulasi ne iš tuštybės, – ji norėjo pakoreguoti ilgų gyvenimo metų paliktus pėdsakus veide. Tačiau plastinė chirurgija yra ne visagalė ir Joan Rivers puikiai tai suprato.

„Pirmiausia tapau didele plastinės chirurgijos gynėja, vėliau – jos reklamos plakatų mergaite, o galiausiai – jos pajuoka“, – yra sakiusi Joan Rivers.

Grožio įkaite tapusi aktorė visada stengdavosi atrodyti nepriekaištingai.

Aktorės dukra Mellisa Rivers pranešė velionės draugams, kad net ir gulėdama mirties patale Joan Rivers atrodė gražiai – komikės veidas buvo skoningai padažytas, o iš skrupulingai sutvarkytos šukuosenos nebuvo išsipešiojęs nė vienas plaukelis.

Joan Rivers apie grožį, amžių ir meilę

Joan Rivers apie plastinę chirurgiją:

„Norėčiau turėti dvynę vien tam, kad sužinočiau, kaip atrodyčiau be plastinių operacijų.“

„Aš tikrai šiemet žiūrėsiu „Emmy“ apdovanojimų ceremoniją! Mano vizažistų komanda yra nominuota apdovanojimui Geriausių specialiųjų efektų kategorijoje.“

„Atrodyti 50-ies yra puiku, jei iš tiesų tau 60 metų.“

„Vienintelis būdas priversti vyrą paliesti mane, esančią tokio amžiaus, yra plastinė chirurgija.“

Joan Rivers apie amžių:

„Žinote, kodėl jaučiuosi pasenusi? Kai nueinu nusipirkti seksualių apatinių, pardavėjai juos automatiškai supakuoja kaip dovaną.“

„Pasakiau savo vyrui: „Mano krūtys sunyko, mano pilvas išplero, pasakyk ką nors gražaus apie mano kojas.“ Jis atsakė: „Mėlyna tinka prie visko.“

„Žinai, kad esi vidutinio amžiaus, tada, kai tave įspėja sumažinti greitį ne policija, o gydytojas.“

„Turiu pripažinti, kad labai baiminuosi susirgti Alzheimerio liga – jai smogus aš galiu pasakyti geriausią pokštą savo gyvenime ir niekada to nesužinoti.“

„Mados žurnalai moterims siūlo dėvėti tokius rūbus, kurie tinka pagal amžių. Man derėtų vilkėti įkapes.“

Joan Rivers apie vyrų ir moterų santykius:

„Kartą paklausiau savo vyro: „Kodėl tu nešauki mano vardo, kai mes mylimės?“ Jis atsakė: „Aš nenoriu tavęs pažadinti.“

„Įsigijau vandens lovą, bet mano vyras prileido į ją upėtakių.“

„Dabar mano geriausia kontraceptinė priemonė – tiesiog palikti įjungtą šviesą.“

„Mano vyras nusižudė. Tai buvo mano kaltė. Mes mylėjomės ir aš nusiėmiau popierinį maišelį nuo savo galvos.“

„Pasitikėk savo vyru, dievink savo vyrą ir pasiek tiek, kiek gali, tik savo pačios vardu.“

„Mes su dukterimi labai artimos. Kalbamės kiekvieną dieną. Aš jai kasdien paskambinu ir visada pasakau tą patį: „Pakelk ragelį, žinau, kad esi namie.“

„Kai gimiau, mano motina paklausė gydytojo: „Ar ji gyvens?“ Jis atsakė: „Tik tuomet, jei patrauksite savo pėdą nuo jos gerklės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.