Ką veikia buvusi oligarcho Romano Abramovičiaus žmona Irina?

Parengė Ona Kacėnaitė

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:03 PM

Irina Abramovič mėgsta leisti laiką už miesto Hampšyre (Anglijos grafystė, Didžioji Britanija), šerdama žirgus morkomis. Pomėgis žirgams – nepigus malonumas, juolab – puikiai išjodinėtų. Turint omenyje, kad Irinos vaikai – Arina ir Sofija užsiima jodinėjimu, žirgams reikalinga speciali priežiūra: pašaras, treneris, jų prižiūrėtojas, veterinaras, kalvis.

Prieš keletą metų R.Abramovičius Naujųjų metų proga nupirko dukteriai Arinai šou klasės ponį, kuris įeina į geriausiųjų Didžiojojo Britanijoje sąrašą. Arklidėje taip pat yra „Rainbow IV“, „Bonds Glen“, Falco del Tirso“, „Zovidius R“ ir kt. žirgai, kurie su Arina ir Sofija tapo nuolatiniais konkūrų dalyviais.

100 žirgų, o tiek jų yra arklidėje, išlaikymas kainuoja apvalią sumelę – apie pusę milijono dolerių per metus. Bet užtat visai neseniai Sofija Abramovič, rungtyniaudama su „Zovidius R“ užėmė trečiąją vietą prestižiniame „Pasaulio čempionų ture“.

Priminsime, kad Irina ir Romanas Abramovičius išsiskyrė 2007-aisiais po 16 bendro gyvenimo metų. Pora susilaukė penkių vaikų -- dviejų sūnų ir trijų dukterų.

Didžiosios Britanijos žiniasklaida pranešė, kad po skyrybų Irina Abramovič gavo apie 6 milijardus Didžiosios Britanijos svarų sterlingų, taip pat pusę buvusio sutuoktinio nekilnojamojo turto Didžiojoje Britanijoje, pilį Prancūzijoje, gali neribotai naudotis oligarchui priklausančia jachta „Pelorus“ ir asmeniniu lėktuvu „Boeing 737“.

Irina (mergautinė pavardė Malandina) buvo palydovė lėktuvo reiso, kuriuo skrido pradedantis verslininkas R.Abramovičius. Jie susituokė 1991-aisiais. Po vedybų Irina paėmė vyro pavardę, kurios iki šiol neatsisakė. Bent jau savo socialinių tinklų paskyroje pasirašo Irina Abramovič.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.