Po neištikimybės skandalo Estijos vadovas vėl glaudžia žmoną

Po Estijos prezidento Toomo Hendriko Ilveso žmonos Evelin Ilves neištikimybės skandalo – situacija susidomėjusių aplinkinių kalbos netyla. Pats prezidentas viešai situacijos nekomentavo, tačiau savo socialinio tinklo paskyroje publikavo savo ir sutuoktinės nuotraukas. Atrodo, kad prezidentas atleido savo žmonai dėl neištikimybės.

Prezidentas ir pirmoji ponia vėl renginiuose lankosi kartu.<br>„Facebook“ nuotr.
Prezidentas ir pirmoji ponia vėl renginiuose lankosi kartu.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 10:01 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 2:20 PM

Po žiniasklaidoje paplitusių nuotraukų, kuriose užfiksuota pirmoji šalies ponia apsikabinusi ir besibučiuojanti su kur kas jaunesniu vyru, moteris kartu su dukra nusprendė išvengti visuomenės spaudimo ir neribotam laikotarpiui išvyko į Vokietiją, po to į JAV.

Skandalingosioms nuotraukoms pasklidus internete estų žiniasklaida plačiai nušvietė šį įvykį, žinutė apie Evelin Ilves neištikimybę pasirodė net per nacionalinio transliuotojo vakarinę žinių programą.

Estiją sukrėtęs neištikimybės skandalas privertė visus iš arčiau atsigręžti į pirmąją šalies damą ir jos asmenybę. Evelin Int-Lambot tapo ponia Ilves, ištekėdama už ilgamečio širdies draugo dabartinio Estijos prezidento Tomas Hendrik-Ilves'o. Moteris yra kilusi iš nedidelio Saku miestelio, kurį paliko įstojusi į Tartu universitetą studijuoti medicinos. Tačiau ji taip ir nepasirinko gydytojos karjeros – dirbo rinkodaros bei viešųjų ryšių srityje, penkerius metus vadovavo rinkodaros skyriui „Estonia Daily“ laikraštyje. Vėliau Evelin metus dirbo agentūroje „Entreprise Estonia“, kur vadovavo „Brand Estonia“ verslumo projektui.

„Evelin Ilves – išskirtinė asmenybė, dažnai viešumoje kalbanti apie sveikatos, namų ruošos ir kulinarijos temomis, prieš keletą metų išleido kulinarinę knygą, žiniasklaidoje ji dažnai užgoždavo net savo vyrą“, – pasakojo M.Manni. Už pomėgį nuolat suktis viešumoje, Evelin vienų buvo dažnai kritikuojama, tačiau kitų giriama, jog ji kaip ir jos sutuoktinis nėra tik oficialus asmuo be emocijų ir asmenybės. Pasak M.Manni, dažnas estas manė, jog tokia veikli, gyvybinga ir „žmogiška“ pirmoji pora puikiai atstovauja Estiją pasauliui.

Pirmoji šalies ponia pasižymėjo spalvingu aprangos stiliumi, ryškiu charakteriu ir meile riedučiams. Evelin ir dabar yra Estijos riedutininkų federacijos prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.