Jei gedite Oscaro de la Rentos - nesirenkite juodai

Šiomis dienomis nesirenkite juodai. Tinka ir rožinė spalva. Taip tik suteiktumėte daug džiaugsmo šviesaus atminimo dizaineriui Oscarui de la Rentai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-21 11:01, atnaujinta 2018-01-25 06:30

„Moterys mano, kad juoda yra gražiausia spalva, bet rožinė gražina kur kas labiau, suteikia spindesio bei šilumos“, – tvirtino dizaineris, mėgęs ir mokėjęs spalvomis naudotis taip, kad įtikdavo didžiausiai juodos mėgėjai.

Išėjusio dizainerio darbų nepamirš pirmosios JAV ponios - nuo Jacqueline Kennedy iki Lauros Bush. Būtent Oscaras de la Renta neseniai sukūrė vestuvinę suknelę žmogaus teisių teisininkei Amal Alamuddin, ištekėjusiai už aktoriaus George'o Clooney.

Dominikoje gimęs kūrėjas mokėjo suderinti du svarbius dalykus – klasiką ir šiuolaikiškumą. Oscaras de la Renta gebėjo aprengti moterį taip, kad ji visuomet atrodytų lyg nulipusi nuo podiumo, bet tuo pačiu neatrodytų perdėm išsipuošusi. Tad jį mėgo tiek griežto protokolo turinčios laikytis damos, tiek klubuose šėlstančios auksinio jaunimo atstovės.

Apie gebėjimą neatsilikti nuo laiko tėkmės sufleruoja ir pati dizainerio išvaizda. Jis mirė 82 metų, bet dar šią vasarą ar prieš metus darytose nuotraukose vyras atrodo išties žavingai. Būtent vyras – senuku jo nesinorėtų pavadinti. Ir nereikia pagiežingai mėtytis pastabomis, kad tai plastinės chirurgijos pasiekimai. Net jei ir pastarieji – Oscarui de la Rentai jie tiko kaip niekam kitam.

Grožio pojūtį į gyvenimą gal padėjo išsinešti šešios seserys – visada su šypsena dizaineris sakydavo, kad augo vien tarp moterų.

Oscaras de la Renta buvo 29-as turtingiausių Lotynų Amerikos žmonių sąraše. Tačiau ant lėkštutės nieko padėto negavo. Bet turėjo talentą ir jį netrukus pastebėjo Cristóbal Balenciaga, pasiūlęs pameistrio poziciją savo mados namuose.

Paskui sekė „Lanvin“, „Elizabeth Arden“ ir „Christian Dior“ mados namai, kol 1965 metais pagaliau išdrįso savo vardu pristatyti kolekciją.

Pamažu gimė visa imperija – Oscar de la Rentos vardas puošė ne tik rūbus, bet ir kvepalų, batų, rankinių, akinių, kailinių, juvelyrinių dirbinių, moteriško apatinio trikotažo, interjero detalių kolekcijas.

Turtingas, įtakingas, talentingas...Bet žinote, ką veikdavo savo gimtojoje šalyje Dominikoje? Vadovaudavo vietiniam vaikų dienos centrui ir mokyklai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.