Prestižiniai BAFTA apdovanojimai įvertino D. Ibelhauptaitės vyrą

Britų aktoriui Dexteriui Fletcheriui - ypatinga garbė. Jis tapo vienu iš garbingos komisijos, spręsiančios, kam atiteks prestižinė BAFTA (Britų kino ir televizijos asociacijos) apdovanojimų statulėlė, nariu.

Lietuvių režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras Dexteris Fletcheris kartu su kitais komisijos nariais turės nuspręsti, kas laimės Metų proveržio titulą.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvių režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras Dexteris Fletcheris kartu su kitais komisijos nariais turės nuspręsti, kas laimės Metų proveržio titulą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 5:41 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:38 AM

Lietuvių režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras kartu su kitais komisijos nariais turės nuspręsti, kas laimės Metų proveržio titulą.

BAFTA - tai vienas svarbiausių renginių, į kurį susirenka kino pasaulio grietinėlė. 68-oji BAFTA kino apdovanojimų ceremonija vyks kitų metų vasario 8-ąją.

Šiuo metu Dexterio režisuotas filmas „Sunshine on Leith" yra nominuotas net 5 BAFTA Scotland apdovanojimams - už  geriausią filmą, už režisūrą, už geriausią aktorių Peterį Mullaną, už geriausią aktorę -- net dvi moterys: Jane Horrocks ir Freya Mavor. Šie BAFTA Scotland apdovanojimai vyks lapkričio 16-ąją.

Gruodį D.Fletcheriui buvo patikėta režisuoti geidžiamiausią filmą Holivude. Jis turėjo sukurti filmą apie roko supergrupę „Queen“ ir jos legendinį lyderį Freddie Mercury. D.Fletcherį, sužavėti jo režisuotų dviejų kino filmų, pasirinko patys „Queen“ nariai Brianas May ir Rogeris Tayloras bei filmo prodiuseriai.

Tačiau kovą pasklido žinia, kad aštuonis mėnesius su šiuo projektu dirbęs D.Fletcheris nusprendė pasitraukti iš šio projekto.

Skelbiama priežastis – išsiskyręs Dexterio ir prodiuserių požiūris, koks šis filmas turi būti.

Visgi šio pasiūlymo atsisakęs D.Fletcheris nenuobodžiavo. Jis filmavosi gitaristo ir dainininko Erico Claptono vaizdo klipe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.