AC/DC būgnininkui pareikšti kaltinimai žmogžudysčių planavimu

Naujosios Zelandijos teisėsauga pareiškė kaltinimus legendinės roko grupės AC/DC būgnininkui Philui Ruddui mėginus organizuoti dviejų žmonių nužudymą, pranešė BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2014, 8:01 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:02 AM

Po kratų, atliktų 60 metų Ph.Ruddo namuose Naujosios Zelandijos mieste Taurangoje, muzikantui taip pat pareikšti kaltinimai narkotikų – metamfetamino ir kanapių – laikymu.

Taurangos apygardos teismo pareigūnai patvirtino, kad Ph.Ruddas ketvirtadienį po pietų pasirodė teisme, buvo paleistas už užstatą ir turės į teismą grįžti lapkričio 27-ąją. 

„Fairfax New Zealand“ pranešė, kad jis yra kaltinamas bandymu surasti samdomą žudiką, kad šis nužudytų du vyrus. Pranešime sakoma, kad teisėjas nurodė neskelbti tų dviejų vyrų ir numanomo samdomo žudiko pavardžių. 

Pagal Naujosios Zelandijos įstatymus, bandymas „parūpinti bet kokį žmogų bet kokiam kitam žmogui nužudyti“ yra baudžiamas kalėjimu iki 10 metų. 

Lietuviškų šaknų turintis Ph.Ruddas grupės nariu tapo 1975 metais. 1983-iaisiais jis buvo išvytas iš grupės, tačiau 1994 metais vėl grįžo į ją. 2003 metais kartu su kitais AC/DC nariais jis buvo įtrauktas į Rokenrolo šlovės muziejų.

Pastaraisiais metais Ph.Ruddas gyveno Naujoje Zelandijoje ir šioje šalyje įsigijo sraigtasparnių kompaniją. 2011 metais Sidnėjuje Ph.Ruddas atidarė restoraną „Phil's Place“. Šių metų rugpjūtį muzikantas išleido solinį albumą „Head Job“.

Energingoji AC/DC, esanti tarp daugiausiai uždirbusių ar uždirbančių visų laikų muzikantų, turi daugybę hitų, kurie kaip roko klasika vis dar grojami per radijo stotis visame pasaulyje. Tarp jų yra „Back in Black“, „Highway to Hell“ ir „Dirty Deeds Done Dirt Cheap“. 

Rugsėjo mėnesį grupė pranešė, kad vienas jos steigėjų Malcolmas Youngas serga senatvine silpnaprotyste ir yra gydomas vienoje Sidnėjaus priežiūros įstaigoje. 

Naujienos apie M.Youngo ligą ir pasitraukimą iš muzikinės veiklos išprovokavo gandus, kad grupė gali žlugti, bet Ph.Ruddas anksčiau šiais metais sakė, kad ji tęs savo veiklą. 

„To niekada nebus. Angusas (Youngas) niekada neišeis į pensiją, o kadangi Angusas niekada neišeis į pensiją, į pensiją  eisiu ir aš“, – tuomet sakė jis. 

Vėliau grupė paskelbė, kad netrukus išleis naują albumą „Rock or Bust“, o 2015 metais leisis į pasaulines gastroles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.