Gražuolę Heidi Klum pasmerkė tėvynainiai

Žvelgiant į socialiniuose tinkluose įkeltas vokietės Heidi Klum (41 m.) nuotraukas reikėtų džiaugtis, kad ji tokia laiminga, įsimylėjusi, seksuali ir populiari. Bet pastaruoju metu topmodelis daugiausia sulaukia piktdžiugiškų, nedraugiškų atsiliepimų, pavydo, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Heidi Klum su savo draugu 28-erių Vito Schnabeliu.<br>AOP ir asmeninio archyvo nuotr.
Heidi Klum su savo draugu 28-erių Vito Schnabeliu.<br>AOP ir asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

(„Lietuvos rytas“)

Nov 14, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:25 PM

Diena iš dienos, kai H.Klum paskyrose „Twitter“ ar „Instagram“ pasirodo jos nuotraukos, visas pasaulis tampa jos nerimastingo, bet laimingo gyvenimo dalyviu.

Kai bučiuojasi su savo draugu 28-erių Vito Schnabeliu, pasirodo prierašas: nejau neturi namų? Po nuotrauka, kurioje topmodelis vilki trumputę suknelę, vienas gerbėjų pasigenda jos pikantiškų „kalnelių“ – ji taip sulysusi. Po nuotrauka, kur jos kūną dengia šykštūs drabužių lopinėliai, štai toks komentaras: ar tau to reikia?

Nesvarbu, ar tai būtų popierinė, ar interneto žiniasklaida, į H.Klum sminga aštrių žodžių strėlės. Net solidusis Vokietijos laikraštis „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, kuris visada laikėsi nuošalyje nuo bulvarinių leidinių, rašinyje „Prarastoji H.Klum garbė“ prabilo apie šios vokiečių merginos stebuklo nuopuolį.

Bet ar toks požiūris tikrai pagrįstas?

„Ak, tokia kritika, kuri pasipylė Heidi adresu, būdinga vokiečiams“, – teigia dizaineris Wolfgangas Joopas (69 m.), kuris su gražuole yra Vokietijos komercinio televizijos kanalo PRO 7 rengiamo šou „Germany’s Next Topmodel“ komisijos narys.

Žymusis dizaineris, anksčiau kritiškai vertinęs savo tėvynainę, dabar ją gina: „Žaviuosi Heidi. Na, o šalia jaunas meilužis – tai jos teisė ir teisingas pasirinkimas. Taip elgiasi ir mano dukterys, kurių keliamiems reikalavimams bendraamžiai vyrai negali prilygti. Savo dukroms patariau sekti popmuzikos karalienės Madonnos pavyzdžiu ir lankyti kūno rengybos treniruotes, į kurias užsuka daugiausia jauni vyrai, kurie ir gali jomis žavėtis.“

Vokiečių mados kūrėjui reikėtų priminti, kad per 40 metų perkopusios moters norą bendrauti su jaunesniais stipriosios lyties atstovais lemia svarios ir neišvengiamos priežastys.

Mokslininkai įrodė: po 30-ojo gimtadienio dailiosios lyties atstovės įžengia į savo žydėjimo fazę: 27–45 metų moterų seksualinis apetitas didesnis, nei joms būnant 18–26-erių. Vyrai stipriausią lytinį potraukį patiria būdami 25 metų.

H.Klum ir meno kūrinių prekeivio iš Niujorko V.Schnabelio santykiai pagrįsti ne vien fiziniu potraukiu, mano Vokietijos televizijos projekto „Germany’s Next Topmodel“ komisijos narys ir ilgametis topmodelio draugas Thomas Hayo.

„Vito – intelektualus, žavus ir, nepaisant jauno amžiaus, sukaupęs labai didelę patirtį. Jis – kur kas brandesnis nei dauguma jo amžiaus vyriškių“, – sako Th.Hayo.

Vokiečių topmodelio ir meno kūrinių prekeivio santykių rimtumą byloja ir tai, kad pora ketina Niujorke iš roko muzikos grupės „Bon Jovi“ įkūrėjo ir vokalisto Jono Bon Jovi įsigyti prabangų būstą pastogėje.

Šis žingsnis nestebina topmodelio H.Klum ilgamečio draugo Th.Hayo. Jo nuomone, jie puikiai papildytų vienas kitą ir patirtų daug džiaugsmingų akimirkų.

Gražioji vokietė demonstratyviai rodo, kad jai malonu prisiglausti prie savo naujojo draugo, jį bučiuoti ar kviestis į šeimos išvykas – kaip kadaise su sutuoktiniu Sealu ir asmens sargybiniu Martinu Kirstenu, kuriuo susižavėjo po skyrybų.

H.Klum iki šiol sumaniai pateikdavo save viešumai ir tai visuomet buvo vokiečių topmodelio privalumas. Bet kodėl staiga jos elgesys sulaukė neigiamos reakcijos? Ar dėl to, kad H.Klum jau 41-eri? O gal dėl to, kad naujasis draugas V.Schnabelis 13 metų už ją jaunesnis?

Bet juk niekas nelaido kritikos strėlių į Micką Jaggerį ir kitas garsenybes, kurių žmonos ar draugės perpus ar net daugiau jaunesnės?

O gal kritika į topmodelį sminga dėl to, kad ji keturių vaikų motina? Ar dėl to, kad yra du kartus išsiskyrusi?

Beje, vokiečių topmodelio devynerius metus trukusi antroji santuoka su Sealu teisiškai buvo nutraukta visai neseniai, nors skirtingais gyvenimo keliais pora pasuko jau prieš trejus metus.

Akivaizdu, kad šiuo atveju vyksta pasaulių susidūrimas: stereotipų ir moralės sampratos, kita vertus, laisvės proveržio ir netradicinio šiuolaikinės moters gyvenimo kelio.

Ir net jei kai kurios paviešintos H.Klum nuotraukos yra ginčytino skonio reikalas, atrodo, kad daugeliu atvejų jos gerbėjams Vokietijoje sunku išlikti tolerantiškiems. Tai, kad žavioji Heidi motinos raugintų kopūstų sriuba mėgaujasi taip pat mielai kaip jauno meilužio draugija arba nevaržomai rąžosi prieš veidrodį ir su vaikais eina valgyti ledų, kažkodėl nedera tarpusavyje.

Amerikai, kuri jau daugiau nei 20 metų yra H.Klum namai, toks požiūris į ją nebūdingas. Tuo įsitikinęs topmodelio tėvas ir vadybininkas Guntheris Klumas.

„Amerikoje žvaigždėmis žavimasi. Pavyzdžiui, Elizabeth Taylor buvo ištekėjusi aštuonis kartus, bet garbinama iki paskutinės gyvenimo dienos“, – sako H.Klum tėvas.

Dizaineris W.Joopas mano, kad H.Klum atvirumui ir viešumui nėra alternatyvos.

„Būti trokštamai ir geidžiamai – svarbus moters karjeros variklis. Perkopusi per 40 metų ji greitai nusipelno kitokio požiūrio: seksualumą praradusios moters“, – sako W.Joopas.

H.Klum turi būti geidžiama ir populiari, nes tik taip gali išsilaikyti pramogų verslo pasaulyje. Net ir jos nesmerkdamas W.Joopas mano, kad pernelyg daug topmodelio nuotraukų socialinių tinklų paskyrose nuo jos nuplėšia paslapties skraistę.

„Vokietijoje santykiuose su žmonėmis reikia laikytis tam tikro atstumo, nes priešingu atveju jie išsitraukia moralės vėzdą ir mano, kad suaugusi moteris ir motina turi atitinkamai elgtis“, – sako W.Joopas.

Dvi santuokos, keturi vaikai

Pirmą kartą topmodelis ištekėjo už žvaigždžių kirpėjo Rico Pipino. Jų santuoka subyrėjo po penkerių metų.

Antruoju sutuoktiniu tapo juodaodis atlikėjas Sealas. Su juo išsiskyrė po devynerių santuokos metų.

H.Klum turi keturis vaikus.

Iš trumpalaikio romano su Italijos verslininku, buvusiu dviejų „Formulės 1“ komandų vadovu Flavio Briatore pagimdė dukterį. Iš santuokos su Sealu susilaukė dviejų sūnų ir dukters.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.