Kembridžo kunigaikštienė Catherine netrukus taps karaliene?

Užsienio žiniasklaidoje netyla kalbos, kad Didžiosios Britanijos valdovė Elizabeth II ketina pasitraukti iš pareigų. Tiesa, didžiausią ažiotažą sukėlė žinia, jog perleisti sostą ši nori ne savo sūnui princui Charlesui, o visuomenės palankumą pelniusiam anūkui Williamui. Tad antrojo kūdikio besilaukianti Kembridžo hercogienė Catherine jau visai netrukus gali tapti karaliene.

Kembridžo kunigaikštienė Catherine netrukus taps karaliene?<br>AFP nuotr.
Kembridžo kunigaikštienė Catherine netrukus taps karaliene?<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 9:30 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:49 AM

Teigiama, kad karalienės sprendimas sostą perduoti anūkui buvo motyvuotas tuo, jog princas Williamas ir jo žmona Catherine užkariavo Didžiosios Britanijos piliečių širdis. Anot šaltinio, oficialaus pareiškimo apie monarchės pasitraukimą iš pareigų ir sosto perleidimą galima tikėtis per kasmetinį Kalėdinį sveikinimą.

Skandalingą žinią pranešė australų žurnalas „Woman's Day“. Pasak jų šaltinio, karalienė tokiam žingsniui ryžosi po to, kai paaiškėjo, kad islamistai planavo pasikėsinti į jos gyvybę per 96-ąsias Pirmojo pasaulinio karo pabaigos metines penktadienį.

Primename, kad keturi islamistai Didžiojoje Britanijoje planavo pasikėsinti į karalienės Elizabeth II gyvybę, tačiau planams sukliudė policijos pareigūnai, išsiaiškinę piktadariškus teroristų kėslus. Nusikaltėliai planavo peiliu užpulti monarchę per 96-ąsias Pirmojo pasaulinio karo pabaigos metines penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.