Princas Charlesas būdamas karalius ketina reikšti savo nuomonę

Didžiosios Britanijos princas Charlesas planuoja „nuoširdžius įsikišimus“ į šalies gyvenimą, kai taps karaliumi, ketvirtadienį remdamasis atvirai kalbančiam sosto įpėdiniui artimais šaltiniais rašė

Princas Charlesas jau dabar kritikuojamas dėl kišimosi į politiką.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Princas Charlesas jau dabar kritikuojamas dėl kišimosi į politiką.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:05 AM

Princas, kuris seniai sulaukia prieštaringų vertinimų dėl to, ką kai kas vadina politiniu kišimųsi, liks „ištikimas savo įsitikinimams ir prisidėjimui“, sakė vienas anoniminis šaltinis.

„Vietoje visiško persiorientavimo, kad taptų monarchu pagal savo motinos šabloną, strategija bus bandyti tęsti jo nuoširdžius įsikišimus, nors ir tikrinant kiekvieną jų dėl tono ir turinio, siekiant užtikrinti, kad tai nepakenktų monarchijai“, – sakė šaltinis.

Karališkosios šeimos nariai pagal įsigalėjusį paprotį nekomentuoja politinių reikalų ir karalienė Elizabeth II garsėja tuo, kad savo nuomonę pasilaiko sau.

Tačiau jos 66 metų sūnus Charlesas anksčiau būdavo kritikuojamas dėl atvirų pastabų apie viską – nuo genetiškai pakeisto maisto iki architektūros.

Anksčiau šiais metais jis sulaukė kritikos po to, kai, kaip pranešama, Rusijos prezidento Vladimiro Putino veiksmus Ukrainoje palygino su Adolfo Hitlerio veiksmais.

„Princas supranta būtinybę būti atidžiam dėl to, kaip jis reiškia susirūpinimą ar užduoda klausimus, bet tikrai manau, kad jis toliau darys lygiai tą patį“, – minėtam laikraščiui sakė Patrickas Holdenas, kuris užsiima ekologiniu ūkininkavimu ir yra princo draugas.

„Jis yra evoliucionuojančios monarchijos, kuri visą laiką keičiasi, dalis. Jis jaučia, jog šie klausimai yra pernelyg rimti, kad juos būtų galima ignoruoti“, – sakė P.Holdenas.

Princo biuras – Klarenso rūmai – atsisakė komentuoti jo ketinimus ateičiai.

Spėlionės apie Velso princo būsimą karaliaus vaidmenį girdimos dešimtmečius, bet tai nėra tas dalykas, kurį esame komentavę, ir taip pat to nedarysime dabar“, – „The Guardian“ sakė Klarenso rūmų atstovė.

„Velso princui labai rūpi ši šalis ir jis daugumą savo darbinio gyvenimo paskyrė tam, kad padėtų asmenims ir organizacijoms keisti dalykus į gera, ir ne dėl savo asmeninės naudos“, – sakė atstovė.

Pasak jos, per metus princas dalyvauja daugiau kaip 600-uose renginių ir susitikimų. „Tai suteikia jam unikalią perspektyvą, dažnai paskatindavusią jį identifikuoti kitiems klausimus, kurie kitais atvejais galėtų būti nepastebėti“, – pridūrė atstovė.

Antradienį Charlesas, Londono centre kreipdamasis į armėnų Šv. Eliziejaus bažnyčios kongregaciją, kalbėjo apie „sielą griaunančią tragediją“, su kuria susiduria krikščionys Artimuosiuose Rytuose.

Jis sakė, jog „širdį veria“ klausantis apie atakas prieš krikščionis ir bažnyčias Sirijoje ir platesniame regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.