Pinigais aptekusios žvaigždės namus susikuria ir virš debesų

Pinigai, investuoti į laiką. Taip, ko gero, galėtų pateisinti savo prabangius pirkinius – privačius lėktuvus – daugelis turtingų žmonių. Jiems nebereikia vargti ieškant tinkamų skrydžių ir gaišti laiko stoviniuojant eilėje prie laipinimo vartų. Žinoma, tai brangi investicija, jau nekalbant apie degalus ir pilotų paslaugas, kurios kainuoja daugiau nei metinė daugelio žmonių alga, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“. Bet juk laikas – pinigai.

Johnas Travolta - patyręs pilotas.<br>AOP nuotr.
Johnas Travolta - patyręs pilotas.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 25, 2014, 7:13 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 5:06 PM

Donaldas Trumpas

Ką gali sau leisti kasdien vis turtingesnis tampantis verslo magnatas Donaldas Trumpas? Mažų mažiausiai privatų „Boeing“ lėktuvą su odiniais krėslais, paauksuotais saugos diržais ir prašmatniomis „Waterford“ krištolinėmis lempomis. 43 vietos keleiviams, o kiekvienam iš jų – dar ir po atskirą televizorių. Ką jau kalbėti apie didžiulį miegamąjį, erdvią svetainę ir vonios kambarį, dekoruotą auksu ir marmuru... Už visa tai – 100 mln. JAV dolerių.

Jimas Carrey

Nors vieno garsiausių ir mylimiausių šių laikų komikų Jimo Carrey šlovės valanda veikiausiai jau praėjo, aktoriaus kišenėse vėjai tikrai nešvilpauja. Puikus to įrodymas – asmeninis „Gulfstream V“ lėktuvas, kurį komedijų grandas kadaise įsigijo už beveik 60 mln. JAV dolerių. Vienas įspūdingiausių asmeninių lėktuvų pasaulyje taip pat yra ir bene greičiausias savo klasėje. Kartu su aktoriumi virš debesų pakilti gali ir visas būrys bičiulių, mat lėktuve yra net 16 vietų keleiviams.

Tomas Cruise’as

Kas pastūmėjo „Neįmanomos misijos“ žvaigždę Tomą Cruise’ą įsigyti lėktuvą? Milijonai dolerių banko sąskaitoje ir suvokimas, kad jis gali įsigyti viską, ko tik geidžia? O gal vienas pirmųjų jo vaidmenų, kai aktorius įkūnijo pilotą, sužadino meilę šiems danguje skraidantiems plieniniams paukščiams? Už „Gulfstream IV“ lėktuvą su 19 vietų keleiviams ir išskirtiniu interjeru T.Cruise’as suplojo net 45 mln. JAV dolerių. Veikiausiai visas išlaidas akimirksniu atperka jo jauniausios dukros Suri džiaugsmas, kai ji išgirsta, kad už tūkstančio kilometrų esantis tėvas bet kuriuo metu gali pasirodyti ant jos namų slenksčio.

Elvis Presley

Legendinis rokenrolo karalius Elvis Presley galėjo sau leisti net ir tolimiausias keliones, mat privačiame jo lėktuve „Convair 880“, pavadintame jo dukros Lisos Marie garbei, buvo ne tik konferencijų salė, auksu dekoruotas vonios kambarys, bet ir didžiulis miegamasis jam ir jo mylimajai Priscillai.

Jay Z

Jeigu domitės vienos garsiausių pramogų pasaulio porų – atlikėjų Jay Z ir Beyonce gyvenimu, puikiai žinote, kad į įprastus komercinius lėktuvus jie kojos nekelia. Šeimai priklausantis „Bombardier Challenger 850 Learjet“ su visais įmanomais patogumais (virtuve, dviem vonios kambariais ir oda dekoruota svetaine) – populiariosios atlikėjos dovana mylimajam gimtadienio proga. Kad nustebintų sutuoktinį, Beyonce nepagailėjo net 40-ies mln. JAV dolerių.

Billas Gatesas

Turtingiausias pasaulio žmogus dažnai keliauja privačiu „Dassault Falcon 7X“ lėktuvu. Bene svarbiausi jo ypatumai – itin greitai pakyla ir gerokai lėčiau nusileidžia, dėl to lėktuvas yra laikomas vienu saugiausių rinkoje.

Celine Dion

Už asmeninį lėktuvą „Bombardier BD-700 Express“ angeliško balso dainininkė Celine Dion atseikėjo net 48 mln. JAV dolerių ir, regis, nepasigailėjo nė minutei. Kaip ir savo namuose ant žemės, taip ir danguje atlikėja sukūrė sau artimą aplinką: lėktuve yra ne tik visiškai įrengta virtuvė bei svetainė, bet ir du vonios kambariai. Čia galima rengti šeimos susibūrimą, mat, be Celine Dion ir jai patarnaujančios komandos, gali skristi dar 18 artimiausių žmonių.

Johnas Travolta

Skandalingai pagarsėjęs Holivudo aktorius Johnas Travolta – kvalifikuotas ir labai gerbiamas stambiausios Australijos oro linijų bendrovės „Qantas“ pilotas, savarankiškai nukeliavęs daugiau nei 50 tūkst. kilometrų. Apie didžiulę aistrą aviacijai byloja ir nekukli į 7-ąją dešimtį įkopusio aktoriaus kolekcija – jis turi net 5 nuosavus lėktuvus. Įspūdingiausias, be abejo, „Boeing 707-138“, kurį J.Travolta savo vaikų garbei pavadino „Jett Clipper Ella“.

Tiesa, yra dar viena mažytė smulkmena... Floridoje gyvenantis aktorius nesivargina savo asmeninio lėktuvo tupdyti artimiausiame oro uoste, mat specialus kilimo ir leidimosi takas įrengtas jo paties valdose, vos keliasdešimt metrų nuo prabangaus namo.

Oprah Winfrey

Viena įtakingiausių pasaulio moterų, televizijos žvaigždė ir sėkmės lydima verslininkė Oprah Winfrey taip pat neatsispyrė galimybei užkariauti dangaus platybes. Kone 52 mln. JAV dolerių kainavęs „Bombardier Global Express XRS“ – lyg savotiškas prabangos ženklas. O galimybės pasimėgauti prašmatniais žaisliukais kadaise skurdžiai gyvenusi ir lyg feniksas iš pelenų pakilusi moteris tikrai nusipelnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?