Intelektualų sekso simbolis U. Thurman renkasi netinkamus vyrus

Holivudo kino žvaigždė Uma Thurman (44 m.), dažnai vadinama garsaus režisieriaus Quentino Tarantino mūza, teisiasi su buvusiu gyvenimo draugu prancūzų verslininku Arpadu Bussonu dėl jų dvejų metų dukrelės Lunos Thurman-Busson globos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 30, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:24 AM

„Lietuvos ryto" žurnale „Stilius" rašoma, kad aktorė jau anksčiau yra prasitarusi, jog greičiausiai pasirenka netinkamus vyrus: vieni pernelyg užsiėmę savo karjera, kiti per daug panirę į linksmybes arba tiesiog nepribrendę rimtiems santykiams.

Bet su visais savo išrinktaisiais Holivudo žvaigždė išsiskirdavo gana taikiai. U.Thurman santuoka su kolega Gary Oldmanu, su kuriuo susipažino lankydamasi jo kino juostos „Nuolankumo būsena“ filmavimo aikštelėje, truko tik dvejus metus. Pora teigė, kad dėl skyrybų kaltas įtemptas darbo grafikas, dėl to jie abu mažai laiko praleisdavo kartu.

Bet niekam nebuvo paslaptis, kad šiam vyrukui alkoholis ir vienadieniai romanai rūpėjo labiau nei jo gražioji ir talentingoji žmona.

Tik gerokai vėliau savo santuoką su G.Oldmanu aktorė priskyrė „tiems meilės susižavėjimams, kuriuos paskui graudu ir skausminga prisiminti, bet išgyventi tiesiog būtina“.

Su antruoju vyru aktoriumi Ethanu Hawke’u ji taip pat susipažino filmavimo aikštelėje – kuriant mokslinės fantastikos juostą „Gataka“. Jis porą kartų siūlė Umai tuoktis, bet ji neskubėjo. Tik būdama septintą mėnesį nėščia Ethanui ištarė „taip“.

Vestuvių dieną jis padovanojo savo išrinktajai žiedą su aštuoniais deimantais – septyni buvo matyti, o vienas paslėptas viduje. Ir tik jie suprato šį simbolį – kūdikį, kuris netrukus turėjo ateiti į šį pasaulį.

Uma pagimdė Ethanui du vaikus – dukterį Mayą Ray ir sūnų Levoną Roaną, bet šeimos židinys užgeso. Vyras, pažadėjęs savo antrąją pusę visą gyvenimą mylėti ir nešioti ant rankų, pasidavė pagundai – Kanados modeliui.

Uma gal būtų ir atleidusi vyrui meilės nuotykį, jei jam pykčio minutę nebūtų išsprūdę baisūs žodžiai: „Tu – bloga žmona ir motina.“

Vėliau Ethanas mėgino taikytis, maldavo, kad Uma liktų su juo bent dėl dukters ir sūnaus. Bet buvo per vėlu.

Vėliau dažnai pasklisdavo gandai, kad U.Thurman slapčia susitikinėja su ją išgarsinusio filmo „Bulvarinis skaitalas“ režisieriumi Quentinu Tarantino. Tokias paskalas pakurstė jo viename interviu pasakyti žodžiai, kad U.Thurman yra jo didžioji įkvėpėja.

2004-aisiais žurnalo „Rolling Stones“ interviu aktorė ir režisierius griežtai paneigė kalbas apie jųdviejų partnerystę. Bet tai neįtikino: anksčiau Q.Tarantino buvo užsiminęs apie jųdviejų romantiškus santykius, mįslingai pridūręs, kad to nei neigia, nei neneigia.

Prieš dešimt metų U.Thurman susitikinėjo su restoranų ir viešbučių verslo magnatu Andre Balazsu. Vengrų kilmės milijonieriaus laiminga santuoka su Kate Ford, modelių agentūros „Fords Models“ paveldėtoja, subyrėjo, kai jo kelyje pasipainiojo „Bulvarinio skaitalo“ žvaigždė.

Audringas Holivudo žvaigždės ir verslo magnato romanas truko trejus metus. Jųdviejų santykius pirmasis nutraukė žavusis vengras, kuris tituluojamas širdžių daužymo specialistu.

2007-aisiais buvo pranešta, kad aktorė susižadėjo su rizikos draudimo fondų finansininku, buvusiu modelio Elle MacPherson partneriu, jų vaikų tėvu A.Bussonu.

Šis meilės romanas buvo toks aistringas, kad aktorė nesiliovė kartojusi, kad nebuvo sutikusi vyro, kuris sugebėtų padaryti ją tokią laimingą. Po penkerių metų partnerystės U.Thurman pagimdė dukterį Luną.

Bet šįmet pasirodė netikėta žinia: U.Thurman ir A.Bussono santykiai nutrūko. Tarp išsiskyrimo priežasčių buvo įvardytas ir žodis „atstumas“: jis gyvena Londone, kur užsiima savo verslu, ji – Niujorke.

Tuomet Holivudo žvaigždė ir verslininkas tikino žurnalistus, kad jiems pavyko išsaugoti draugiškus santykius – dėl dukrelės Lunos.

Tačiau neseniai pasklido žinia, kad A.Bussonas kreipėsi į Niujorko aukščiausiąjį teismą, siekdamas dukters globos teisių. Prancūzų verslininkas pareiškė, kad beveik nesimato su Luna: jis negali dažnai nuvykti į Niujorką, o su juo dukrelės į Londoną neleidžia U.Thurman.

„Labai gaila, kad ponas A.Bussonas nusprendė šią asmeninę istoriją paviešinti. Esame nusiteikę optimistiškai ir tikimės, kad abi pusės ras sprendimą ir be teismo“, – taip sakė U.Thurman atstovas spaudai.

Amerikiečių kino žvaigždės ir prancūzų verslininko meilės romanas panašus į Holivudo melodramos scenarijų: sužadėtuvės, išsiskyrimai, išdavystės ir susitaikymai.

U.Thurman ir A.Bussonas du kartus mėgino kurti šeimą. 2007-aisiais prancūzas pirmą kartą pasipiršo Holivudo žvaigždei, bet ji po dvejų metų Arpadui grąžino sužadėtuvių žiedą.

2012 metais pora vėl buvo kartu, o po dvejų metų gimus dukrelei, kuriai davė neįprastai ilgą vardą – Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson, galutinai išsiskyrė.

Šią vasarą Arpadas buvo pastebėtas filmų „Anglas ligonis“ ir „Karalienės sesuo“ žvaigždės, anglų aktorės Kristin Scott Thomas (54 m.) draugijoje. Laikydamiesi už rankų jie vaikštinėjo po vieną Paryžiaus parkų.

Dar iki šios žinios pasklido gandas, kad U.Thurman ir vėl susitikinėja su savo senu bičiuliu režisieriumi Q.Tarantino. Aktorė šią žinią paneigė.

„Praėjusią naktį šias paskalas narpliojome su ponu Tarantino. Jis juokėsi, kad, pasak gandų, esame beveik susituokę! Vis dėlto mūsų santykiai lieka tokie, kokie buvo visada. Žmonės tiesiog mėgaujasi Quentino ir mano santykių tema.

Dabar visos mano mintys nukreiptos į vaikus ir karjerą. Kurį laiką buvau nugrimzdusi į liūdesį, tik dabar pradėjau grįžti į darbą. Man atrodo, kad kartais reikia stabtelėti, įsigilinti, paanalizuoti įvykius ir tiesiog ramiai kvėpuoti“, – interviu portalui MailOnline.com sakė aktorė, šiuo metu dirbanti naujame filme ir dalyvaujanti labdaringuose renginiuose.

Šiek tiek žinių apie Umą Thurman

 Uma Karuna Thurman gimė Kolumbijos universiteto profesoriaus, Rytų religijų specialisto Roberto Thurmano ir garsiausio Švedijos modelio Birgitte Caroline Nenos von Schlebrugge, dabar psichoterapeutės, šeimoje.

U.Thurman senelis Karlas Johannesas von Schlebrugge – baronas, o jos nuogos močiutės baronienės Birgit Holmquist skulptūra puošia Treleborgo uostamiestį Švedijoje.

R.Thurmanas tapo pirmuoju amerikiečiu, kurį Dalai Lama įšventino budistų vienuoliu. U.Thurman buvo išauginta kaip budistė ir vis dar išpažįsta šį tikėjimą.

Aktorė turi dar tris brolius ir seserį iš pirmosios tėvo santuokos.

Būdama devynerių metų Uma pradėjo gėdytis savo vardo, prisistatydama Diana. Vėliau su juo susitaikė ir net pradėjo didžiuotis.

Mokykloje iš jos buvo šaipomasi ne tik dėl neįprastų vardų, bet ir itin aukšto ūgio, kaulėtos figūros.

Būdama 15 metų, U.Thurman išvyko ieškoti laimės į Niujorką iš Masačusetso valstijos, kur gyveno su tėvais. Ji turėjo 300 dolerių, sumuštinių ir motinos dovanotą knygą apie samurajus.

Kurį laiką Uma dirbo indų plovėja, vėliau – modeliu, o tai jai nelabai patiko. Gyveno skurdžiame Bruklino rajone, kone pigiausiuose butuose. Daug rūkė ir mažai valgė. Uma jautėsi labai vieniša, bet nesibičiuliavo su tokiomis nelaimėlėmis kaip ji, nevaikščiojo į prastas diskotekas, negėrė alaus.

Pripažinimą jai lėmė vaidmuo filme „Pavojingi ryšiai“. Po šio filmo žiniasklaida panoro kuo daugiau sužinoti apie aktorę U.Thurman. Ji sulaukė ypatingų pagyrų iš kolegos Johno Malkovichiaus, kuris jos intelektą pavadino išskirtiniu ir drąsiai pareiškė, kad ji – nevienadienė žvaigždė.

Aktorė yra pareiškusi, kad darbas su įžymiuoju režisieriumi Stanley Kubricku – blogiausia jos, kaip aktorės, patirtis. Jo kurtas filmas, kuriame vaidino U.Thurman, niekada nepasirodė kino ekranuose dėl asmeninių jo autoriaus bėdų.

U.Thurman vadinama intelektualų sekso simboliu. Teigiama, kad šis bruožas pakerėjo ir režisierių Q.Tarantino. Sklando gandai, kad vaidmenį „Bulvariniame skaitale“ jis davė vos tik pamatęs jos dideles pėdas.

Vardą Uma aktorė gavo šviesos ir grožio deivės hinduistų mitologijoje garbei. Antrasis vardas Karuna – budizmo tikėjime reiškia „gailestis, užuojauta“.

U.Thurman – pelno nesiekiančios organizacijos „Room to Grow“ direktorių tarybos narė. Ši organizacija rūpinasi skurstančių vaikų iki trejų metų vystymusi.

180 cm ūgio U.Thurman – viena aukščiausių Holivudo aktorių.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.