Rūmai pareiškė:princas Andrew neturėjo nederamų lytinių santykių

54 metų princas Andrew turi Jorko kunigaikščio titulą.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2015, 1:15 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:40 AM

Dokumentuose, pateiktuose Floridos teismui, viena neįvardyta moteris tvirtina, kad J.Epsteinas vertė ją lytiškai santykiauti su princu Andrew Londone, Niujorke ir finansininko privačioje saloje, kai ji buvo jaunesnė negu 18 metų. Ieškinyje teigiama, jog visa tai vyko 1999–2002 metais.

Bakingamo rūmų pranešime sakoma: „Tai susiję su ilgamečiu tebevykstančiu civiliniu procesu Jungtinėse Valstijose, su kuriuo Jorko kunigaikštis niekaip nesusijęs. Dėl to mes negalime komentuoti išsamiau.“

54 metų princas Andrew turi Jorko kunigaikščio titulą.

Rūmai pridūrė: „Tačiau, kad būtų išvengta bet kokių abejonių, pabrėžiame, jog bet kokios užuominos apie nederamus santykius su nepilnamečiais kategoriškai yra netiesa.“

Šis pareiškimas buvo neįprastas, nes karališkosios šeimos pareigūnai paprastai tokių kaltinimų nekomentuoja.

Antradienį pateiktas minėtos moters ieškinys buvo pridėtas prie bylos, iškeltos pagal kitų dviejų moterų ieškinius, kuriuose jos skundžiasi buvusios lytiškai išnaudojamos J.Epsteino, kai dar buvo nepilnametės. 2008 metais šis milijardierius finansininkas buvo nuteistas kalėti, kai padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl vaikų lytinio išnaudojimo.

Minėtos moterys skundžiasi federalinių prokurorų veiksmais J.Epsteino byloje ir nori, kad iš naujo būtų išnagrinėtas susitarimas teisme, leidęs J.Epsteinui išvengti sunkesnių federalinių kaltinimų ir potencialiai ilgesnės laisvės atėmimo bausmės.

Moteris, apkaltinusi princą Andrew, kuri yra įvardyta tik kaip „Ieškovė Nr.3“, yra viena iš dviejų naujų kaltintojų, prašančių, kad Vest Palm Bičo teismas leistų jų ieškinį prijungti prie jau iškeltos bylos J.Epsteinui. Britų karališkosios šeimos narys ten neminimas kaip įtariamasis; jam neiškelti jokie baudžiamieji kaltinimai arba oficialūs įtarimai.

Princas Andrew jau ne pirmąkart atsidūrė žiniasklaidos taikiklyje dėl savo draugystės su J.Epsteinu. 2011 metų liepą jis atsisakė Jungtinės Karalystės prekybos ambasadoriaus posto dėl skandalo, išprovokuoto jo ryšių su tuo milijardieriumi.

Moteris, kuri paminėjo Didžiosios Britanijos princą Andrew JAV teismui pateiktame ieškinyje, kuriame teigia, kad vienas Volstrito finansininkas ją paauglystėje išnaudojo kaip „sekso vergę“, šeštadienį pareiškė, jog nesileis nutildoma.

Moteris, kuri teismo dokumentuose buvo įvardyta tik kaip „Ieškovė Nr.3“, sakė dienraščiui „The Guardian“, kad nesutiks būti „vėl neteisingai persekiojama“, kai jos pareiškimus griežtai paneigė Bakingamo rūmai ir kitas vyras, minimas tame ieškinyje.

Ši istorija šeštadienį atsidūrė Britanijos laikraščių pirmuosiuose puslapiuose.

Dokumentuose, pateiktuose Floridos teismui, moteris tvirtina, kad milijardierius finansininkas Jeffrey Epsteinas (Džefrį Epsteinas) vertė ją lytiškai santykiauti su princu Andrew Londone, Niujorke ir savo privačioje saloje, kai ji buvo jaunesnė negu 18 metų.

J.Epsteinas, kuris yra artimas 54 metų princo draugas, 2008 metais buvo nuteistas už nepilnamečių merginų skatinimą užsiimti prostitucija ir atliko laisvės atėmimo bausmę.

Nenurodoma, kuriuo metu buvo  tas lytinis išnaudojimas, bet minėta moteris tvirtino buvusi J.Epsteino „sekso vergė“ 1999–2002 metais.

Penktadienį paskelbtame griežto tono pranešime Bakingamo rūmai pareiškė, kad „bet kokios užuominos apie nederamus santykius su nepilnamečiais kategoriškai yra netiesa“.

Kitas vyras, minimas teismo dokumentuose, taip pat atkakliai tvirtino esantis nekaltas.

Alanas Dershowitzas, vienas J.Epsteino advokatų, su kuriuo „Ieškovė Nr.3“ esą kelis kartus buvo verčiama santykiauti, sakė naujienų agentūrai AFP, kad visa ši istorija yra „išgalvota“.

Teisininkas kaltino moterį, kad ši „pateikusi klaidingą ir piktavališką teisinį ieškinį“, siekdama pasipelnyti iš jo buvusio kliento.

Pranešime, kuris buvo perduotas „The Guardian“ per ieškovės advokatus, sakoma: „Tokio pobūdžio agresyvus puolimas prieš mane yra būtent ta priežastis, dėl kurios lytinio išnaudojimo aukos paprastai lieka tylėti – ir priežastis, dėl kurios aš ilgą laiką tylėjau.“

„Ši tendencija turėtų pasikeisti. Nebūsiu įbauginta vėl tylėti“, – pridūrė ji.

Princas Andrew yra Britanijos karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) antras sūnus. Jis yra penktas eilėje į Britanijos sostą.

Jorko kunigaikštis dešimtmetį buvo Britanijos specialusis atstovas tarptautinės prekybos ir investicijų reikalams. Šių pareigų Andrew atsisakė 2011 metais, kilus skandalui dėl jo ryšių su J.Epsteinu.

Ieškinys, kuriame minimas princo Andrew vardas, bus prijungtas prie anksčiau iškeltos bylos, kuriame federaliniai prokurorai kaltinami sudarę susitarimą dėl švelnesnės bausmės J.Epsteinui, nepasitarę su jo aukomis ir taip pažeisdami JAV Nusikaltimų aukų teisių įstatymą.

2008 metais Floridos teismas pasiuntė J.Epsteiną 18 mėnesių už grotų, kai finansininkas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl skatinimo užsiimti prostitucija. Jis tebėra įtrauktas į lytinių nusikaltimų įvykdžiusių asmenų registrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.