Jamie Foxxas dukras dievina, o jų motinas pamiršo?

„Oskaro“ laureatas Jamie Foxxas (47 m.) yra prasitaręs, kad labiau nei publikos pripažinimas jam rūpi tai, jog dvi dukros, kurių susilaukė su skirtingomis moterimis, nenutoltų viena nuo kitos, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Penkiametė Annalise aukštuomenės vakarėliuose atrodo sutrikusi net ir būdama tėvo J.Foxxo glėbyje.<br>AFP nuotr.
Penkiametė Annalise aukštuomenės vakarėliuose atrodo sutrikusi net ir būdama tėvo J.Foxxo glėbyje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 13, 2015, 6:24 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:57 AM

Dvidešimtmetė Corinne ir penkerių Annalise viena kitą vadina ir seserimis, ir geriausiomis draugėmis. Tai didelis jų tėvo J.Foxxo nuopelnas. „Esu tarsi jungiamoji grandis“, – sakė aktorius.

Nors tarp seserų 15 metų amžiaus skirtumas, jos tvirtina, kad vienijančių dalykų yra kur kas daugiau. Juk jos abi – moterų, kurias mylėjo J.Foxxas, dukterys.

„Tai moterys, kurioms esu dėkingas už tai, kad suteikė gyvybę dviem nuostabioms mergaitėms“, – paklaustas apie Corinne ir Annalise motinas, yra sakęs aktorius.

Vis dėlto kalbama, kad J.Foxxas su buvusiomis mylimosiomis beveik nebendrauja.

Neseniai J.Foxxas priėmė kelis žurnalistus savo būste Los Andžele. Prie ištaigingo namo su marmurinėmis kolonomis – prabangus automobilis, žydintis sodas, o pro langus atsiveria vaizdas į Holivudo kalvas. Tai akivaizdus namų šeimininko materialinės gerovės įrodymas.

Per dvidešimt penkerius karjeros metus J.Foxxas, paprastas vaikinas iš Teksaso, kurio tikrasis vardas ir pavardė Ericas Marlonas Bishopas, pasiekė pavydėtinas aukštumas.

1989-aisiais kelią pramogų pasaulyje jis pradėjo nuo „stand up“ pasirodymų. O po 16 metų, 2005-aisiais, už aklo soulo atlikėjo Ray Charleso Robinsono vaidmenį biografinėje dramoje „Ray“ pelnė tris prestižines kino premijas: „Oskarą“, Auksinį gaublį ir BAFTA apdovanojimą.

Tais pat metais J.Foxxas buvo nominuotas šiems apdovanojimams už antraplanį vaidmenį Michaelo Manno trileryje „Nakties įkaitas“. Tai buvo pirmas kartas, kai afroamerikietis per vienus metus pretendavo į kelis „Oskarus“.

Sėkminga veikla kino pasaulyje neužgožė Jammie meilės muzikai.

Juk jis muziką kurti pradėjo dar mokykloje, be to, baigė fortepijono klasę muzikos koledže.

J.Foxxas yra išleidęs keturis albumus. Palankiausių vertinimų sulaukė kompaktinė plokštelė „Unpredictable“, kuri pasirodė jam itin sėkmingais 2005-aisiais. Jau pirmą savaitę buvo parduota 600 tūkst. šio albumo egzempliorių, o galiausiai jis tapo platininis.

Savo laimėjimus, apie kuriuos dalis aktorių gali tik pasvajoti, J.Foxxas vertina ramiai.

Jis pasikeičia tik išgirdęs klausimą apie dukteris. Tuomet vyro žvilgsnis tampa šiltesnis, o balse atsiranda sentimentalių gaidelių.

„Dukterys – mano didžiausia meilė. Jos pakeitė mane ir suminkštino mano širdį kur kas labiau, nei aš pripažįstu. Corinne ir Annalise išmokė mane suprasti, kas gyvenime iš tiesų svarbu“, – sako J.Foxxas.

Nekreipdamas dėmesio į įtemptą darbų grafiką aktorius visuomet stengiasi rasti laiko dukterims.

„Mergaitės dažnai keliauja su manimi arba aš sėdu į lėktuvą ir skrendu daug mylių, kad galėčiau dalyvauti jų šventėse, stebėti varžybas ar pasirodymus“, – pasakojo dviejų dukterų tėvas.

Patirtis, įgyta bendraujant su dukromis, padėjo aktoriui ir neseniai pasirodžiusios komiškos dramos „Annie“ filmavimo aikštelėje.

Šios istorijos pagrindinis herojus Vilas – puikus verslininkas (J.Foxxas), kuris taip susidraugauja su mergaite iš prieglaudos, kad nori jai atstoti tikrą tėvą.

Aktorius prasitarė, kad šiam vaidmeniui ryžosi norėdamas padaryti įspūdį dukterims.

Vyresnioji J.Foxxo dukra Corinne studijuoja ryšius su visuomene Pietų Kalifornijos universitete, lanko šokio pamokas ir rimtai galvoja apie aktorystę. Be to, laisvalaikiu ji dirba modeliu, yra nusifilmavusi vieno amerikietiškų aksesuarų prekių ženklo reklamoje.

J.Foxxas tvirtina, kad tarp jo ir dukters yra daug bendra: „Corinne ir aš mėgstame muziką, esame kūrybingi. Mums abiem patinka švelnus ir šiltas klimatas. Abu esame pelėdos.

Ji paveldėjo iš manęs ir veido bruožus, ir apgamus.

Mums pavyksta vienodi triukai. Pavyzdžiui, abu galime stipriai įtraukti pilvą ar vartyti tik vieną vyzdį.“

J.Foxxas džiaugiasi, kad Corinne gyvenimas kupinas įspūdžių, kad ji turi daug draugų.

Ne mažiau jį džiugina ir tai, kad dukra neskaičiuoja laiko, praleisto drauge. Corinne dažnai lydi tėvą į aukštuomenės renginius, premijų teikimo ceremonijas.

Lapkričio pabaigoje J.Foxxui teko prisiimti dukters palydovo vaidmenį – Corinne dalyvavo garsių šeimų atžalų pokylyje Paryžiuje.

„Kadangi studijuoju ir dar dirbu modeliu, rengtis pokyliui buvo sunku, bet malonu“, – pasakojo Corinne, kuri tą vakarą pasipuošė „Marchesa“ suknele ir šveicarų juvelyrikos namų „Bucherer“ papuošalais.

Pokylio sumanytojai pageidavo, kad pirmą šokį – valsą merginos šoktų su savo tėvais.

Holivudo žvaigždė didžiuojasi savo vyresniąja dukterimi. J.Foxxo teigimu, Corinne nesvarbi jo šlovė. Merginai J.Foxxas – tik mylimas tėvas.

Corinne prisipažino patikinti tėvui savo slapčiausius troškimus ir paslaptis.

„Jis moko mane atsakomybės. Kol kas tėvas – svarbiausias mano gyvenimo vyras“, – sakė mergina.

Tai patvirtino ir J.Foxxas. „Corinne man išpasakoja viską, kas dedasi jos gyvenime. Gerai, kad ji nė karto į namus nebuvo parsivedusi ko nors, nuo ko reikėtų atkalbėti. Bet aš visada tam pasirengęs“, – juokėsi aktorius.

Nori vaidinti Mike’ą Tysoną

J.Foxxas yra pareiškęs norą suvaidinti legendinį amerikiečių boksininką Mike’ą Tysoną ir tvirtina net gavęs žodinį jo pritarimą.

„Istorija apie M.Tysoną būtų fantastiška. Sakote, esu per liesas? Man yra tekę priaugti svorio dėl ne vieno vaidmens. Manau, pavyktų ir dar kartą.

Kartą mane nugrimavo taip, kad būčiau panašus į M.Tysoną. Kai išėjau į gatvę, žmonės ėmė prašyti manęs autografų, manydami, kad esu Mike’as“, – sakė J.Foxxas.

Aktorius jau yra vaidinęs vaidybiniuose filmuose bokso tema.

2001-aisiais į kino ekranus atkeliavo biografinė drama „Ali“. Joje pagrindinį Muhammado Ali vaidmenį atliko Willas Smithas, o J.Foxxas įkūnijo boksininko trenerio asistentą Drew Browną-Bundini.

Parengė Ona Kacėnaitė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.