M. Streep į „Oskarų" teikimo ceremoniją atvyks kaip rekordininkė

Vasario 22-ąją vyksiančioje 87-ojoje „Oskarų" teikimo ceremonijoje Meryl Streep (65 m.) pretenduoja gauti statulėlę kaip geriausia antraplanė aktorė už žilaplaukės raganos vaidmenį fantastinėje komedijoje „Gilyn į mišką“.

M.Streep kolekcijoje – jau trys „Oskaro“ statulėlės.<br>„Reuters" nuotr.
M.Streep kolekcijoje – jau trys „Oskaro“ statulėlės.<br>„Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 27, 2015, 6:40 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:03 AM

M.Streep tapo daugiausia kartų „Oskarui“ nominuota aktore. Į šį apdovanojimą ji pretenduoja devynioliktą kartą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Keturis kartus ji buvo nominuota tapti geriausia antraplane aktore ir 15-a – geriausia pagrindine.

Už skulptoriaus Donaldo J.Gummerio ištekėjusios ir 4 vaikus su juo auginančios M.Streep kolekcijoje – jau trys „Oskaro“ statulėlės. Vieną ji gavo kaip geriausia antraplanė aktorė filme „Kramer prieš Kramerį“ (1979 m.), o kitas dvi – kaip geriausia aktorė už vaidybą dramose „Sofijos pasirinkimas“ (1982 m.) ir „Geležinė ledi“ (2011 m.).

Jei šiemet gaus 4-ąjį „Oskarą“, Meryl pakartos aktorės Katharine Hepburn (1907–2003) rekordą. Visus keturis „Oskarus“ ji pelnė kaip geriausia pagrindinė aktorė.

Tarp šių metų nominantų – dar vienas rekordininkas. Tai Robertas Duvallis (84 m.). Į „Oskarą“ už antraplanį vaidmenį filme „Teisėjas“ pretenduojantis aktorius yra visų laikų vyriausias šios kategorijos nominantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.