Populiarumo lenktynės – C. Bruni-Sarkozy prieš seserį V. Bruni

Aktorė ir režisierė Valeria Bruni-Tedeschi (50 m.) dar neseniai populiarumu nusileido trejais metais jaunesnei seseriai Carlai Bruni-Sarkozy. Tačiau dabar viskas apsivertė, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 9, 2015, 6:36 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:13 AM

Kai Nicolas Sarkozy ėjo Prancūzijos prezidento pareigas, žurnalistų dėmesiu mėgavosi ir jo žmona Carla. Pasibaigus sutuoktinio kadencijai, ėmė menkti ir šios dainininkės bei manekenės populiarumas.

Pastaruoju metu žiniasklaidos dėmesys vis dažniau krypsta į vyresnėlę Carlos seserį Valerią, kuri ne tik vaidina filmuose, bet ir pati juos režisuoja.

Vienas naujausių V.Bruni-Tedeschi darbų – turtingo bankininko žmonos vaidmuo italų režisieriaus Paolo Virzi dramoje „Žmogiškasis kapitalas“ (Il capitale umano). 2013-aisiais pasirodžiusiame filme jos herojė Karla nuolat blaškosi nerasdama mėgstamos srities, į kurią galėtų pasinerti.

„Šis filmas pasakoja apie krizę ir finansų sistemos žlugimo pasekmės. Turtai nebėra svarbiausias dalykas. Tikiuosi, jo pabaigoje žiūrovai pajus norą atversti kitą istorijos puslapį ir pradėti naują gyvenimą“, – sakė režisierius P.Virzi.

„Žmogiškasis kapitalas“ Italijoje sutraukė daugiau nei milijoną žiūrovų, susižėrė svarbiausius nacionalinius kino apdovanojimus, taip pat buvo pirminiame sąraše juostų, kurios pretendavo gauti „Oskarą“ geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje.

Herojes, panašias į Karlą, V.Bruni-Tedeschi vaidina dažnai.

Aktorė nusifilmavo daugiau nei 80 juostų ir dirbo su garsiausiais Europos kino režisieriais, tokiais kaip Claude’as Chabrolis, Jacques’as Doillonas, Bertrand’as Blier, Patrice’as Chereau.

Valeria vaidino ir garsiojo Holivudo režisieriaus Steveno Spielbergo dramoje „Miunchenas“ (2005 m.).

Ją į savo juostą „5x2“ (2004 m.) buvo pasikvietęs ir įžūliausiu Prancūzijos kinematografo novatoriumi tituluojamas François Ozonas.

Daugiau nei prieš dešimt metų Valeria atrado ir režisūrą. Siužetą savo pirmam filmui „Kupranugariui lengviau...“ (Il est plus facile pour un chameau..., 2003 m.) menininkė pasiskolino iš savo gyvenimo.

Aštuntojo dešimtmečio pradžioje jos pasiturinti šeima, bijodama Italijos kairiųjų „Raudonųjų brigadų“, emigravo į Paryžių.

Nuotykių dramoje „Kupranugariui lengviau...“ vaidino ne tik pati Valeria, bet ir jos motina Marisa Bruni-Tedeschi, o sesers Carlos prototipą sukūrė gera draugė Chiara Mastroianni.

Kur kas didesnio dėmesio sulaukė antras V.Bruni-Tedeschi filmas „Aktorės“ (2007 m.). Ši komiška drama Kanų kino festivalyje buvo apdovanota specialiuoju žiuri prizu.

Trečias jos režisuotas filmas „Pilis Italijoje“ (2013 m.) taip pat pagrįstas autobiografiniais motyvais.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.