Princui Harry teks atsisakyti pikantiško elektroninio pašto

Karališkasis jaunimas paprašė jiems pakeisti asmeninio elektroninio pašto adresus ir prisipažino, kad jie nuogąstauja tapę internetinių įsilaužėlių taikiniu. Princai Harry ir Williamas bei šio žmona kunigaikštienė Catherine, Velso princesės Beatrice ir Eugenie gavo skubius perspėjimus, kad į jų karališkuosius elektroninius paštus buvo galimai įsilaužta.

Harry, Williamas ir Catherine buvo įspėti, kad jie – elektroninių įsilaužėlių taikiniai.<br>„Scanpix“ nuotr.
Harry, Williamas ir Catherine buvo įspėti, kad jie – elektroninių įsilaužėlių taikiniai.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:48 PM

Kalbama, kad saugumo pareigūnai sunerimo aptikę galimo įsilaužimo į karališkojo jaunimo elektroninę erdvę, pėdsakų. Spėjama, kad grėsmė greičiausiai ateina iš Rusijos.

Karališkasis jaunimas tokiems įsilaužimams tinka labiausiai, mat jie naudojasi socialiniais tinklais. Rizika pareigūnams pasirodė tokia didelė ir rimta, kad princo Harrio buvo net paprašyti ištrinti savo profilį socialiniame tinkle „Facebook“.

Perspėjimai princams atėjo po to, kaip pasiklausymo agentūra GCHQ radijo bangomis išgirdo keistą kalenimą. Tai paskatino įtarimą, kad karališkasis jaunimas buvo tikslingai įtrauktas į interneto įsilaužėlių planus.

Princai, kunigaikštienė ir princesės buvo įspėti, kad vos vieno žodžio ar simbolio, įrašyto ne vietoje, gali užtekti sukelti pavojų pelningiems ir svarbiems valstybės ir verslininkų sandėriams.

„Jauni karališkosios šeimos nariai – Harry, Williamas, Catherine, Beatrice ir Eugenie – buvo įspėti, kad jie – elektroninių įsilaužėlių taikiniai, kurie bando perimti jų elektroninėse pašto dėžutėse esančią informaciją. Jų laiškuose ieškoma bet kokios informacijos apie aukšto lygio vyriausybės planus.

Tai gali turėti įtakos įvairių bendrovių ar pramonės šakų ateičiai. Juk finansų pasaulyje žinios kainuoja milijonus! Verslui vos vienas paslydimas galėtų atnešti didžiulių nuostolių ir kainuoti milžiniškus pinigus. Princai įspėti būti budrūs ir pranešti apie menkiausią pastebėtą įtarimą“, – „Daily Mail“ sakė šaltinis.

Pernai Harry, Williamas ir Catherine taip pat buvo sulaukę panašių žinių, kai buvo išsiaiškinta, kad į jų telefonų duomenis buvo įsilaužta apie 200 kartų.

Princo Harry draugai juokauja, kad elektroninio pašto adresą jis turi pasikeisti dėl visai kitų priežasčių. Pasirodo, karališkosios šeimos atstovo elektroninio pašto adrese puikuojasi skaičius „69“. Taip vadinama ir viena sekso poza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.