„Dolce and Gabbana“ atrėžė E. Johnui dėl sintetinių vaikų

Pirmadienį dizaineris kritikavo santūriau.

Stefano Gabbana (kairėje) ir Domenico Dolce ginčijasi su Eltonu Johnu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Stefano Gabbana (kairėje) ir Domenico Dolce ginčijasi su Eltonu Johnu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2015, 10:39 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 6:27 PM

67 metų E.Johnas užvirė šią košę, kai paragino boikotuoti „Dolce & Gabbana“, reaguodamas į tų mados namų dizainerio Domenico Dolce interviu, kuriame jis pareiškė, kad dirbtinio apvaisinimo būdu pradėti kūdikiai yra „sintetiniai“.

E.Johnas, kuris yra gėjus, kaltino D.Dolce ir jo verslo partnerį bei buvusį ilgametį homoseksualų partnerį Stefano Gabbaną, kad jie „smerkiamai grūmoja savo piršteliu dėl IVF (dirbtinio apvaisinimo)“. Dainininko komentarus, išsakytus socialiniame tinkle „Instagram“, palaikė daugelis kitų garsenybių, tarp jų Victoria Beckham, Ricky Martinas, Sharon Stone, Courtney Love ir Martina Navratilova.

„Jūsų archajiškas mąstymas atsilieka nuo laikų, kaip ir jūsų mados. Niekada daugiau nebedėvėsiu „Dolce and Gabbana“. #BoikotuokDolceGabbana“, – pridūrė atlikėjas.

Ta „Twitter“ žyma pirmadienį tapo populiariausia Didžiojoje Britanijoje ir trečia populiariausia Italijoje, o daugelyje žinučių italų dizainerių pora buvo griežtai kritikuojama.

Tačiau D.Dolce ir S.Gabbana tvirtino, kad teisėjo vaidmenį prisiėmė pats E.Johnas, o ne jie.

D.Dolce aiškino, kad jo asmeninis nepritarimas dirbtiniam apvaisinimui neturėtų būti interpretuojamas kaip priešiškumas kieno nors kito pasirinkimui.

„Esu sicilietis ir užaugau tradicinėje šeimoje, sudarytoje iš motinos, tėvo ir vaikų, – sakoma jo pranešime. – Tokia yra tikrovė, kurioje užaugau, bet tai nereiškia, kad nesuprantu kitokių. Kalbėjau apie savo asmeninį požiūrį, neteisdamas kitų žmonių dėl jų pasirinkimų ir sprendimų.“

S.Gabbana, įtūžęs dėl E.Johno pareiškimų, dainininko „Instagram“ paskyroje išvadino jį fašistu ir paragino boikotuoti, bet vėliau tas žinutes ištrynė.

Pirmadienį dizaineris kritikavo santūriau.

„Nesitikėjau to iš žmogaus, tokio kaip Eltonas Johnas, kurį laikiau – pabrėžiu, laikiau – inteligentišku žmogumi, – rašė S.Gabbana. – Jūs propaguojat supratimą, toleranciją, o po to pats užsipuolat kitus? Tik todėl, kad kažkieno nuomonė kitokia?“

„Ar tai demokratiškas ir blaivus mąstymas? – klausė dizaineris. – Tai neišmanymas, nes jis ignoruoja faktą, kad kiti gali turėti kitokią nuomonę ir kad jų (nuomonė) yra tiek pat gerbtina, kaip ir jo.“

„Tai autoritarinis požiūris į pasaulį: sutik su manim, nes jeigu nesutiksi – aš tave užsipulsiu“, – konstatavo S.Gabbana.

E.Johnas augina su savo sutuoktiniu Davidu Furnishu du mažamečius sūnus – keturmetį Zachary ir dvimetį Elijah – kuriuos pagimdė surogatinė motina.

Dainininko įtūžį sukėlė italų dizainerių interviu, duotas savaitraščiui „Panorama“. Jame S.Gabbana sakė, kad mielai augintų vaikų, bet D.Dolce aiškino, kodėl jis nenorėtų rinktis tokio kelio.

„Kai gimsti, turi tėvą ir motiną, – savaitraščio tinklalapis citavo D.Dolce žodžius. – Bent jau taip turėtų būti. Būtent dėl to nesu užtikrintas dėl vaikų, „gimusių iš chemijos“, sintetinių kūdikių, nuomojamų gimdų ir spermos, pasirenkamos iš katalogo.“

Victoria Beckham pirmadienį įsitraukė į šį ginčą, parašiusi „Twitter“ žinutę: „Siunčiu meilę Eltonui, Davidui, Zachary, Elijah ir visiems gražiems IVF kūdikiams.“

Gėjus dainininkas Ricky Martinas, kuris augina penkiamečius dvynius, sekmadienį apkaltino D.Dolce ir S.Gabbaną kurstant fanatizmą.

„@dolcegabbana, jūsų balsai pernelyg stiprūs, kad skleistų tiek daug neapykantos, – rašoma jo stilizuotoje „Twitter“ žinutėje. – Atsibuskite – dabar jau 2015-ieji. Mylėkit save, vaikinai. #boikotuokdolcegabbana.“

Šis ginčas sukėlė susirūpinimą D&G mados namų vadovams dėl jo poveikio tarptautiniam prekės ženklui ir pardavimams, juolab kad šis skandalas neatrodo greitai išsikvėpsiantis.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?